начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Искате ли да разведрим малко форума

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искате ли да разведрим малко форума

Мнениеот 666666 » 14 Фев 2003, 14:54

да разведрим малко форума, като споделим смешни/трагични случки от студентският ни живот:)))
И понеже отварям тази тема, се чувствам длъжна да започна първа.
Пред вратата на изпитната зала сме. Чакаме да влезем за изпит по конституционно право. Момиче, застано до мене ме пита: "Колежке, може ли да ми кажеш правителство и министерски съвет едно и също ли е или са различни неща?"
666666
Младши потребител

Re: Искате ли

Мнениеот Begemot » 15 Фев 2003, 12:34

Колежке 666666 (да не се разсърдите ако не съм преброил цифрите правилно - математиката не е силната ми страна),

Подобна тема изисква собствено място във форума и не виждам защо трябва да се ограничаваме със студентският период от жизненият ни път. Има достатъчно светли примери и от съдебната зала, градският транспорт и т.н. Въобще в главата ми се заформя идеята да си направим смешен форум....
Begemot

Мнениеот Стойчо Стойчев » 15 Фев 2003, 23:22

Страхотна идея, давайте да я осъществим. Наистина ще стане страхотно.
Стойчо Стойчев

Мнениеот remo » 18 Фев 2003, 07:06

Уважаема 666666,

от тази идея webmaster-a може да сгласи цял конкурс за освежаване на веселата страна на форума.
Ама и Вие, с прекият достъп до ГУМЛС, сте повече от гяволи - не случайно неговият номер е "само" - 666! ;-))))
Идеята ми допада и съм "за" - изцяло!
remo

Re: Обвиняемият има думата

Мнениеот karfi4kata » 24 Фев 2003, 00:05

Сега случка не ми хрумва, но пък се сещам за едно много мило и симпатично обяснение. Искате ли да цитирам? То и да не искате, аз почнах :))

"Аз исках само да я уплаша с ножа, да я боцна по задника, но тя мръдна и ножът влезе само 10 сантиметра, макар че беше дълъг около 15 сантиметра, за което много съжалявам"

:)))
karfi4kata

Мнениеот diansh » 24 Фев 2003, 09:47

ХЕХЕХЕХЕХ!
Хохох!
Колеги, на лекс-срещата (последната) разбрах, че сте ми препълнени с такива истински случки от правния живот. Сега разбирам, че идеята да се поинтернества на тази тема никак не е лоша - та всъщност действителните кодоши на тая тема след това могат да се издадат в самостоятелна книжка!
Е, хайде да се запрятаме да я осъществиме!
(Знам, че Кот Бегемот всъщност би си облизал опашката от кеф!)
diansh
Младши потребител

Мнениеот ! » 24 Фев 2003, 11:03

Не знам в кой ВУЗ е било, но имало някакъв изпит скоро и преподавателя питал студентите: Вчерашните тътени как ги определяте-юридическо събитие или действие? Няколко човека подред казали, че било действие и той ги скъсал. Накрая един доста добър студент и от любимите на професора повторил същото. Професора казал: Абе колеги, как може гръмотевиците да са юридически действия?
-Ами господин професор, то не беше грюмотевица а заря:-)
!

Мнениеот snakemoon » 24 Фев 2003, 11:34

Истинските случки, колеги, са колкото смешни толкова и трагични:
Обстановка: Съдебна зала. Разглежда се спор за собственост върху земеделски земи. Производството е пред първа инстанция, десето поред заседание, пет пъти призованите свидетели са се явявали, но заседанията са се отлагали поради нередовно призоваване на страните(Ищците са 27, а ответниците 12). Най накрая се оказва, че всички са редовно призовани и може да се пристъпи към събиране на доказателствата.Разпитват се свидетели. Приключват показанията на свидетелка на преклонна възраст и се вика поредния свидетел. .....Трето поредно повикване на свидетеля, но той не се появява. Съдията запитва страната дали държи на този свидетел и тя потвърждава. Съдията започва да чете определение - да се призове отново свидетеля, като в призовката се отбележи, че при неявяване същият ще бъде санкциониран. Изведнъж, свидетелката на преклонна възраст става и пита: " ...За бай Стамен "Бекяра" ли става въпрос?.." Получава утвърдителен отговор. " ..Ми той горкия ...почина снощи, не можа да дочака да ви каже за нивата..."
snakemoon

Мнениеот karfi4kata » 24 Фев 2003, 13:36

Експертно заключение:

"Нараняването е станало с твърд тъп предмет - вероятно локомотив" ;)
karfi4kata

Мнениеот Denitza » 24 Фев 2003, 14:56

666666 obaidimi se za dogowora
Denitza

Мнениеот karfi4kata » 24 Фев 2003, 16:47

Не знам дали тук му е мястото, но се сетих за статията, която прочетох преди време в едно юридическо списание. Иде реч за някои меко казано абсурдни закони, които според статията са действащи, колкото и невероятно да звучат...То цялото съдържание няма да седна да преразказвам, но какво ще кажете за това, че в Айова, Форт Медисън пожарникарите били длъжни да правят 15 минутна тренировка преди всеки пожар. :)) Ами това, че в Калифорния било забранено да се носят каубойски ботуши от лица, които нямат две крави, също така е забранено да се плаче по време на даване на свидетелски показания в съда, забранено е и......да се мие кола по бельо. (!) В Чикаго пък е забранено да се взривява ядрено устройство в четири града, даже и глоба има - 500 долара :)) То това нищо, но в Англия все още действа закон от 1313г., който забранява да се влиза в парламента в доспехи. :)))) В Йорк е в сила друг свеж закон , който гласи, че "може да се стреля по шотландци с лък във всички дни от седмицата, с изключение на неделя"....Ако знаете обаче в съвременен Сингапур какви люти забрани има...:))Забранено е да се дъвче дъвка в метрото, да се ходи без дрехи вкъщи и да не се пуска вода в тоалетната след ползване. В Гана пък ( още по-голяма веселба) от 1994 г. действа следното строго правило - интимна връзка с момичета под 18 години могат да имат само мъже, които притежават над 50 долара, овца и три бутилки джин.......:))))))
karfi4kata

Мнениеот Дижел » 25 Фев 2003, 04:51

На практико-теоретичния в София гледам един колега избаран с костюмче, вратовъзка , елече, тънка брадичка направо като излязъл от списание за последния писък на адвокатската мода в Ню Йорк.Гледм и си викам брее къде съм тръгнал аз хората как са напред с материала кой знае откога работят в кантори.Вътре се оказахме един до друг и колегата се наведе към мен и тихичко ме попита "абе колега къде трябва да търся определение за собственост в ЗЗД или в ЗС"??Беше искрено учуден когато му казах , че няма законово определение и трябва да го знае:))))
Дижел

Мнениеот gallup » 26 Фев 2003, 00:02

Лекция по Облигационно право... Началото на трети курс... Видове договори...
преподавателят: "Договорите биват няколко вида според различни критерии... едностранни и двустрани, възмездни и безвъзмезни, реални и консенсуални.... комутативни и алеаторни... Дайте ми примери за последната класификация.."
студент: "Комутативен е договорът за продажба, за замяна..."
препдавателят: "А някой алеаторен?..."
студентът: "Договорът със здравната каса..."
gallup

Мнениеот Tais » 26 Фев 2003, 13:00

Първи курс...римско право...лекция при небезизвестният проф. Чолов...пример за владение:
"Вървиал си един елин през полето...и вижда една крава, сама, без надзор да си пасе необезпокоявана от нищо и никого. Приближава елина до кравата и я овладява, но збележете колеги, той я овладява, моля ви не бъркайте овладяването(показва, като движи ръцете си напред) с обладаването (дърпа ръцете си рязко назад)! ":)))
Tais

Мнениеот 666666 » 26 Фев 2003, 14:46

Хехеее виждам, че се понапълни темата. Пишете, не се жалете:)))
666666
Младши потребител

Мнениеот karfi4ka » 26 Фев 2003, 23:39

Тя темата хубаво се понапълни, ама мен много ме учудва как онзи чаровник - Кота, сиреч Бегемота ;) още не е отреагирал подобаващо. Още ме напушва на смях, като се сетя какви смехории разправяше цяла вечер в "Ел Корасон", със сигурност има какво да сподели още. :))
karfi4ka
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 05 Мар 2003, 18:13

Цирк в практиката : Съдия-изпълнителя при ....РС наложи ЗАПОР върху .....НЕДВИЖИМ ИМОТ. Няма майтап, това е самата истина.
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот ! » 06 Мар 2003, 10:04

Ееееееее пообъркал се е малко човека:-)...............запори, възбрани и т.н. hebigatsu написа:
>
> Цирк в практиката : Съдия-изпълнителя при ....РС наложи ЗАПОР
> върху .....НЕДВИЖИМ ИМОТ. Няма майтап, това е самата истина.
!

Назад към Общи дискусии