начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Жилище за отглеждане на децата след раздяла

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жилище за отглеждане на децата след раздяла

Мнениеот cosmopolitania » 26 Дек 2010, 17:37

Здравейте!
Разведена съм и имам две деца - на 9 и на 16 години.
Живея с мъж от 10 години без брак. Второто ми дете е от мъжа, с когото живея в момента. Бащата на второто ми дете има едно жилище, което е придобито по време на съжителствуването ни, но по документи е на негово име.
Родителите му също имат жилище в града, където живеем и ние.
Решихме, че ще е най-добре да се разделим, тъй като от две години сме в непрекъснати скандали и взаимен тормоз.
Аз работя от 12 години без прекъсване на трудовия ми стаж, но заплатата ми в момента не е достатъчна, за да си наема жилище на свободен наем и в същото време да издържам двете си деца.
Мъжът, с когото живея и баща на второто ми дете до момента не се е водил никъде официално на работа, нито пък се е регистрирал в Бюрото по труда като безработен.
Моята майка живее в собственото си жилище, но с друг мъж. Там е невъзможно да отидем да живеем с децата, тъй като сме нежелани. Едно от доказателствата за това е, че тя гледа в апартамента си три котки при условие, че детето ми е с бронхиална астма и доказана алергия към котки и не може да стои там дори 2 часа без да е получило астматичен пристъп.
Въпросът ми е - мога ли да претендирам за предоставяне на жилището от бащата на второто ми дете за отглеждането му до 18 години, при положение, че нямаме брак и другите описани по-горе положения.
Ако това е невъзможно каква алтернатива имам да осигуря нормален живот на себе си и двете си деца?
Благодаря Ви!
cosmopolitania
Нов потребител

Re: Жилище за отглеждане на децата след раздяла

Мнениеот donna » 26 Дек 2010, 17:58

Съжелявам ама не можете да претендирате да останете в жилището тъй като не е ваше ,а лично на човека с когото съжителствате -ей това му е хубавото на брака при развод съда може да присъди семейното жилище да се ползва от родителя на когото са присъдени родителските права до 18г на детето ...сега можете да заведете дело само за средствата ,които сте му дали на тоя за закупуване на жилището ,ако има такива ,ама давността за това е 5г и ако са минали при едно възражение от негова страна губите , а и за суми над 5000лв се иска доказване с писмен документ , така ,че...единственото ,което можете да направите е да го съдите тоя тати за издръжка.
donna
Старши потребител

Re: Жилище за отглеждане на децата след раздяла

Мнениеот cosmopolitania » 26 Дек 2010, 18:34

Благодаря Ви сърдечно за отговора!
Така добре съм се подредила...че в такива моменти на човек му идва да приключи с всичко веднъж завинаги...ако не беше, че децата остават сами...
cosmopolitania
Нов потребител

Назад към Семейни казуси