- Дата и час: 28 Ное 2024, 22:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
GLOBUL - на прокурор !!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
GLOBUL - на прокурор !!!
В дните преди и около Коледа, зачести проявата на "своеволие" от страна на мобилния оператор. Произвола им се състои в подкана с SMS, да участваш в томбола с ЕГН, FunCall мелодийки, рецептурни предложения, вицове и т.н. произхождащи от 147, 7001 и др. Но ... всяка активация води до начисляване на суми в сметката, която неизбежно си длъжен да заплатиш. Как тогава обикновения краен потребител може да избегне въвеждането в заблуждение, предоставено му от оператора с цел лично облагодетелстване? Ами ако не иска да им плаща непочтенната реклама , с която го безспокоят ... ???
- avokady
- Младши потребител
Re: GLOBUL - на прокурор !!!
А защо не и МТЕЛ на прокурор?
От 4 месеца нямам фактури.Годината свърши,на мен ми трябват разходи за фирмата.Сега ще плащам данък печалба,а господата от МТЕЛ-крият такава,неиздавайки фактури и не внасят ддс.Само си направете сметка,за какви суми става дума,имайки предвид колко фирми не са получили фактури за последните месеци!Като специалисти в тази област-посъветвайте ме как да действами да си изискам фактурите-много време не остана до Нова година,но човек винаги се надява.
От 4 месеца нямам фактури.Годината свърши,на мен ми трябват разходи за фирмата.Сега ще плащам данък печалба,а господата от МТЕЛ-крият такава,неиздавайки фактури и не внасят ддс.Само си направете сметка,за какви суми става дума,имайки предвид колко фирми не са получили фактури за последните месеци!Като специалисти в тази област-посъветвайте ме как да действами да си изискам фактурите-много време не остана до Нова година,но човек винаги се надява.
- svetla_ro
- Нов потребител
svetla_ro написа:А защо не и МТЕЛ на прокурор?
Тц тц тц тц, а счетоводител нямате ли? ))))) Заплеснали сте се в чл.26 т.2 от ЗКПО и друго не гледате. Могат да се правят други неща, примерно чл.38
Аре малко фантазия покажете, а не само занаят - "да се набият едни фактури в компютуру"
- prnedev
- Активен потребител
avokady написа:В дните преди и около Коледа, зачести проявата на "своеволие" от страна на мобилния оператор. Произвола им се състои в подкана с SMS, да участваш в томбола с ЕГН, FunCall мелодийки, рецептурни предложения, вицове и т.н. произхождащи от 147, 7001 и др. Но ... всяка активация води до начисляване на суми в сметката, която неизбежно си длъжен да заплатиш. Как тогава обикновения краен потребител може да избегне въвеждането в заблуждение, предоставено му от оператора с цел лично облагодетелстване? Ами ако не иска да им плаща непочтенната реклама , с която го безспокоят ... ???
Няма да цитираме номера на който трябва да се пращат sms това си е все пак покана ,нали ги получаваш и не ги плащаш а ако решиш да се включиш това си е наистина твой проблем и ще си ги плащаш.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
svetla_ro написа:А защо не и МТЕЛ на прокурор?
Незнам каква Вие фирмата ,но наистина имате право да предприемете действия спрямо тях, но пък имате възможност да заплатите тези сметки за този период на разсрочено плащане и не само Вие а и други фирми са пострадали както Вас а и незнам дали сте се заплеснали в някой членове от закона но пък си намерете наистина добър счетоводител. Весели празници
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
какъв е шанса за спечелване на такова дело?
- unstop
- Нов потребител
какъв е шанса за спечелване на такова дело?
- unstop
- Нов потребител
toni_sf написа:avokady написа:В дните преди и около Коледа, зачести проявата на "своеволие" от страна на мобилния оператор. Произвола им се състои в подкана с SMS, да участваш в томбола с ЕГН, FunCall мелодийки, рецептурни предложения, вицове и т.н. произхождащи от 147, 7001 и др. Но ... всяка активация води до начисляване на суми в сметката, която неизбежно си длъжен да заплатиш. Как тогава обикновения краен потребител може да избегне въвеждането в заблуждение, предоставено му от оператора с цел лично облагодетелстване? Ами ако не иска да им плаща непочтенната реклама , с която го безспокоят ... ???
Няма да цитираме номера на който трябва да се пращат sms това си е все пак покана ,нали ги получаваш и не ги плащаш а ако решиш да се включиш това си е наистина твой проблем и ще си ги плащаш.
Много правилно ! Глобул, както и всички оператори, са търговци. А търговците правят оферти - това е работата на търговеца, той може да офертира всеки по всяко време. Същото важи и за служителя на търговеца, който е упълномощен от последния. A и трудно оператор може да бъде осъден, особено Глобул, дори горкото КЗП остава безсилно - Pacta sunt servandaaaa
- advokat__nikolov
Пламене, как я караш? Позагуби се напоследък и си помислих, че пеналистиката загуби в твое лице от как се отдаде на търговските отношения.
Та, как си друже?
Та, как си друже?
- Гост.
- Старши потребител
Авокадо,ти явно незнаеш,че глобулите давали кредитни карти..
Зарибяването е тотално на кредити върху кредити,върху кредити и реклами.
Да се пита човек за какво са му тея телефони при интернет и програми..
Зарибяването е тотално на кредити върху кредити,върху кредити и реклами.
Да се пита човек за какво са му тея телефони при интернет и програми..
-
namakak - Потребител
poli_g написа::) Пламене, как я караш? Позагуби се напоследък и си помислих, че пеналистиката загуби в твое лице от как се отдаде на търговските отношения.
Та, как си друже?
Здравей, Поли
Та, пеналистиката няма как да ми убегне, тъй като тя е мед за мен. Обучавам се, в Народната библиотека, здраво и дълбоко по въпроси, които са от изключително важно значение за Наказателното право - деяние (неговата субективна и обективна страна), противоправност и вина, както и оправдателните (Rechtsfertigungsgrunde) и оневинителните (Entschuldigungsgrunde) причини. Нека отбележим, че тези два института, противоправност и вина, а и деяние, в нашето право, страдат от редица от недъзи, които рано или късно трябва да бъдат премахнати. Може да се каже, че вече съм отлично запознат с българската пеналистика (учебници и монографии) от 1908 до 2010 г., както и с трудове видни германски учени пеналисти. Остана най-трудната задача - да изградя един логичен строеж за противоправността и най-вече за вината, която, както до болка знаем, е представена като психологическо (онтологично) понятие, което абсурдно и противоречи на законите на логиката и здравия разум Ще се гордееш с мен един ден, Поли
Иначе, докато още уча, по собствено желание (а не под натиск), поддържам и форма в търговските отношения в Авенир Телеком, френско дружество Много съм доволен, евала на дружеството - винаги е готово да защити служителите си, изключително добросъвестно изпълняват задълженията си към служителите, заплащането е много добро. Абе хубаво е когато има 13-та заплата + двойна 12-та заплата Дружеството ме научи на много полезни неща, а и най-важното - нито един ръководител не ми е повишавал тон. С други думи сам организирам трудовия процес, все едно влизам у нас. Топло е, не стоиш прав, не вдигаш тежко, а и усъвършенствам допълнително комуникативните си способности. С четири думи - приятно, забавно, полезно и платено е. И колко ни е хубав Кодекса на труда, когато се прилага точно
В крайна сметка, сам исках да си намеря точно такава работа, докато уча - 4 дни по 8 часа и 2 дни почивка
- advokat__nikolov
Много сте прав , но защо не споделите какви глоби налагат на служителите си тази фирма ако изпуснат клиент или пък служители те им да имат 8 часов работен ден щом споменавате кодекса на труда но пък е добре дали сте си задните части на едни посредници и лапайте щом можете.
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа::D Много сте прав , но защо не споделите какви глоби налагат на служителите си тази фирма ако изпуснат клиент или пък служители те им да имат 8 часов работен ден щом споменавате кодекса на труда но пък е добре дали сте си задните части на едни посредници и лапайте щом можете.
Не искам да влизам в полемика, но честно казано мен (а и останалите колеги от нашия регион) не са глобявани на такова основание. Нормално е да има глоби, когато е нарушена административна процедура (а и глобите не надвишават 20 лв), например на клиента му се иска предплащане, а служителят е пропуснал да му вземе. Но за изпускането на клиенти, това не е вярно. Но пък нормално е да бъдеш глобен, когато имаш 200 човека на каса и нямаш един сключен договор и това само ако се случва системно - явно някой си е клатил краката или пък е заеквал при офертата, не всеки може да офертира, то самото офертиране си е изкуство, а и най-важното, трябва да знаеш какво точно да предложиш на клиента, да разбереш от какво има нужда той (а и неговото семейство да речем), за да му грабнеш интереса, а не просто да предлагаш на голо и да не можеш да затвориш продажбата. Затова и самите клиенти недоволстват, защото им се предлага, респ. продава нещо, от което те нямат никаква нужда. Не може просто да целиш само и единствено подписа на клиента. Вярно е, че има и проблемни клиенти в случаи, когато служителят няма вина, но това е съвсем друг въпрос.
Поздрави
- advokat__nikolov
и аз доста съм им набрал на Globul, но по друга линия - ако по някаква причина, не си презаредил предплатена карта, не те уведомяват за това предварително, а чак когато изтече цялата година, и на следващия ден ти го казват, но междувременно каквото има като остатък, по картата, като пари, другарите си го изтеглят и парите са изгубени завинаги.
Не могат явно да пратят елементарен напомящ sms, но иначе пращат за Поршета, Мерцедеси и какви не неща. Пълни измекяри ( могат да ме цитират)...
Не могат явно да пратят елементарен напомящ sms, но иначе пращат за Поршета, Мерцедеси и какви не неща. Пълни измекяри ( могат да ме цитират)...
- zuzi1
- Нов потребител
zuzi1 написа:и аз доста съм им набрал на Globul, но по друга линия - ако по някаква причина, не си презаредил предплатена карта, не те уведомяват за това предварително, а чак когато изтече цялата година, и на следващия ден ти го казват, но междувременно каквото има като остатък, по картата, като пари, другарите си го изтеглят и парите са изгубени завинаги.
Разбира се, това не е вярно При предплатената карта, така наречения Pre Paid, 14 дни преди изтичане срока на предплатената карта, GloBul уведомява със sms. Овен това, вие можете да прехвърлите наличния баланс на друга сим карта, но е необходимо картата, от която желаете да прехвърлите кредит, да е с изразходван първоначален баланс, да е презареждана поне веднъж и да има повече от 20 лв Ето и бланката
- advokat__nikolov
Благодаря адвокат Николов,
Това, за което писах е случай от днес, въпросният sms не е получаван 14 преди това, а 1 ден след като се оказа, че картата е влязла в 13 месец вече ( според другарите от Globul), съответно парите в картата са изтрити и въпреки всичките ми опити днес да бъдат възстановени, заради очевиден гаф от тяхна страна, изглежда ще отидат за коледен бонус на "гръцките инвеститори".
Това, за което писах е случай от днес, въпросният sms не е получаван 14 преди това, а 1 ден след като се оказа, че картата е влязла в 13 месец вече ( според другарите от Globul), съответно парите в картата са изтрити и въпреки всичките ми опити днес да бъдат възстановени, заради очевиден гаф от тяхна страна, изглежда ще отидат за коледен бонус на "гръцките инвеститори".
- zuzi1
- Нов потребител
zuzi1 написа:Благодаря адвокат Николов,
да и собено да му цитираме задължителните застраховки който трябва да сключват клиентите на тази фирма през който са минали клиенти на глобул да си вземат апарат на изплащане
- toni_sf
- Активен потребител
И то ми е неудобно да питам този юрист след като клиент си има договор с Глобул те какви се явяват ,че искат да снимат лични документи за договор с мобилният оператор, след като имат данни качени на система
- toni_sf
- Активен потребител
Макар и неясно зададен въпросът ви най-вероятно има своя логичен отговор. Ествествено е да ползвате личната си карта с оглед установяване на Вашата самоличност. Все пак едва ли има ваше досие и снимка в системата на ГЛОБУЛ:D
- avrora
- Младши потребител
Вече спя спокойно, защото си смених оператора. Но ако и те се издънят - има още един! Имам право на избор. А между другото, говори се за падане на цените
- avokady
- Младши потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|