начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

20-ти декември св.СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ИГНАТИЙ БОГОНОСЕЦ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: 20-ти декември св.СВЕЩЕНОМЪЧЕНИК ИГНАТИЙ БОГОНОСЕЦ

Мнениеот REVOLUTION » 22 Дек 2010, 16:17

kostadin_yordanov написа: Ако това се смята за допустимо, значи същото могат да правят и Евангелистите, Свидетелите на Йехова и т.н.

Ами могат , що да не могат.Никой не им е забранил , ако има участници във форума с такова вероизповедание и искат да си публикуват празниците , да го правят.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот vdggbg » 22 Дек 2010, 17:18

kostadin_yordanov написа:Ако това се смята за допустимо, значи същото могат да правят и Евангелистите, Свидетелите на Йехова и т.н.

Заинтригувахте ме... Чии свидетели, казвате? Ми това си е баш за юридически форум. Имаме страни по делото, налице са свидетели, ще се намерят и процесуални представители...
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 22 Дек 2010, 21:57

kostadin_yordanov написа:очевидно систематически се публикуват събития по православния календар с цел да се въздейства върху участниците във форума що се касае до техните религиозни нагласи и ориентации.

Докажете, че това е целта! Докажете и че действително е налице резултат - оказано въздействие, и че същото въздействие е в пряка причинно-следствена връзка с публикуваните във форума на lex.bg теми от USRA_OVCOVA!

Нямате абсолютно никакви доказателства, а и дори и да имахте, това не представлява закононарушение, още по-малко - престъпление. А щом едно нещо не е забранено, значи е разрешено!

Посочете от коя норма или правило произхожда забраната да се публикуват такива теми! Защото такава няма!!!

И - в крайна сметка-прочетете любимата си Конституция, където ясно си пише:
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Не мисля, че ще схванете - досегашните ми наблюдения са показали, че ви липсва нужното КПД :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 23 Дек 2010, 09:35

kalahan2008 написа:
kostadin_yordanov написа:очевидно систематически се публикуват събития по православния календар с цел да се въздейства върху участниците във форума що се касае до техните религиозни нагласи и ориентации.

Докажете, че това е целта! ...

Ами нека уважаемата Овцова, която е автор на всичките тези теми, тогава да посочи каква е целта
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Дек 2010, 10:41

Религията винаги ни е давала опора и морални ценности като нация!
Ние сме преди всичко хора, а не само юристи! Набийте си това в главата! И открийте в себе си човешкото!
Последна промяна nk7702n на 13 Яну 2011, 10:42, променена общо 2 пъти
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 23 Дек 2010, 11:41

:roll: Стоп! Без "набиване", "наливане" и прочее - ние не ползваме силови похвати, защото сме толерантни хора.
И като такива ще оставим всеки сам да надживее предразсъдъците си. :wink:

Колеги, ползвам темата не по предназначение, но съм всеизвестен спамаджия :) , та:

Нека бъде Коледата Ви незабравима,
а годината- неповторима!
Да сте здрави, весели,
засмени и благословени.

Вълшебни мигове през предстоящите светли празници Ви желая- на Вас и близките Ви хора! :)
Бъдете здрави.

Изображение
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 23 Дек 2010, 12:36

nk7702n написа:... а какъв е смисълът на човешкия живот, близостта с религията и разни абстрактни неща! ...
... И само религията ни дава сила да продължим напред!
Религията винаги ни е давала опора и морални ценности ...

Моля да изясните какво имате предвид под 'религията'? Защото ако става въпрос за религия на справедливостта например, то, разбира се, аз съм съгласен, че тъкмо настоящия форум е място за такива дискусии
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот hidden » 23 Дек 2010, 17:27

kostadin_yordanov написа:Защото ако става въпрос за религия на справедливостта например, то, разбира се, аз съм съгласен, че тъкмо настоящия форум е място за такива дискусии

Не разбрахте ли, че никой не се интересува от Вашето мнние, а само се натрапвате с присъстивето си?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 24 Дек 2010, 19:29

usra_ovcova написа:дайте ми сайт за еврейски, и арменски, и мохамедански, и будистки, и каквито имате и каквито искате празници и аз се ангажирам да ги следя и да ги помествам тук като равни с християнските празници.
...

Ето кога се празнуват някои от основните, които и правителството одобри за 2011 г. по предложение на ръководствата на религиозните общности в България:
...
Празниците на Католическата църква у нас са 25 април – вторият ден от Великден, 29 юни – „Св. Апостоли Петър и Павел”, 1 ноември – „Вси Светии”, и 8 декември – Непорочното зачатие на Света Богородица.

Мюсюлманското вероизповедание ще празнува деня на рождението на Пророка Мохамед на 14 февруари, Рамазан байрам на 30 и 31 август и Курбан байрам на 7 и 8 ноември.

За религиозната общност на евреите празниците са на 19 април – Песах, 29 септември - Рош Ашана, 8 октомври - Йом Кипур, и Сукот - на 13 октомври.

Арменската апостолическа православна църква ще празнува Бъдни вечер и Рождество Христово на 5 и 6 януари, Св. Вартананк на 3 март, Великата събота и Великден на 23 и 24 април.

Празничните и почивните дни за обществото „Бяло братство” са 22 март - Ден на пролетното равноденствие, Съборните дни - 12 юли и 19 август, и Денят на кончината на Учителя - 27 декември.

Последователите на Църквите на адвентистите от Седмия ден имат на разположение четири съботни дни, ако според трудовия им или служебен договор са задължени да работят в тези дни.

Празници за Бахайската общност са 21 март – „Ноу-Руз” (Бахайска Нова година), „Резван” на 21 април, Обявяване мисията на Баб на 23 май и Рождението на Бахаулла - на 12 ноември.

Обществото ........... съзнание отбелязва Гаура Пурнима на 19 март, Нарасимха Чатурдаши на 16 май, Ратха Ятра на 3 юли и ........... Джанмащами на 22 август.

Последователите на Диамантен път на будизма - България, ще празнуват на 17 май - Весак (ден на раждането, просветлението и паранирваната на Буда).

Свидетелите на Йехова в България отбелязват Възпоминанието за смъртта на Исус Христос на 17 април.

Евангелските църкви отбелязва 31 октомври като Ден на Реформацията.

Будистката общност в България – 17 май, Денят на Буда, 5 март - Нова година, 15 юли - Денят Дхарма, и 8 декември -Денят Бодхи.

23 Декември 2010, УТВЪРДЕНИ СА ДАТИТЕ НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ПРАЗНИЦИ ПРЕЗ 2011 Г. НА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА, РАЗЛИЧНИ ОТ ПРАВОСЛАВИЕТО
http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/ ... &n=1829&g=
kostadin_yordanov
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии