начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Влезе ли в сила 60% обезщетение за безработица?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Влезе ли в сила 60% обезщетение за безработица?

Мнениеот nespokox » 19 Юли 2010, 15:23

vanila_ce написа:Не е вярно,ще си получавате реалния размер.Дори и на тези,който получават вече обезщетения,тези,които им се полагат за юли ще бъдат преизчислени.

Извинявам се,не можах да намеря къде пише,че ако вече се получават обезщетения те от 01.07.2010 се дължат без ограничението от 12 лв/ден.
nespokox
Нов потребител

Мнениеот nespokox » 05 Авг 2010, 09:26

Проверих в НОИ Шумен,да,важи и за вече отпуснатите обезщетения,даже вече са направени и ми съобщиха размера.
nespokox
Нов потребител

Мнениеот golman » 17 Дек 2010, 19:26

Здравейте,
моля Ви за вашата помощ.
Имам 2г и 8 мес. трудов стаж,осигурявали са ме на 710 лв.Прекратила съм трудовото ми правоотношение по взаимно съгласие чл.326 август месец и от тогава съм на трудовата борса,
Можете ли да ми кажете какво обещетение би трябвало да взимам,тъй като на мен не ми е много ясно?
golman
Нов потребител

Мнениеот lexter » 17 Дек 2010, 21:20

при така дадените факти:
ако в срок до 3 месеца след като са ви прекратили основанието за осигуряване бяхте подали необходимото заявление, задно със съответните документи, щяхте да имате право на минималното дневно обезщетение за безработица (6лв. умножено по броя на работните дни в месеца до края на 2010г., 7,20лв. за 2011г.) за срок от 4 месеца, считано от датата на която са ви прекратили основанието за осигуряването.
Ако заявлението е подадено след този срок по неуважителни причини, паричното обезщетение се изплаща за период от 4 месеца, намален със закъснението - тоест мисля, че няма да ви изплатят нищо. ("уважителни причини" са: задържане от органите на властта; явяване в съд или в друг държавен орган; отбиване на наборна военна или мирновременна алтернативна служба; участие във военноучебен сбор или преподготовка; заболяване и други подобни обстоятелства, удостоверени с официален документ, за които териториалното поделение на НОИ е уведомено своевременно.) Аргументи за гореспоменатото черпя от чл. 54б, ал. 3; чл. 54в, ал. 1 КСО, както и НАРЕДБА ЗА ОТПУСКАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА БЕЗРАБОТИЦА.
та така... остават пасивните мерки на АЗ
Suaviter in modo, fortiter in re
lexter
Потребител

Предишна

Назад към Трудово право