начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

бременност и майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: бременност и майчинство

Мнениеот pinokio123 » 17 Дек 2010, 15:43

Решили са просто ей така , че трябва да отида някъде без никаква мотивация
т.е. допълнително трудово възнаграждение, нещо което да ме мотивира да го направя.Затова съм се заинатила все пак детето е малко, не случайно закона ни пази.
pinokio123
Младши потребител

Мнениеот dessys » 17 Дек 2010, 16:37

В този случай просто няма основание ИТ да издаде разрешение за вашето прекратяване. В абсолютното си право сте да откажете преместването и да оспорвате всякакво действие на работодателя спрямо вас.
dessys
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 17 Дек 2010, 20:11

dessys написа:Изказах си мнението, защото сметнах за добре, понеже имам практика и в никакъв случай не принизявам правото. Напротив дълбок поклон пред хората, които са се посветили на тази наука. Искренно им се възхищавам. И на Поли също. Но секретарка как да ви кажа...никога не съм била и нямам намерение да бъда :mrgreen:, но след вашата оценка не се съмнявам, че би ми се отдало. Дължа едно уточнение - досега са успели само една заповед да ми оспорят, защото човека си донесе болничния по-късничко и аз не знаех, че не мога да го пипна :wink: Защо не приемате, че човек може да знае и да може и без да има образование по точно това направление (все пак не се меся в теми за делба например). По вашата логика как може едни прости счетоводители да боравят със ЗС без юридическо образование... А справка е малко по-широко обхватно понятие, отколкото си мислите (консултация по тел. също се води справка) :wink: Мир вам господине, аз не обичам споровете, така, че спестете си иронията. Това, че сте юрист не ви дава право да окачествявате/принизявате опита и знанията на хората.

Всеки честен труд уважавам.Междодругото , тъй като родителите ми са счетоводители , труда на последните уважавам най-много.Пристрастен съм. :wink: Но има уважение и уважение.Когато специалист Ви казва , че допускате груба грешка или си вземате бележка или си замълчавате , четете и се опитвате аргументирано да спорите.Всичко друго е неуважение не от мен към Вас , а обратното.Иначе и на мен не ми се спори и без туй работата ми е свързана все с това-спорове...и малко ми е писнало! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот dessys » 18 Дек 2010, 15:42

REVOLUTION написа: Но има уважение и уважение.Когато специалист Ви казва , че допускате груба грешка или си вземате бележка или си замълчавате , четете и се опитвате аргументирано да спорите.

А вие господин специалисте къде точно се обосновахте след като посочихте грешката :shock: ...ъъъ...да...най-вероятно там, където приравнихте работата на непознат със секретарска дейност. Прав сте господине, има уважение и уважение. :wink: Бих се опитала да се аргументирам, но го считам за излишно при подобно отношение, което не мога да подмина с мълчание. (aз съм като toni_sf :mrgreen: ужасТ). Весели празници again :D .
dessys
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Дек 2010, 17:02

dessys написа:
REVOLUTION написа: Но има уважение и уважение.Когато специалист Ви казва , че допускате груба грешка или си вземате бележка или си замълчавате , четете и се опитвате аргументирано да спорите.

А вие господин специалисте къде точно се обосновахте след като посочихте грешката :shock: ...ъъъ...да...най-вероятно там, където приравнихте работата на непознат със секретарска дейност. Прав сте господине, има уважение и уважение. :wink: Бих се опитала да се аргументирам, но го считам за излишно при подобно отношение, което не мога да подмина с мълчание. (aз съм като toni_sf :mrgreen: ужасТ). Весели празници again :D .

:lol: :lol:
Весели празници!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот sharmidodka » 26 Яну 2012, 23:04

Здравейте!
Нова съм във форума и имам нужда от помощ,ще съм ви безкрайно благодарна.Проблемът ми е следния:Работя в търговска фирма като търговски представител,бременна съм в 4-ия месец,за което уведомих шефа още преди месец и той го прие много добре.Казах му,че ще работя до последно,защото после минавам на майчинство 300лв.
Работата ми е обвързана с постоянно ходене и обикаляне по обекти,но пък голяма част от заявките си взимам по телефона.Миналата седмица на мен и още 2-ма колеги ни връчиха предизвестия за напускане,като условията бяха да изпълним даден оборот до края на месеца(който е неизпълним този месец),в противен случай-ни гонят.Подписах,защото като никога не избухнах и се държах по-сдържано.Притеснява ме,че днес шефа ме викна и ми предложи да работя на друга длъжност(да изписвам заявки в склада по 12ч на ден,което ми е непонятно и непосилно) или да се махам.
Сега виждам,че предизвестието е адресирано до колежката(с нейните имена и ЕГН),нейното предизвестие също е адресирано до нея.Обръщението към мен е с момиската и фамилия с която одавна не фигурирам в регистрите,следователно дали се отнася за мен? Наистина съм много притеснена,защото неискам и немога да работя на друга длъжност в тази фирма и искам да ви попитам какъв съвет бихте ми дали и има ли право да ме гони в това положение?Ако подам жалба,за да си запазя мястото,ще ме съсипат от удръжки за щяло и нещяло.Какви са условията,за да си изкарам от гинеколога усложнена бременност?Как да постъпя?
Предварително ви благодаря много!!
sharmidodka
Нов потребител

Мнениеот babymom » 14 Фев 2012, 00:13

Здравейте,моят казус е следният:
В момента съм в отпуск по майчинство,като детето е на 1г. и3м.Как мога да прекратя отпуска си към фирмата,без да се връщам на работа в нея тъй като вече живея в друго населено място и имам намерение там да започна нова работа?През периода имам натрупани дни полагаем отпуск,какви права имам относно него?Преди да изляза по майчинство съм била на постояннен трудов договор.Имам ли право на обезщетение по майчинство ,ако преди навършване на 2 г. на детето се върна на работа?
babymom
Нов потребител

Предишна

Назад към Трудово право