начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!

Мнениеот dimist » 13 Дек 2010, 14:13

Андрей, защо приемаш за даденост , че децата ти са собственици? Попитай адвоката си как това може да се промени ! Може да ти се стори гадно, но това е живота! Пък и те действително не са плащали за да придобият собственост. И дано да са го придобили възмездно.
dimist
Потребител

Мнениеот metody » 13 Дек 2010, 14:55

Не знам каква ти е адвокатката и с какви прашки е, но аз без да съм юрист и без да пуша - ами просто развали дарението или продажбата :twisted:
metody
Младши потребител

Мнениеот andrey13 » 13 Дек 2010, 18:56

dimist написа:Андрей, защо приемаш за даденост , че децата ти са собственици? Попитай адвоката си как това може да се промени ! Може да ти се стори гадно, но това е живота! Пък и те действително не са плащали за да придобият собственост. И дано да са го придобили възмездно.

Дай ми жокер. Единственото което искам е да го запазя , да не се продаде докато станат пълнолетни.
andrey13
Потребител

Мнениеот andrey13 » 13 Дек 2010, 18:58

metody написа:Не знам каква ти е адвокатката и с какви прашки е, но аз без да съм юрист и без да пуша - ами просто развали дарението или продажбата :twisted:

Не вярвам да е възможно :shock:
andrey13
Потребител

Мнениеот andrey13 » 13 Дек 2010, 19:01

donna написа:Това последното дето написахте няма значение за правния спор.Аз питах от кога е поканата и кога е прехвърлена собствеността , нали ви иска пари за заден период от развода насам.
Ясно ви написах ,че ще се "прецакали " още при споразумението .
Говорете с нея , колкото и на вас и на нея това да не и се иска , опитайте . Имота е на името на децата ви по данъчни съображения , както и да не могат да се докопат кредиторите до него при неблагоприятен развой на бизнеса .
Сега кредитори ще са ви самите деца , писах ви горе ,че това ,което човек сам си направи и господ не може да ви го направи и това което се обърква от самите хора се оправя или лично от тях ...дано постигнете консенсус друго не мога да ви кажа при това полоожение на нещата .

Поканата е от преди една година.А развода ни е от четири.Но аз никога не съм им пречил да ползват техния дял.Иска и е за тези три години , за които тя не е предявила претенции.
andrey13
Потребител

Мнениеот andrey13 » 13 Дек 2010, 19:06

dimist написа:Андрей, защо приемаш за даденост , че децата ти са собственици? Попитай адвоката си как това може да се промени ! Може да ти се стори гадно, но това е живота! Пък и те действително не са плащали за да придобият собственост. И дано да са го придобили възмездно.

Дай жокер от къде да тръгнем. Аз съм го купил в тяхна полза. Мога ли да го придобия по давност, след като са изминали 9 години откакто го ползвам добросъвестно. Знам че трябва да са десет, но четох че има вариант и за 5.
andrey13
Потребител

Мнениеот dimist » 13 Дек 2010, 20:16

По давност няма да стане, пък и вече си поканен да плащаш обезщетение вместо ползване - противопоставят се на намерението да своиш имота. Виждам думите ти "аз съм го купил в тяхна полза". За да се види какви са възможностите, трябва да се разполага с документите по сделката.
dimist
Потребител

Мнениеот Melly » 14 Дек 2010, 11:22

viewtopic.php?f=6&t=44767&start=0#p435895
Пак сте ми писал без да изпълните горното. 8)
Втори път трябва напомня. Включете си ЛС.

Трети път няма да има.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот zelen » 16 Дек 2010, 18:21

andrey13 написа:...Изпълних нейните условия.Прехвърлих къщата гласувах висока издръжка на децата и след като се разведохме по взаимно съгласие, не изминаха и 3-4 месеца.... и се започнаха съдебните искове. Не знам колко точно дела са на брой,но нейната адвокатка е генератор с висока мощност на дела и искове. И така започнаха да валят запори върху коли, имущество на фирми, банкови сметки и т.н. ..

Котарако Феликс,
Вместо да пишеш по форумите - не е само лекс :wink: , вземи се в ръце и започни да работиш върху увеличаването на наличното имущество - движимо и недвижимо, че с тези темпове на щастливо женене и нещастно развеждане, трябва да подсигуряваш поредния развод - ако успях да се ориентирам трети поред! :D
Браво на колегата, ангажирана от бившата втора съпруга!
Дано и първата такава да се мобилизира по същия начин!
А за третата - вече има чудесен опит!
zelen
Потребител

Мнениеот donna » 16 Дек 2010, 18:39

За тия три години преди поканата случайно ЕТ да е извадало фактури за платен наем :wink: , щото вие тогава не сте били и собственик ,а синът ви от първия брак поне така разбрах прехвърлил ви е 1/3 ид. част преди година?
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 16 Дек 2010, 20:09

donna написа:За тия три години преди поканата случайно ЕТ да е извадало фактури за платен наем :wink: , щото вие тогава не сте били и собственик ,а синът ви от първия брак поне така разбрах прехвърлил ви е 1/3 ид. част преди година?

Не е вадило такива фактури.Аз през този период съм ползвал имота по предназначението му като производствен цех.
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 16 Дек 2010, 20:22

След като не сте отчитали разходи по сградата за наем или нещо от сорта ,то дължите обезщетение за наем от датата на поканата/дано няма нещо друго/ .
Ако сте правили някви подобрения върху имота имате право на иск за тия подобрения. Прегледайте фактурите .
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 16 Дек 2010, 20:43

donna написа:След като не сте отчитали разходи по сградата за наем или нещо от сорта ,то дължите обезщетение за наем от датата на поканата/дано няма нещо друго/ .
Ако сте правили някви подобрения върху имота имате право на иск за тия подобрения. Прегледайте фактурите .

Аз съм правил много подобрения, но като физическо лице, защото нямаше как да ги осчетоводявам. А защо да и дължа обезщетение като аз не и преча да използва имота нито на децата нито на нея.Да запретва ръкави и да почва.На нотариалната и покана точно това отговорих ...че никога не съм я възпрепятствал да го прави.Това че не иска аз нима трябва да и плащам за това.
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 16 Дек 2010, 20:59

Ами тя жената е почнала защитава интересите на децата си , инсталациите ви са из целия имот ,как да го полза ?!, това с обезщетението за наем си е почване , после може да иска да го отдаде под наем на друг , делба публична продан , да ви продадат дяловете си и квото там си искат...
При разпределението на ползването ако не освободите тяхната част от инсталации току виж влезе съдебен изпълнител и започне действие по освобождаване на имота...варианти дал господ.
А като сте правили някви подобрения фактури нямате ли , ако не пазите идете при продавачите на материали, и ако те пазят дай боже да ви издадат някое копие ...
Мисля ,че в самото начало на темата ви казах ,че с това споразумение сте се прекарали мн. зле ,ама вие не искате и да чуете вашето си знаете.
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 17 Дек 2010, 08:37

donna написа:Ами тя жената е почнала защитава интересите на децата си , инсталациите ви са из целия имот ,как да го полза ?!, това с обезщетението за наем си е почване , после може да иска да го отдаде под наем на друг , делба публична продан , да ви продадат дяловете си и квото там си искат...
При разпределението на ползването ако не освободите тяхната част от инсталации току виж влезе съдебен изпълнител и започне действие по освобождаване на имота...варианти дал господ.
А като сте правили някви подобрения фактури нямате ли , ако не пазите идете при продавачите на материали, и ако те пазят дай боже да ви издадат някое копие ...
Мисля ,че в самото начало на темата ви казах ,че с това споразумение сте се прекарали мн. зле ,ама вие не искате и да чуете вашето си знаете.

А не трябва ли да го ползва по предназначение както е вписано в закона....сиреч да произвежда машини? Ето за това не и преча.
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 17 Дек 2010, 09:48

:mrgreen: Ха ха ха , те могат да ползват нежилищния имот както си щат за каквито си щат стопански цели , вкл. и отдаване под наем и не е задължително да се съобразяват с вашата дейност. Вместо да задавате глупави въпроси действайте , до тука губите ,закона не е на ваша страна .
Идете и се разберете с втората си жена -най -разумното до тук!
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 17 Дек 2010, 19:15

zelen написа:
andrey13 написа:.
Котарако Феликс,
Вместо да пишеш по форумите - не е само лекс :wink: , вземи се в ръце и започни да работиш върху увеличаването на наличното имущество - движимо и недвижимо, че с тези темпове на щастливо женене и нещастно развеждане, трябва да подсигуряваш поредния развод - ако успях да се ориентирам трети поред! :D
Браво на колегата, ангажирана от бившата втора съпруга!
Дано и първата такава да се мобилизира по същия начин!
А за третата - вече има чудесен опит!

Я.... вижте!!! Появи се някакво Zelen-о човече , като от някоя реклама на Domestos :lol: Изклепа с мърсотия навсякъде :o Е... хайде чао че пускам водата. :mrgreen:
andrey13
Потребител

Мнениеот andrey13 » 17 Дек 2010, 19:40

donna написа::mrgreen: Ха ха ха , те могат да ползват нежилищния имот както си щат за каквито си щат стопански цели , вкл. и отдаване под наем и не е задължително да се съобразяват с вашата дейност. Вместо да задавате глупави въпроси действайте , до тука губите ,закона не е на ваша страна .
Идете и се разберете с втората си жена -най -разумното до тук!

Мислите ли че не съм опитвал това? Просто с нея дискусия е невъзможна.А и вие как мислите че се напускат три деца току така.И защо закона трябва да е против мен. Какво лошо съм сторил до тук.И не ли порочно да се мисли че съпруга е виновен винаги.Ами че то е много просто. Ако не съм бил добродеятелен, нали сега всяка сутрин щеше да ме чака пред входа за да и дам 20 лева за да живее. И защо в мислите ви се очертава настроение че тя е в правото си от морална гледна точка да "охранява интересите на децата си". Та не са ли тези деца и мои. А след всички тези събития които ще последват мислите ли как всичко това ще рефлектира на моите бъдещи отношения с децата?Тя просто е обезумяла от алчност за пари. И не в интерес на децата а в това да има пари за да спонсорира новия си избраник, който явно не е състоятелен а голтак. А тя не свикнала така да живее. Но две добри няма! :wink: Ако желаете да ми помогнете с някоя адвокатска "мъдрост" или трик направете го и вярвайте че това ще е добродетел, а всички други страни на проблема оставете на мен. Вече съм ги сложил в рамка и закачил на стената.
andrey13
Потребител

Мнениеот donna » 17 Дек 2010, 19:52

:wink: Ние вече ви помогнахме ,само ,че на вас не ви харесват съветите ,които ви дадохме ,ваша воля. В случая нищо по-вече от това ,което е написано не може да се направи или предприеме,чисто юридиски нещата стоят така .
donna
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 17 Дек 2010, 19:55

Не може ли нещо по смисъла на ЗЗД чл 59?
Чл. 59. Вън от горните случаи, всеки, който се е обогатил без основание за сметка на другиго, дължи да му върне онова, с което се е обогатил, до размера на обедняването.

Това право възниква, когато няма друг иск, с който обеднелият може да се защити.

Един такъв казус като моя е бил решен така , но там е ставало въпрос за жилище, аз съм ги обезпечил с такова и то само какво!!! :roll:
Последна промяна andrey13 на 17 Дек 2010, 20:00, променена общо 1 път
andrey13
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси