- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
72 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!
Андрей, защо приемаш за даденост , че децата ти са собственици? Попитай адвоката си как това може да се промени ! Може да ти се стори гадно, но това е живота! Пък и те действително не са плащали за да придобият собственост. И дано да са го придобили възмездно.
- dimist
- Потребител
Не знам каква ти е адвокатката и с какви прашки е, но аз без да съм юрист и без да пуша - ами просто развали дарението или продажбата
- metody
- Младши потребител
dimist написа:Андрей, защо приемаш за даденост , че децата ти са собственици? Попитай адвоката си как това може да се промени ! Може да ти се стори гадно, но това е живота! Пък и те действително не са плащали за да придобият собственост. И дано да са го придобили възмездно.
Дай ми жокер. Единственото което искам е да го запазя , да не се продаде докато станат пълнолетни.
- andrey13
- Потребител
metody написа:Не знам каква ти е адвокатката и с какви прашки е, но аз без да съм юрист и без да пуша - ами просто развали дарението или продажбата
Не вярвам да е възможно
- andrey13
- Потребител
donna написа:Това последното дето написахте няма значение за правния спор.Аз питах от кога е поканата и кога е прехвърлена собствеността , нали ви иска пари за заден период от развода насам.
Ясно ви написах ,че ще се "прецакали " още при споразумението .
Говорете с нея , колкото и на вас и на нея това да не и се иска , опитайте . Имота е на името на децата ви по данъчни съображения , както и да не могат да се докопат кредиторите до него при неблагоприятен развой на бизнеса .
Сега кредитори ще са ви самите деца , писах ви горе ,че това ,което човек сам си направи и господ не може да ви го направи и това което се обърква от самите хора се оправя или лично от тях ...дано постигнете консенсус друго не мога да ви кажа при това полоожение на нещата .
Поканата е от преди една година.А развода ни е от четири.Но аз никога не съм им пречил да ползват техния дял.Иска и е за тези три години , за които тя не е предявила претенции.
- andrey13
- Потребител
dimist написа:Андрей, защо приемаш за даденост , че децата ти са собственици? Попитай адвоката си как това може да се промени ! Може да ти се стори гадно, но това е живота! Пък и те действително не са плащали за да придобият собственост. И дано да са го придобили възмездно.
Дай жокер от къде да тръгнем. Аз съм го купил в тяхна полза. Мога ли да го придобия по давност, след като са изминали 9 години откакто го ползвам добросъвестно. Знам че трябва да са десет, но четох че има вариант и за 5.
- andrey13
- Потребител
По давност няма да стане, пък и вече си поканен да плащаш обезщетение вместо ползване - противопоставят се на намерението да своиш имота. Виждам думите ти "аз съм го купил в тяхна полза". За да се види какви са възможностите, трябва да се разполага с документите по сделката.
- dimist
- Потребител
viewtopic.php?f=6&t=44767&start=0#p435895
Пак сте ми писал без да изпълните горното.
Втори път трябва напомня. Включете си ЛС.
Трети път няма да има.
Пак сте ми писал без да изпълните горното.
Втори път трябва напомня. Включете си ЛС.
Трети път няма да има.
-
Melly - Старши потребител
andrey13 написа:...Изпълних нейните условия.Прехвърлих къщата гласувах висока издръжка на децата и след като се разведохме по взаимно съгласие, не изминаха и 3-4 месеца.... и се започнаха съдебните искове. Не знам колко точно дела са на брой,но нейната адвокатка е генератор с висока мощност на дела и искове. И така започнаха да валят запори върху коли, имущество на фирми, банкови сметки и т.н. ..
Котарако Феликс,
Вместо да пишеш по форумите - не е само лекс , вземи се в ръце и започни да работиш върху увеличаването на наличното имущество - движимо и недвижимо, че с тези темпове на щастливо женене и нещастно развеждане, трябва да подсигуряваш поредния развод - ако успях да се ориентирам трети поред!
Браво на колегата, ангажирана от бившата втора съпруга!
Дано и първата такава да се мобилизира по същия начин!
А за третата - вече има чудесен опит!
- zelen
- Потребител
За тия три години преди поканата случайно ЕТ да е извадало фактури за платен наем , щото вие тогава не сте били и собственик ,а синът ви от първия брак поне така разбрах прехвърлил ви е 1/3 ид. част преди година?
- donna
- Старши потребител
donna написа:За тия три години преди поканата случайно ЕТ да е извадало фактури за платен наем , щото вие тогава не сте били и собственик ,а синът ви от първия брак поне така разбрах прехвърлил ви е 1/3 ид. част преди година?
Не е вадило такива фактури.Аз през този период съм ползвал имота по предназначението му като производствен цех.
- andrey13
- Потребител
След като не сте отчитали разходи по сградата за наем или нещо от сорта ,то дължите обезщетение за наем от датата на поканата/дано няма нещо друго/ .
Ако сте правили някви подобрения върху имота имате право на иск за тия подобрения. Прегледайте фактурите .
Ако сте правили някви подобрения върху имота имате право на иск за тия подобрения. Прегледайте фактурите .
- donna
- Старши потребител
donna написа:След като не сте отчитали разходи по сградата за наем или нещо от сорта ,то дължите обезщетение за наем от датата на поканата/дано няма нещо друго/ .
Аз съм правил много подобрения, но като физическо лице, защото нямаше как да ги осчетоводявам. А защо да и дължа обезщетение като аз не и преча да използва имота нито на децата нито на нея.Да запретва ръкави и да почва.На нотариалната и покана точно това отговорих ...че никога не съм я възпрепятствал да го прави.Това че не иска аз нима трябва да и плащам за това.
- andrey13
- Потребител
Ами тя жената е почнала защитава интересите на децата си , инсталациите ви са из целия имот ,как да го полза ?!, това с обезщетението за наем си е почване , после може да иска да го отдаде под наем на друг , делба публична продан , да ви продадат дяловете си и квото там си искат...
При разпределението на ползването ако не освободите тяхната част от инсталации току виж влезе съдебен изпълнител и започне действие по освобождаване на имота...варианти дал господ.
А като сте правили някви подобрения фактури нямате ли , ако не пазите идете при продавачите на материали, и ако те пазят дай боже да ви издадат някое копие ...
Мисля ,че в самото начало на темата ви казах ,че с това споразумение сте се прекарали мн. зле ,ама вие не искате и да чуете вашето си знаете.
При разпределението на ползването ако не освободите тяхната част от инсталации току виж влезе съдебен изпълнител и започне действие по освобождаване на имота...варианти дал господ.
А като сте правили някви подобрения фактури нямате ли , ако не пазите идете при продавачите на материали, и ако те пазят дай боже да ви издадат някое копие ...
Мисля ,че в самото начало на темата ви казах ,че с това споразумение сте се прекарали мн. зле ,ама вие не искате и да чуете вашето си знаете.
- donna
- Старши потребител
donna написа:Ами тя жената е почнала защитава интересите на децата си , инсталациите ви са из целия имот ,как да го полза ?!, това с обезщетението за наем си е почване , после може да иска да го отдаде под наем на друг , делба публична продан , да ви продадат дяловете си и квото там си искат...
А не трябва ли да го ползва по предназначение както е вписано в закона....сиреч да произвежда машини? Ето за това не и преча.
- andrey13
- Потребител
Ха ха ха , те могат да ползват нежилищния имот както си щат за каквито си щат стопански цели , вкл. и отдаване под наем и не е задължително да се съобразяват с вашата дейност. Вместо да задавате глупави въпроси действайте , до тука губите ,закона не е на ваша страна .
Идете и се разберете с втората си жена -най -разумното до тук!
- donna
- Старши потребител
zelen написа:andrey13 написа:.
Котарако Феликс,
Вместо да пишеш по форумите - не е само лекс , вземи се в ръце и започни да работиш върху увеличаването на наличното имущество - движимо и недвижимо, че с тези темпове на щастливо женене и нещастно развеждане, трябва да подсигуряваш поредния развод - ако успях да се ориентирам трети поред!
Браво на колегата, ангажирана от бившата втора съпруга!
Дано и първата такава да се мобилизира по същия начин!
А за третата - вече има чудесен опит!
Я.... вижте!!! Появи се някакво Zelen-о човече , като от някоя реклама на Domestos Изклепа с мърсотия навсякъде Е... хайде чао че пускам водата.
- andrey13
- Потребител
donna написа::mrgreen: Ха ха ха , те могат да ползват нежилищния имот както си щат за каквито си щат стопански цели , вкл. и отдаване под наем и не е задължително да се съобразяват с вашата дейност. Вместо да задавате глупави въпроси действайте , до тука губите ,закона не е на ваша страна .
Мислите ли че не съм опитвал това? Просто с нея дискусия е невъзможна.А и вие как мислите че се напускат три деца току така.И защо закона трябва да е против мен. Какво лошо съм сторил до тук.И не ли порочно да се мисли че съпруга е виновен винаги.Ами че то е много просто. Ако не съм бил добродеятелен, нали сега всяка сутрин щеше да ме чака пред входа за да и дам 20 лева за да живее. И защо в мислите ви се очертава настроение че тя е в правото си от морална гледна точка да "охранява интересите на децата си". Та не са ли тези деца и мои. А след всички тези събития които ще последват мислите ли как всичко това ще рефлектира на моите бъдещи отношения с децата?Тя просто е обезумяла от алчност за пари. И не в интерес на децата а в това да има пари за да спонсорира новия си избраник, който явно не е състоятелен а голтак. А тя не свикнала така да живее. Но две добри няма! Ако желаете да ми помогнете с някоя адвокатска "мъдрост" или трик направете го и вярвайте че това ще е добродетел, а всички други страни на проблема оставете на мен. Вече съм ги сложил в рамка и закачил на стената.
- andrey13
- Потребител
Ние вече ви помогнахме ,само ,че на вас не ви харесват съветите ,които ви дадохме ,ваша воля. В случая нищо по-вече от това ,което е написано не може да се направи или предприеме,чисто юридиски нещата стоят така .
- donna
- Старши потребител
Не може ли нещо по смисъла на ЗЗД чл 59?
Чл. 59. Вън от горните случаи, всеки, който се е обогатил без основание за сметка на другиго, дължи да му върне онова, с което се е обогатил, до размера на обедняването.
Това право възниква, когато няма друг иск, с който обеднелият може да се защити.
Един такъв казус като моя е бил решен така , но там е ставало въпрос за жилище, аз съм ги обезпечил с такова и то само какво!!!
Чл. 59. Вън от горните случаи, всеки, който се е обогатил без основание за сметка на другиго, дължи да му върне онова, с което се е обогатил, до размера на обедняването.
Това право възниква, когато няма друг иск, с който обеднелият може да се защити.
Един такъв казус като моя е бил решен така , но там е ставало въпрос за жилище, аз съм ги обезпечил с такова и то само какво!!!
Последна промяна andrey13 на 17 Дек 2010, 20:00, променена общо 1 път
- andrey13
- Потребител
72 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|