- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
72 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!
От 4 години вече сън щастливо разведен!Но за съжаление бившата ми съпруга си е направила добре сметките.Изпълних нейните условия.Прехвърлих къщата гласувах висока издръжка на децата и след като се разведохме по взаимно съгласие, не изминаха и 3-4 месеца.... и се започнаха съдебните искове. Не знам колко точно дела са на брой,но нейната адвокатка е генератор с висока мощност на дела и искове. И така започнаха да валят запори върху коли, имущество на фирми, банкови сметки и т.н. За фирмите добре но ме притеснява че от името на децата ми , които са непълнолетни поиска обезщетение за ползване на имот който лично съм закупил на името на децата ми. Всъщност това е цеха в който винаги съм работил , работя и сега и едва успявам , но плащам редовно издръжката на децата си.За уточнение: Когато закупих имота , имах дете от първия брак , който живееше с мен и всяко от децата имаше 1/3. Когато се появи заплахата от нея за разпределение право на ползване, големия ми син който е пълнолетен ми прехвърли своята 1/3 , за да не се разправя по съдилищата.С две думи: Тя иска от името на малолетните си деца да и изплатя обезщетение за 84000 лева за ползването на имота от датата на развода до сега.Аз не съм спирал децата си да ползват фабриката или с други думи дела си, но те са малки ,,,на 11 и 13 години.Все пак аз съм им го купил.Когато станат пълнолетни и разбират от нещата все пак е друго нещо.Няма ли закон за морала или закон за алчността.Или закон за спокойствието на личността. Нима трябва да плащам обезщетение за моята добродетел, че съм осигурил поне нещо на децата си. Нима не е в интерес на децата ми да запазя фабриката и пазарния и дял докато пораснат а защо не и след това.Нима обезумялата им алчна майка, трябва да разпродаде и пропилее това което съм създал с много труд .Заслужавам ли за всичко това да плащам наем на децата си. Имам нотариална покана от името на децата си и нея като законен представител за 2000 евро на месец наем за целия период и сега.Не съм ли и аз родител на тези деца и да определям кое е в тяхна полза и кое не е.Надявам се да получа помощ от вас, защото наистина казуса е доста заплетен.
- andrey13
- Потребител
Re: ПОМОЩ!!!НАПАДЕНИЕ ОТ БИВША СЪПРУГА!
Напишете подробно ,към момента имота е на децата ви ,но сте си запазили вещното право на ползване , така ли ?
Вие нямате ли адвокат , за какво са тия запoри нали плащате издръжка и колко е тя ,ако нямате възможност за плащане може да искате с дело съда да я намали .
Вие нямате ли адвокат , за какво са тия запoри нали плащате издръжка и колко е тя ,ако нямате възможност за плащане може да искате с дело съда да я намали .
- donna
- Старши потребител
Запорите са по дела с които тя иска половината от всички фирми и банкови сметки. Поради това че големия ми син ми прехвърли неговата 1/3 като разбра че ще има дело в момента аз съм съсобственик с децата ми и имаме по 1/3 идеална част.Но иска и е към мен за периода след развода до сега като ползвател на този имот. Абсурда е че тя иска обезщетение за това че съм го ползвал и то за имот който съм закупил на децата си.С други думи да плащам на децата си обезщетение за това че не са го използвали...та те са малки а това е фабрика за машиностроене.Просто абсурда е пълен защото аз дефакто не съм им пречил да го ползват.А и не е имало желание и покани или каквото и да е било от тяхна страна или от нейна, като техен представител.Между другото по делото за ЕТ-то ми дръпна половината от сметките и още 10-сетина хиляди като принос в отглеждането на децата. Сега са наред едно две ООД-ета и Едно Еоод.Цирка е пълен. Едни оценки от вещи лица. А горката я взех само с едни черни прашки. Но парите развалят ценностната система на човек. А и добре че се изкарват а не като интелекта и характера, които не се купуват а са по рождение.Съжалявам че и повярвах и се разделихме по взаимно съгласие а съм можел за един ден да реша всичко, но такъв е живота....е моя де.Проблема е че тя слага децата отпред и ги използва за користната си цел.
- andrey13
- Потребител
Като не им пречите да ползват имота къв и е проблема и да води дело ще загуби , идеята е да ви сплаши и да им прехвърлите и др. една трета от имота.
Що не и заведете едно дело за родителски права , тажи жена работи ли ,има ли доходи ...няма да коментирам другите дела имате адвокат.
Ама да ви кажа така ,на мъжете акъла им е да не кажа в коя глава и черните прашки видяхте до къде водят!
Що не и заведете едно дело за родителски права , тажи жена работи ли ,има ли доходи ...няма да коментирам другите дела имате адвокат.
Ама да ви кажа така ,на мъжете акъла им е да не кажа в коя глава и черните прашки видяхте до къде водят!
- donna
- Старши потребител
Че защо и е да работи? Малко ли пари ми дръпна след развода.Аз в момента съм женен и имаме едно дете и си живеем щастливо.Проблема е че и моята адвокатка вече изпушва от нея.Въпроса беше има ли тя право на обезпечение за минало време след като не е предявила иск за това.И как да и се противопоставя.
- andrey13
- Потребител
Дефинирайте хищника, за да пратим ловец.
Не казвате какво Ви е нападнало - по мое мнение див Бик, а по китайската година - Тигър. Няма да навлизам в детайли, но подобни подлости имат и характери от моят тип - така, че не се знае.
По принцип куче яде куче, котка яде котка, мишка мишка, хамстер обаче не яде хамстер.
Домашните животни не ядат - не ловуват. Така че ако Вие сте Овца, по китайския календар, не Ви завиждам или нещо друго, аз съм Бик и т.н., сами си довършете изречението.
"Когато сме щастливи сме добри. Когато сме добри не винаги сме щастливи". Авторът обаче е от малцинствата, така че пак нямаме кворум на консилиума.
Модерната военна стратегия - работеща от Блицкригът на английските танкисти, прекопирана в много добро - но идиотски честно казано - копие от германският научен военен елит - Гудериан. Но бара затваря временно излизам офлайн. Знаете за стратегията на военните действия.
Не казвате какво Ви е нападнало - по мое мнение див Бик, а по китайската година - Тигър. Няма да навлизам в детайли, но подобни подлости имат и характери от моят тип - така, че не се знае.
По принцип куче яде куче, котка яде котка, мишка мишка, хамстер обаче не яде хамстер.
Домашните животни не ядат - не ловуват. Така че ако Вие сте Овца, по китайския календар, не Ви завиждам или нещо друго, аз съм Бик и т.н., сами си довършете изречението.
"Когато сме щастливи сме добри. Когато сме добри не винаги сме щастливи". Авторът обаче е от малцинствата, така че пак нямаме кворум на консилиума.
Модерната военна стратегия - работеща от Блицкригът на английските танкисти, прекопирана в много добро - но идиотски честно казано - копие от германският научен военен елит - Гудериан. Но бара затваря временно излизам офлайн. Знаете за стратегията на военните действия.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ха ха ха ...не сте си взели поука -нови черни прашки или тоя път боксерки
Глей сига след като не си си запазил правото на ползване върху ид. части на децата ти от втория брак , та при това високоинтелегентно споразумение не те ли посъветва адвоката какво може да се случи , явно за фирмите нищо няма в споразумението .
Виж сега то ходенето до време , но последиците до живот ...с 3-та внимавай кво правиш ,че за 4-та да остане нещо
За цеха ако се стигне до дело ще доказаваш ,че не им пречиш да го ползват само дето не зная как те ще го ползват -ти в единия край те в другия ...и се моли да го докажеш при един съдебен иск ,че да не стигнеш и до публична продан...
И още нещо втората ви съпруга при тоя развой на събитията е и умна и интилигентна и добре си е отмъстила ...да сте мислили ,пък за прашките може цял роман да се напише
Глей сига след като не си си запазил правото на ползване върху ид. части на децата ти от втория брак , та при това високоинтелегентно споразумение не те ли посъветва адвоката какво може да се случи , явно за фирмите нищо няма в споразумението .
Виж сега то ходенето до време , но последиците до живот ...с 3-та внимавай кво правиш ,че за 4-та да остане нещо
За цеха ако се стигне до дело ще доказаваш ,че не им пречиш да го ползват само дето не зная как те ще го ползват -ти в единия край те в другия ...и се моли да го докажеш при един съдебен иск ,че да не стигнеш и до публична продан...
И още нещо втората ви съпруга при тоя развой на събитията е и умна и интилигентна и добре си е отмъстила ...да сте мислили ,пък за прашките може цял роман да се напише
Последна промяна donna на 11 Дек 2010, 15:39, променена общо 1 път
- donna
- Старши потребител
Чудесен казус, много варианти са възможни, трябва обаче да се прегледат купища документи. Без това няма начин да Ви бъде дадена вярна насока за действие. Всичко друго са думи, хвърлени на вятъра.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Е за документите ,човека има адвокат ,тук има дела явно свързани с чл.29 от отм СК и Тълкувателно решение № 2 от 27.12.2001 г. на ВКС , ама да не е спал като е подписвал споразумене и предоставял в собственост имоти на малолетни деца без запазено право на ползване/по последното явно му се готви ново дело , което още не е факт/ .
- donna
- Старши потребител
donna написа:Ха ха ха ...не сте си взели поука -нови черни прашки или тоя път боксерки
Това е така , но дали вие бихте искали спрямо вас да се отнасят със скрити егоистични и еснафски помисли и действия. И когато решите да живеете с някой , имате деца не е ли достойно да бъдете честен и всеотдаен. Нима това да сте хитър и предпазлив ще ви направи щастлив. Ами тогава като си легнем вечер заедно в леглото какво ще правим там Ще хитруваме ли? Според мен бившата ми съпруга не е нито хитра нито умна. Ако беше така то тя
би запазила всички мои добродетели и всеотдайност за нас а не да ги замени с няколко пачки.Защото знаете че парите се изкарват, но щастието не. Всъщност проблема ми е че искам да запазя имота и фабриката за децата си , когато пораснат да имат нещо а не да се продаде на публичен търг и парите да идат на вятъра. А и естествено тя настройва децата срещу мен. Те ми казват "ние ще спечелим тази война" и т.н.Много е грозно и жалко, но това е живота и съдбата на човек като мен. Просто живях и сега също живея така с вярата в любовта и истинските отношения на преданост и отдаденост.Все едно се прераждаш и имаш нов живот. Само не ми казвайте че така не може да се живее , защото това е единственото нещо в което вярвам. Нали не мислите че съм глупак да оставя три деца заради една "нова черна прашка" .Просто не исках да преминавам нормалните граници на разума. И за това споразумението ни за развода беше такова и сега ще трябва да плащам за това.Но това не е проблема. Просто нелепо е да плащаш обезщетение или наем на децата си за нещо което си им дал . Искам нещата да останат така докато пораснат и ако тогава продължат "войната" на майка им, то значи не са достойни да бъдат мои деца и не заслужават аз да съм им баща. Е... тогава ще реша дали да им стана наемател. Но това да е тяхното решение а не на алчната им майка, която явно вече е разбрала какво е загубила и какво е без мен. Не съм тук да се оплаквам а просто искам някой да ми даде насока в която да действам.За уточнение ..преди месец мина дело в районния на което съдията отреди право на ползване по една трета на мен и двете ми деца.Представям си как те ще дойдат и ще седнат на струговете и фрезите да работят.Всъщност това и е първата стъпка от плана и за продажба.Сега го жалвам в окръжния и ако някой ми помогне с някой съвет няма да е зле.А по новото дело иска и е за минал период , за около 4 години. От развода до началото на делото.Ако някой желае мога да му изпратя на лични документи с подробности.
- andrey13
- Потребител
bebitor написа::wink: Чудесен казус, много варианти са възможни, трябва обаче да се прегледат купища документи. Без това няма начин да Ви бъде дадена вярна насока за действие. Всичко друго са думи, хвърлени на вятъра.
Кажете ми какви документи са ви нужни и ще ви ги изпратя.
- andrey13
- Потребител
Мога ли да заведа дело , след като иска и е от името на децата а и тя определено знае че ощетява и уврежда веща им . Все пак тук става въпрос за производствен цех с инсталации, съоръжения и пазарен дял. И при едно разделяне / опразване на 2/3 от нея /и нарушаване на цялостта се нанасят вреди върху нея...естествено ако не се използва от малолетните ми деца по предназначение. /и използвам срещу нея ЗЗД Чл. 48. Родителите и осиновителите, които упражняват родителските права, отговарят за вредите, причинени от децата им, които не са навършили пълнолетие и живеят при тях.
- andrey13
- Потребител
"Искам нещата да останат така докато пораснат и ако тогава продължат "войната" на майка им, то значи не са достойни да бъдат мои деца и не заслужават аз да съм им баща"Това не го казвайте никога , не вярвам да го мислите , но явно сте много ядосан.
Казах ви че бившата ви жена е и хитра и умна и отмъстителна .
Това ,че имате решение за разпределението на ползването следваше още в началото да го напишете,което не мога да предполагам , в сила ли е ,и че иска за наема е заведен и то за минал период .Предполагам ,че точно това за ползването жалите ,че някъде долу сте написали обжалвам пред ОС -жалите заради второто дело да спечелите време и да не плащате сега и веднага/няма да се учудя ,ако второто дело е спряно и чака решението на първото ,но това са си предположения / , то ясно тактика
Майката може да действа от името на децата си ми нейно право е , явно много ви мрази , но това е обичайното , другото рядко се случва. Това е отмъщение , затова по добре седнете и говорете с тази жена платете ,ако имате възможност и дай боже целият имот да е ваш и въпроса да се реши . При война е така, трябваше да си помислите за вс. плюс и минус , не съм ви морален съдник .
Имота е на името на децата ви по разни данъчни съображения ,ама като сте го купили поне да си бяхте запазили правото на ползване до живот/вещното право /така те щяха да имат само голата собственост ,а вие щяхте необезпокояван да го ползвате.
Грешката ви е в споразумението трябваше по -добре да охраните интересите си , от опит мога да ви кажа бързали сте за новия живот , винаги става така ...
Честно да ви кажа въобще не ви вярвам ,че вярвате в честни отношения и т.н. , щото ако бяха честни сетете се... , от правна страна много зле сте си охранили интереса . Що се отнася за наема дето ви го искат за 4г назад ,дано докажете ,че не сте им пречили да ползват имота /трудно ще е и то много да не шанса е малък ама е шанс /, по простата причина ,че машинариите дето ползвате са из целия имот .
За да приключи войната опитайте се да говорите с тази жена И ДА СТИГНЕТЕ ДО СПОРАЗУМЕНИЕ /не съм психолог ,но ако сте я наранили много просто не зная как ще стане , но дано да разбере ,че успее ли да ви съсипе един ден нито пари ще има за децата щото те парите се харчат , нито имоти , ното положение нито нищо , децата не са виновни , просто вие двамата вземете и се изяснете/ , а делото по форумите няма да решите и хич няма да е коректно спрямо адвоката ви ,който се опитва да ви помогне.
Едно съм разбрала в този живот ,че това което човек сам си направи и господ не може да му го направи .
Казах ви че бившата ви жена е и хитра и умна и отмъстителна .
Това ,че имате решение за разпределението на ползването следваше още в началото да го напишете,което не мога да предполагам , в сила ли е ,и че иска за наема е заведен и то за минал период .Предполагам ,че точно това за ползването жалите ,че някъде долу сте написали обжалвам пред ОС -жалите заради второто дело да спечелите време и да не плащате сега и веднага/няма да се учудя ,ако второто дело е спряно и чака решението на първото ,но това са си предположения / , то ясно тактика
Майката може да действа от името на децата си ми нейно право е , явно много ви мрази , но това е обичайното , другото рядко се случва. Това е отмъщение , затова по добре седнете и говорете с тази жена платете ,ако имате възможност и дай боже целият имот да е ваш и въпроса да се реши . При война е така, трябваше да си помислите за вс. плюс и минус , не съм ви морален съдник .
Имота е на името на децата ви по разни данъчни съображения ,ама като сте го купили поне да си бяхте запазили правото на ползване до живот/вещното право /така те щяха да имат само голата собственост ,а вие щяхте необезпокояван да го ползвате.
Грешката ви е в споразумението трябваше по -добре да охраните интересите си , от опит мога да ви кажа бързали сте за новия живот , винаги става така ...
Честно да ви кажа въобще не ви вярвам ,че вярвате в честни отношения и т.н. , щото ако бяха честни сетете се... , от правна страна много зле сте си охранили интереса . Що се отнася за наема дето ви го искат за 4г назад ,дано докажете ,че не сте им пречили да ползват имота /трудно ще е и то много да не шанса е малък ама е шанс /, по простата причина ,че машинариите дето ползвате са из целия имот .
За да приключи войната опитайте се да говорите с тази жена И ДА СТИГНЕТЕ ДО СПОРАЗУМЕНИЕ /не съм психолог ,но ако сте я наранили много просто не зная как ще стане , но дано да разбере ,че успее ли да ви съсипе един ден нито пари ще има за децата щото те парите се харчат , нито имоти , ното положение нито нищо , децата не са виновни , просто вие двамата вземете и се изяснете/ , а делото по форумите няма да решите и хич няма да е коректно спрямо адвоката ви ,който се опитва да ви помогне.
Едно съм разбрала в този живот ,че това което човек сам си направи и господ не може да му го направи .
- donna
- Старши потребител
andrey13 написа:Мога ли да заведа дело , след като иска и е от името на децата а и тя определено знае че ощетява и уврежда веща им . Все пак тук става въпрос за производствен цех с инсталации, съоръжения и пазарен дял. И при едно разделяне / опразване на 2/3 от нея /и нарушаване на цялостта се нанасят вреди върху нея...естествено ако не се използва от малолетните ми деца по предназначение. /и използвам срещу нея ЗЗД Чл. 48. Родителите и осиновителите, които упражняват родителските права, отговарят за вредите, причинени от децата им, които не са навършили пълнолетие и живеят при тях.
Вещта не е изцяло ваша не я увреждат нито унищожават , родителските права сега се упражняват от майката и тя е завела делото нормално с оглед да им охрани интереса , има такова право .Ама кви вреди ,ако и плащате наем няма да се местите из цеха с машините и тя ще е доволна . Иск по чл.48 ЗЗД, ако заведете ще ви го отхвърлят той касае други хипотези , а не облигационни права в случая наемни отношения
Вие сте в съсобственост с децата си -напишете от кога е датата на нотариалната покана , кога синът ви от първия ви брак ви е прехвърлил имота, защото съобразно закона за собствеността
Чл. 31. (1) Всеки съсобственик може да си служи с общата вещ съобразно нейното предназначение и по начин да не пречи на другите съсобственици да си служат с нея според правата им.
(2) Когато общата вещ се използува лично само от някои от съсобствениците, те дължат обезщетение на останалите за ползата, от която са лишени, от деня на писменото поискване
- donna
- Старши потребител
От една година големия ми син ми дари неговия дял след като разбра че ще има иск от нейна страна. За увреждането и мисълта ми беше че след като се раздели/ изпразни и наруши работния процес/все пак става въпрос не за жилище а за производствено предприятие. Не се ли уврежда след като спре да работи поради действия от нейна страна които са довели до това.И в крайна сметка аз не съм ги лишил да го ползват. А и това че съм баща на тези деца а някакво трето лице? Все пак там изкарва и тяхната издръжка.
- andrey13
- Потребител
Това последното дето написахте няма значение за правния спор.Аз питах от кога е поканата и кога е прехвърлена собствеността , нали ви иска пари за заден период от развода насам.
Ясно ви написах ,че ще се "прецакали " още при споразумението .
Говорете с нея , колкото и на вас и на нея това да не и се иска , опитайте . Имота е на името на децата ви по данъчни съображения , както и да не могат да се докопат кредиторите до него при неблагоприятен развой на бизнеса .
Сега кредитори ще са ви самите деца , писах ви горе ,че това ,което човек сам си направи и господ не може да ви го направи и това което се обърква от самите хора се оправя или лично от тях ...дано постигнете консенсус друго не мога да ви кажа при това полоожение на нещата .
Ясно ви написах ,че ще се "прецакали " още при споразумението .
Говорете с нея , колкото и на вас и на нея това да не и се иска , опитайте . Имота е на името на децата ви по данъчни съображения , както и да не могат да се докопат кредиторите до него при неблагоприятен развой на бизнеса .
Сега кредитори ще са ви самите деца , писах ви горе ,че това ,което човек сам си направи и господ не може да ви го направи и това което се обърква от самите хора се оправя или лично от тях ...дано постигнете консенсус друго не мога да ви кажа при това полоожение на нещата .
- donna
- Старши потребител
Напълно съм съгласна с казаното по - горе от колежката! Но най - важното е кога е поискано с нотариална покана обезщетение за ползването, защото не може за минал период да се иска обезщетение от съсобственик, без преди това да е изпратена нотариална покана за същия този период. Фактът, че е попречено на ползването на имота от единия съсобственик спрямо другите според ЗС се удостоверява с писменото поискване, така че, може още да имате някакъв шанс за успех по това дело , но трябва колега адвокат да види документите Ви, включително и подписаното от Вас споразумение по бракоразводното дело, дано не са Ви прецакали лошо по него! Успех!
- nk7702n
- Старши потребител
Обмислете с твоя адвокат възможностите на търговското право от една страна за защита на твоите интереси, от друга за защита на интересите на децата.
Ако фирмата, която ползва въпросният имот не е ЕТ не разбирам защо искът е насочен срущу теб. Но дори и да е, в режим на съсобственост ти се грижиш за имота с грижата на добър стопанин, след придобиването му си вложил в него значителни средства за да го пригодиш за нуждите на производството - това го оскъпява и имаш право на иск срещу другите съсобственици (нищо че това са твои деца - нека от сега се учат, че безплатен обяд няма) за сумата с която се е увеличила стойността на имота - това от ЗС - чл. 74, ал. 2, във връзка с чл. 72 - а да видим кой кого. Дано само счетоводството ти е изрядно.
Нататък - внасяй своя дял от имота като апортна вноска в някоя от фирмите си ООД, ЕООД каквото там имаш каниш, дано да не е ЕТ, за него става по реда на ЗАКОН ЗА ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА - чл. 27, и тъй като е съсобственост ти завеждаш едно дело по реда на Закона за закрила на детето във връзка със СК съдът да разреши техните ид.ч. също да бъдат апортирани - като убеждаваш съда, че това е от изключителен техен интерес и сега и за в бъдеще.
Следващ ход - освобождаваш се тихичко от всичкото си лични движими и недвижими вещи, освен тези за всекидневна употреба - всичко във фирмите
За размера на наема, който ти иска - вече сме в пазарна икономика - максималният размер на наема, който може да се иска е равен на годишната лихва върху стойността на имота- все едно си го продал и си сложил паричките на срочен влог на годишен депозит - това е максималният наем. Който предетнедира по- висока сума от тази, да го докаже ...
Включи в екипа си за защита и спец по търговско право и икономист задължително и на война като на война - победителите не ги съдят
Ако фирмата, която ползва въпросният имот не е ЕТ не разбирам защо искът е насочен срущу теб. Но дори и да е, в режим на съсобственост ти се грижиш за имота с грижата на добър стопанин, след придобиването му си вложил в него значителни средства за да го пригодиш за нуждите на производството - това го оскъпява и имаш право на иск срещу другите съсобственици (нищо че това са твои деца - нека от сега се учат, че безплатен обяд няма) за сумата с която се е увеличила стойността на имота - това от ЗС - чл. 74, ал. 2, във връзка с чл. 72 - а да видим кой кого. Дано само счетоводството ти е изрядно.
Нататък - внасяй своя дял от имота като апортна вноска в някоя от фирмите си ООД, ЕООД каквото там имаш каниш, дано да не е ЕТ, за него става по реда на ЗАКОН ЗА ДАНЪЦИТЕ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА - чл. 27, и тъй като е съсобственост ти завеждаш едно дело по реда на Закона за закрила на детето във връзка със СК съдът да разреши техните ид.ч. също да бъдат апортирани - като убеждаваш съда, че това е от изключителен техен интерес и сега и за в бъдеще.
Следващ ход - освобождаваш се тихичко от всичкото си лични движими и недвижими вещи, освен тези за всекидневна употреба - всичко във фирмите
За размера на наема, който ти иска - вече сме в пазарна икономика - максималният размер на наема, който може да се иска е равен на годишната лихва върху стойността на имота- все едно си го продал и си сложил паричките на срочен влог на годишен депозит - това е максималният наем. Който предетнедира по- висока сума от тази, да го докаже ...
Включи в екипа си за защита и спец по търговско право и икономист задължително и на война като на война - победителите не ги съдят
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
До Андрей!
Човешко е да се греши, но всеки си плаща за своите грешки! И Вие, и Вашата бивша ще си платите за цялата тази безумна война, от която ще загубят само децата Ви.
Един съвет: Успокойте се! Укротете гнева си! После започнете да разсъждавате логично и си направете стратегия как да спечелите тази битка.
Ако не можете, обадете се.
Искът на бившата Ви е безумен! Тя ще трябва да докаже, че двете Ви невръстни деца могат да ползват цеха (фабриката). Помислете от тази гелдна точка и вероятно поне малко ще се развеселите!
Човешко е да се греши, но всеки си плаща за своите грешки! И Вие, и Вашата бивша ще си платите за цялата тази безумна война, от която ще загубят само децата Ви.
Един съвет: Успокойте се! Укротете гнева си! После започнете да разсъждавате логично и си направете стратегия как да спечелите тази битка.
Ако не можете, обадете се.
Искът на бившата Ви е безумен! Тя ще трябва да докаже, че двете Ви невръстни деца могат да ползват цеха (фабриката). Помислете от тази гелдна точка и вероятно поне малко ще се развеселите!
- fighter
- Потребител
До andrey13:
Писал сте ми. Не мога да ви отговоря. Включете си ЛС.
Писал сте ми. Не мога да ви отговоря. Включете си ЛС.
-
Melly - Старши потребител
72 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|