Моля някой ако се е сблъсквал с проблем като моя да ми даде съвет как да постъпя.
Става въпрос за това , че един от моите фейсбук приятели има мои по-пикантни снимки и ме изнудва да му дам известна сума пари за да си ги откупя.
Аз отказах и сега той е направил мой профил във фейсбук с тези снимки.
Човека който го прави това не е от България , регистрацията му е от Кайро .
Моля да ми дадете съвет как да постъпя.
Тези снимки могат сериозно да се отразят на живот ми.
Подадох сигнал на администраторите във фейсбук но до момента никаква реакция от тяхна страна.
Имам копие от раговора в който този човек ми иска парите.
Много съм объркана и не знам как да постъпя към кого да се обърна
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Шантажират ме в интернет. Моля за помощ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Шантажират ме в интернет. Моля за помощ
Жалба в прокуратурата задължително!
С едно копие от писмото , в което ви е изнудвал човека
нищо че е извън България.
Ако знаете как се казва и имате данни за неговото место нахождение или подобни напише ги в жалбата.
Това ми е съвета.
Ако има разследване той най вероятно ще се проведе от Следовател , а не от служители на мвр.
Успех ви желая!
наистина е гадно това.
А престъплението си го има и е факт
Следователите водят дела за извършени престъпления от български граждани в чужбина, имате шанс да бъде открит, просто пуснете жалба където ви казах.
С едно копие от писмото , в което ви е изнудвал човека
нищо че е извън България.
Ако знаете как се казва и имате данни за неговото место нахождение или подобни напише ги в жалбата.
Това ми е съвета.
Ако има разследване той най вероятно ще се проведе от Следовател , а не от служители на мвр.
Успех ви желая!
наистина е гадно това.
А престъплението си го има и е факт
Следователите водят дела за извършени престъпления от български граждани в чужбина, имате шанс да бъде открит, просто пуснете жалба където ви казах.
-
street - Потребител
забравих...
пазете абсолютно всичко , което имате по случая , не се знае кое кога ще потрябва , още повече че налице е и извършителя.
един съвет мога да дам.... само
защо не го подведете да си помисли че уж ще му платите ,за да изкопчите още малко инфо.
преполагам ,че най вероятно ще даде номер на баноква сметка или нещо подобно където да бъдат преведени парите
пазете абсолютно всичко , което имате по случая , не се знае кое кога ще потрябва , още повече че налице е и извършителя.
един съвет мога да дам.... само
защо не го подведете да си помисли че уж ще му платите ,за да изкопчите още малко инфо.
преполагам ,че най вероятно ще даде номер на баноква сметка или нещо подобно където да бъдат преведени парите
-
street - Потребител
Хора, какво ви правят пикантните снимки въобще в нета, както в ръцете на някакви странни субекти??
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
до-ralitsa А някой да те е карай насила да си правиш регистрация там и да те е принудил да слагаш снимки. Разбери го от нета се краде всичко , и не е подсъдно,освен ако не се склонява към педофилия или малолетна проституция. И аман от вещи адвокати ,ще съдите лице от арабски произход с фалшива регистрация.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
)) Е аре не ми се карай сега:) Аз точно това исках да кажа- в нета можеш да публикуваш всичко, което не би следвало да те притеснява. И аз имам снимки по бански, ама не са пикантни и не биха ми разтурили животеца на велик адвокат и благоверна съпруга:)
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Аз не се карам, на никого, но просто се учудвам на елементарни неща. То и аз имам снимки в нета , но досега не съм усетил от мой познати някой да е злоупотребил с тях ,пък и не съм видял някой профил с моя снимка ,там където съм провокацията е лошо нещо да знаете.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря на всички за проявения интерес към моя случай, жалба ще подам задължително. Както ме посъветвахте , поне ще знам , че съм направила нещо. Защото сега незнанието ми как да реагирам ме побърква. За това да се направя че ще платя , се сетих по-късно като помислих малко. Но първосигналната ми реакция беше такава. А за това какво правят такива снимки в интернет пространството. Много добър въпрос. Може би и аз като много хора съм си мислила , че точно на мен такова нещо не може да ми се случи ...........докато не стане факт. Пак благодаря на всички за съветите
- dakynela
- Нов потребител
до-dakynela То имаше и дискусия по ТВ за откраднатите профили вьв фейсбук и се оказа,че не е престъпление някой да се регистрира с ваши снимки и данни който сте му ги дали. Престъпление е когато се окаже ,че е направил злоупотреба и се е облагодеталствал за ваша сметка. А това за изнудването звучи малко вероятно, защото щом сте си ги сложили в профила не се страхувате от нищо .И без да ВИ притеснява влезнали сте в една виртуална комуникация без да знаете с кого се запознавате и лафите.Моят съвет е такъв изтрийте си профила там и изчакайте да мине малко време и ако ВИЕ интересно ,отново се регистрирайте и по умната .
- toni_sf
- Активен потребител
We do our best to keep Facebook safe, but we cannot guarantee it. We need your help to do that, which includes the following commitments:
6. You will not bully, intimidate, or harass any user.
Facebook users provide their real names and information, and we need your help to keep it that way. Here are some commitments you make to us relating to registering and maintaining the security of your account:
1. You will not provide any false personal information on Facebook, or create an account for anyone other than yourself without permission.
Линк
Facebook работи с правоохранителни органи, горецитираното е декларация за правата и задълженията на потребителите. Може би не сте докладвали както трябва, фейс-администраторите реагират своевременно по мои лични впечатления, при докладването е нужно да обясните по-подробно проблема Ви, като приложите необходимите материали, в подкрепа на тезата си, може също да цитирате тези извадки по-горе от "Statement of Rights and Responsibilities" и обясните, че са Ви нарушени правата..
Facebook users provide their real names and information, and we need your help to keep it that way. Here are some commitments you make to us relating to registering and maintaining the security of your account:
1. You will not provide any false personal information on Facebook, or create an account for anyone other than yourself without permission.
Линк
Facebook работи с правоохранителни органи, горецитираното е декларация за правата и задълженията на потребителите. Може би не сте докладвали както трябва, фейс-администраторите реагират своевременно по мои лични впечатления, при докладването е нужно да обясните по-подробно проблема Ви, като приложите необходимите материали, в подкрепа на тезата си, може също да цитирате тези извадки по-горе от "Statement of Rights and Responsibilities" и обясните, че са Ви нарушени правата..
T.Ivanova
-
tedyxaz - Младши потребител
Може ли да видим за какви снимки става въпрос?
- sex
- Младши потребител
tedyxaz написа:We do our best to keep Facebook safe, but we cannot guarantee it. We need your help to do that, which includes the following commitments:
Линк
Да правилно обяснихте, но нета е свободно пространство където всеки може да се изживява както си иска и да се регистрира свободно навсякъде защото няма достатъчният контрол само с една декларация ,че си над 18г не става. Само погледнете в БГ сайтовете какво става момиченца на 13-15г се регистрират като жени на по 25-35г и си слагат техни снимки и администратора не е виновен ,защото има декларация от потребителя.
- toni_sf
- Активен потребител
не давай пари в никакъв случай! пък останалото ще се нареди защото дадеш ли пари 1 път на твоя приятел ще му хареса,останалото ще се нареди просто си вади изводи къде си пращаш интимните снимки....
- unstop
- Нов потребител
никакви пари, да поства каквото иска, изнудването има смисъл, само ако се поддадеш на него, целта му не е да постне снимките, а да вземе пари.
- zuzi1
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|