Привет!
Налага ми се бързичко да получа информация относно това, затова ви пиша тук.
Има един младеж, подвизаващ се с ника Scorpiass в predpriemach.com, собственик на сайт с хакерско име, който е известен с хакерската си атака над друг сайт. В момента се е посветил на публично опозоряване на моя сайт - kry4ma.com, та поредната му клевета е, че си пиша сам във форума и всички потребители са мои "фейкове" . Оставяме на страна нескопосните клевети на момчето, това беше само въведение в главния въпрос-
Въпросната личност твърди, че в един от акаунтите на потребителите (които той смята за мой, изкуствен, но 100% бърка, защото аз не съм правил такъв акаунт) имало снимка на момиче, което лично познавал, от Бургас и, следователно (АКО Е ПРАВ ЗА ТОВА ), то си имаме работа с открадната самоличност или поне за ползване на снимка на друг човек без неговото/нейното съгласие. Нали?
Моля кажете какво казват законите за открадната самоличност и/или за използване на снимки в нета без съгласието на човека,та ако въпросният реши да посочи кое е лицето, което той припознава като неговата позната от Бургас, то трябва ли да се отнесем към ГДБОП (отдела за борба с компютърните престъпления) или към някой друг за разследване на въпросния потребителски профил
(Просто не искам сайтът ми да нарушава каквито и да било закони, затова задавам този малко непривичен вероятно въпрос.)
Поздрави!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Открадната самоличност ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Открадната самоличност ?
Вариант 1: Махаш я тая снимка, или замъгляваш лицето, и въпроса приключва.
Вариант 2: Тоя пич да намери неговата позната, да я запознае с "огромното нарушение" на закона, и тя да ти прати искане за премахване на нейната снимка от сайта. Как ще докаже, че точно тя е на снимката, си е неин проблем. Щото трябва да ти прати нотариално заверено копие от личната си карта, за да си сигурен, че лицето на снимката е точно това, дето ти е пратило писмото... или да дойде лично
Абе, що не го пратиш тоя да фантазира някъде другаде? Каква ГДБОП, каква кражба на самоличност? Много филми гледате и двамата. Тичайте по мадами, не стойте пред компютрите само.
Вариант 2: Тоя пич да намери неговата позната, да я запознае с "огромното нарушение" на закона, и тя да ти прати искане за премахване на нейната снимка от сайта. Как ще докаже, че точно тя е на снимката, си е неин проблем. Щото трябва да ти прати нотариално заверено копие от личната си карта, за да си сигурен, че лицето на снимката е точно това, дето ти е пратило писмото... или да дойде лично
Абе, що не го пратиш тоя да фантазира някъде другаде? Каква ГДБОП, каква кражба на самоличност? Много филми гледате и двамата. Тичайте по мадами, не стойте пред компютрите само.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Други мнения?
- peter8
- Младши потребител
А, огледал съм се на филми с тая заетост на последък - две работи + занимания по сайта ...
За ГДБОП имах предвид един сайт, който е много полезен и, ако вече не е представян тук, ще ви го представя - http://www.cybercrime.bg , той е на ГДБОП, сектора "компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт".
Там можете да съобщавате за това, което трябва.
За ГДБОП имах предвид един сайт, който е много полезен и, ако вече не е представян тук, ще ви го представя - http://www.cybercrime.bg , той е на ГДБОП, сектора "компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт".
Там можете да съобщавате за това, което трябва.
- kry4ma
- Младши потребител
юнак, говориш за нетя снимки ного... секви и на секи
начи, гле са... качиш ли си жипега негде, бъди готов да се срещнеш невгаш... ))))))
п.с. сметам, че хич немаш работа щом си губиш времето с ветер под налегане.
начи, гле са... качиш ли си жипега негде, бъди готов да се срещнеш невгаш... ))))))
п.с. сметам, че хич немаш работа щом си губиш времето с ветер под налегане.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Според мен интернет е „пълен” с такива неща,и не намирам особено място за притеснение.Понеже ако ще действа ГДБОП трябва да има данни за престъпление ,като например предложение 172а НК.Някой сайтове например ,забраняват десен бутон от мишката,все пак е мярка.Отговорността не е ваша,ами на напакостилия.
-
Pause - Активен потребител
Pause написа:Според мен интернет е „пълен” с такива неща,и не намирам особено място за притеснение.Понеже ако ще действа ГДБОП трябва да има данни за престъпление ,като например предложение 172а НК.Някой сайтове например ,забраняват десен бутон от мишката,все пак е мярка.Отговорността не е ваша,ами на напакостилия.
Разбира се, че не е моя, но аз обичам да съдействам на правосъдието. Отвътре ми иде; въпрос на възпитание - бил съм пионерче . Благодаря за отговора!
А моят кръчмо-юрист днес се появи човека по някое време и ни е написал това, ще ви го пейстна и тука, за да е полезно още едно мнение по темата, която може да приемем за приключена, защото разбрах вече нещата как стоят. Та мнението на vodka_s_bira e
"У нас по-скоро става въпрос за злоупотреба с лични данни - много актуална напоследък. Както забелязвате в САЩ това е престъпление - у нас е по скоро деликт (непозволено увреждане). Отделно може използването на лични данни да бъде елемент от фактическият състав на измама по НК. "
Източник: http://kry4ma.com/index.php/topic,2034. ... ml#msg7738
- kry4ma
- Младши потребител
Виж сега, снимката сама по себе си не влиза в графата "лични данни". Ще представлява такива ако е комбинирана с имена, или адрес, или някаква друга информация. Аз ако напиша че "Гошо Симеонов е п*дал", никой не може да ме подведе под отговорност. Но ако изтипосам снимката и напиша под нея "Тоя убостник е с нетрадиционна сексуална ориентация", вече подлежа на евентуална санкция. Или ако под снимката се мъдрят трите имена, или адреса, или телефона, дори и да няма твърдения за сексуалната ориентация.
Така че... случая е малко неясен, информацията която си дал е недостатъчна.
Така че... случая е малко неясен, информацията която си дал е недостатъчна.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
- Код за потвърждение: Избери целия код
Аз [b]ако [/b]напиша че "Гошо Симеонов е п*дал", никой не може да ме подведе под отговорност.
Не е много по темата, ама ако Гоше се припознае и се обиди дали няма да е съставомерно за обида. Бех чел нещо такова някъде
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Ми за открадната самоличност , ако е без надзор могат да те подведат под отговорност за кражба, ако си я натискал това момиче от Бургас, може и за грабеж, зависи как ще протече разследването. Наскоро си писах с един такъв човек , на който му бяха подменили самоличността в автобуса без да се усети - Борн ми вика че се казвал, ама не му повярвах много много ......... а и той май не си повярва напълно....
- tryncho
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|