Здравейте, моля да ми помогнете по един въпрос!
От спестявания си закупих злато, което мисля да продам,но парите които ще получа трябва ли да ги обявявам пред НАП като приход и да платя на края на годината 10 % данък?
Благодаря Ви предварително !
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
приходи от продажба на злато
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: приходи от продажба на злато
ако сте закупили инвестиционно злато - да, дължите данък! ако сте купили злато под формата на бижута, не дължите.
чл.13, ал.1, т.2, буква в) от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
чл.13, ал.1, т.2, буква в) от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
- goldie
- Потребител
Прочетох чл.13, ал.1, т.2, букава В, но не ми стана ясно. Дали е възможно да ми обясните по обстойно ако сте компетентни по този въпрос?
- radoslavpetkov
- Нов потребител
уважаеми, приемете, че съм некомпетентен, тъп, та чак вдлъбнат! по-горе вече Ви отговорих и нямам какво да добавя - търговията с инвестиционно злато поражда данъчни задължения, точка! за разбиране отговора на въпроса чл.12 и 13 на ЗДДФЛ стигат и остават.
ако не Ви е ясно що е то "инвестиционно злато", "приход", "данъчно задължено лице" и т.н., имате право да се посъветвате с адвокат и/или счетоводител, да посетите курсове, обучения и др.
ако не Ви е ясно що е то "инвестиционно злато", "приход", "данъчно задължено лице" и т.н., имате право да се посъветвате с адвокат и/или счетоводител, да посетите курсове, обучения и др.
- goldie
- Потребител
Благодаря Ви за отговорите! Извинете ме ако съм Ви обидил с нещо!!!
Хубав ден !!!
Хубав ден !!!
- radoslavpetkov
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|