начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

приходи от продажба на злато

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

приходи от продажба на злато

Мнениеот radoslavpetkov » 17 Ное 2010, 22:51

Здравейте, моля да ми помогнете по един въпрос!
От спестявания си закупих злато, което мисля да продам,но парите които ще получа трябва ли да ги обявявам пред НАП като приход и да платя на края на годината 10 % данък?
Благодаря Ви предварително !
radoslavpetkov
Нов потребител

Re: приходи от продажба на злато

Мнениеот goldie » 18 Ное 2010, 01:41

ако сте закупили инвестиционно злато - да, дължите данък! ако сте купили злато под формата на бижута, не дължите.

:!: :arrow: чл.13, ал.1, т.2, буква в) от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
goldie
Потребител

Мнениеот radoslavpetkov » 19 Ное 2010, 15:07

Прочетох чл.13, ал.1, т.2, букава В, но не ми стана ясно. Дали е възможно да ми обясните по обстойно ако сте компетентни по този въпрос?
radoslavpetkov
Нов потребител

Мнениеот goldie » 19 Ное 2010, 15:23

уважаеми, приемете, че съм некомпетентен, тъп, та чак вдлъбнат! по-горе вече Ви отговорих и нямам какво да добавя - търговията с инвестиционно злато поражда данъчни задължения, точка! за разбиране отговора на въпроса чл.12 и 13 на ЗДДФЛ стигат и остават.

ако не Ви е ясно що е то "инвестиционно злато", "приход", "данъчно задължено лице" и т.н., имате право да се посъветвате с адвокат и/или счетоводител, да посетите курсове, обучения и др.
goldie
Потребител

Мнениеот radoslavpetkov » 19 Ное 2010, 15:43

Благодаря Ви за отговорите! Извинете ме ако съм Ви обидил с нещо!!!

Хубав ден !!!
radoslavpetkov
Нов потребител

Назад към Общи дискусии