начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как се прави вестник?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как се прави вестник?

Мнениеот G.P.K. » 14 Авг 2002, 19:19

Въвежда ли закона някакви изисквания(процедури) пред търговско дружество, което иска да издава вестник.Ако има какви са те?
G.P.K.
Нов потребител

Re: Как се прави вестник?

Мнениеот elle » 12 Сеп 2002, 14:13

няма задължителни процедури, всички възможни регистрации са доброволни и с цел популяризиране на периодичното издание. Естествено трябва да се съобразявате със законодателството за защита на авторските права, данъчното законодатество и т.н.
Успех!
elle

Мнениеот G.P.K. » 13 Сеп 2002, 17:53

Благодаря за информацията и позитивното отношение!
G.P.K.
Нов потребител

Мнениеот Милена Стоянова » 16 Сеп 2002, 12:14

Единственото изискване е да се снабдите с ISSN номер. Получава се в Националната библиотека "Кирил и Методий". Пак там трябва да изпращате по 5 броя от всяко издание, както и да подавате информация за тиража на изданието, съгласно Закона за статистиката (ДВ, бр. 57/25.06.1999 г.).

Ако ви интересуват и други отговори на въпроси, свързани с издаването на периодично издание, вожете да ми пишете на e-mail: m_100janova@abv.bg
Милена Стоянова

Мнениеот elle » 16 Сеп 2002, 12:49

Сигурна ли си, че ISSN номера е задължителен? Не споря, може да разполагам със стара информация, но ето цитат от едно писмо от Българският национален ISSN център при народна библиотека "Св. Св. Кирил и Методий":
"Въвеждането на Международен стандартен номер за периодични издания (ISSN) не е задължително. То цели да се идентифицира съответното периодично издание и да се улесни международното сътрудничество при търсенето и използването на вестници, списания, бюлетини и периодични сборници".
Все пак няма да навреди ако се попита в центъра, аз имах някъде телефоните, ще ги потърся.
elle

Мнениеот G.P.K. » 20 Сеп 2002, 14:40

elle , надявам се, че си намерила телефоните, защото бих искал да получа повече яснота по обсъждания въпрос.Би ми било много полезно да получа информация от първоизточника.
Ако не е проблем би ли си оставила e-mail- а или да ми изпращаш съобщенията направо в пощата.Ще ми бъде по-удобно.

Г. Караников
G.P.K.
Нов потребител

Мнениеот znajko » 20 Сеп 2002, 17:14

ISSN-ът не е задължителен. Условия за да го получиш е да има поне едно издание на вестника/списанието и да няма регистрирано друго издание със същото име. Всичко това може да направиш по телефона. Телефонът е 02/ 988 28 11, вътрешен 362- Национален ISSN център. Девойките са много любезни и ще ти обяснят подробно.
znajko

Мнениеот elle » 21 Сеп 2002, 18:26

здрасти, извинявай, че се забавих, но няколко дни нямах достъп до i-net...
Виждам, че znajko е написал телефон, а и е прав, че девойките са любезни.
Ето ти и e-mail-a ми, ако имаш други въпроси: eliorlinova@yahoo.com или eliorlinova@lex.bg
elle

Назад към Общи дискусии