Здравейте,
студентка съм в първи курс, първи семестър, спец. Право. (СУ)
Миналата година учих Публична администрация и се прехвърлих в сегашната ми специалност.
Днес отидох да подам документи за стипендия по успех и колегите от 4-5 курс от Юридическия факултет, при които се подават молбите ми казаха че нямам право на стипендия, защото сега съм първи курс, защото с Публичната администрация вече нямам нищо общо, щяла съм да "избутам" някой друг студент от възможност за стипендия (това не го схванах, защото е абсолютно нелогично) и каква стипендия съм тръгнала да искам.
Правилата на Ректора гласят следното:
"3. Студенти нямат право на стипендия в следните случаи:
3.1. Прекъсват или повтарят учебната година или семестър, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА:
а) повтарящи поради болест;
б) студентките майки, повтарящи поради бременност, раждане и отглеждане на дете;
в) ПОВТАРЯЩИТЕ СЛЕД ПРЕКЪСВАНЕ СЪС ЗАВЕРЕНИ СЕМЕСТРИ И ПОЛОЖЕНИ ИЗПИТИ ПОРАДИ ПРОМЯНА В УЧЕБНИТЕ ПЛАНОВЕ И ПРОГРАМИ." ТУК ПОПАДАМ АЗ.
"3.4. СТУДЕНТИ, КОИТО СА СЕ ПРЕМЕСТИЛИ ОТ ЕДНА СПЕЦИАЛНОСТ В ДРУГА, ИЛИ ОТ ЕДНО УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ В ДРУГО, НЯМАТ ПРАВО НА СТИПЕНДИЯ ЗА УЧЕБНИТЕ СЕМЕСТРИ, КОИТО ПОВТАРЯТ ПОРАДИ ПРЕМЕСТВАНЕТО, АКО ПРЕЗ СЪОТВЕТНИТЕ СЕМЕСТРИ СА ПОЛУЧАВАЛИ СТИПЕНДИЯ" Тази точка също се отнася до мен.
Миналата година не съм получавала стипендия, просто не ми стигна балът.
Сега балът ми за цялата изучена 1ва година е по-висок, но изглежда няма да ми приемат документите, поради тяхното тълкуване на правилата за отпускане на държавни стипендии.
Тук са пълните правила за стипендиите: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/s ... 010_2011_g
Ще отида и в Отдел Студенти, за да чуя тяхното мнение.
Моля, ви кажете според вас имам ли право да подам документи за класиране или не?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам ли право на стипендия?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|