начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

7-ми ноември

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

7-ми ноември

Мнениеот system » 07 Ное 2010, 01:53

Не, това не е извадка от църковното календарче на колежката usra_ovcova, макар че ако се разровим, вероятно ще се намери повод някой поп да размаха кандилото. На тази дата е станало нещо друго: преди 93 години стотина луди глави, водени от една група още по-луди, решили да променят света. Започнали с един оръдеен изстрел от един стар кораб, и с превземането на един дворец в най-голямата държава по това време. Започнали една революция. И обърнали света нагоре с краката.
Прави ли са били ? Вероятно не. Успели ли ? Със сигурност не. Последвали войни, преврати и революции, низ от трагедии – за отделния човек, за народите, за цялото човечество. За което тези луди глави са заклеймени и сатанизирани от цивилизования свят.
Защо са се провалили ? Толкова демонична и мракобесна ли е тяхната идея ? Или може би те не са били дорасли за нея ? А и светът – за промяна ? Едва ли някога ще се намери отговор.
Но тази дата не бива да се забравя. Защото тя промени света и може би го направи в много отношения по-добро място. Може би благодарение на нея нашите дядовци – от която и страна да са били, са успели са погледнат първо себе си а после това, което ги заобикаля. И да изберат пътя. Верен или грешен, пътят винаги извежда донякъде. Което не винаги е най-доброто, но понякога е по-добро от безпътицата. Към това добро тръгнаха те. И ни оставиха един спомен за една революция. И един свят, който не е идеален, но благодарение и на тях върви напред и се променя – нека се надяваме, че е към добро.
system
Активен потребител

Re: 7-ми ноември

Мнениеот boiko_62 » 07 Ное 2010, 08:50

да остава да се надяваме, че светът върви към по - добро а с него и НИЕ
ще вървим по нови магистрила но боси и голи обезверени за утрешния ден
смятам, че не се е променило толкова много отпреди и тогава и сега по ТВ дават една фигура тогава Живков, сега Борисов, тогава Живков режеше ленти всеки ден
сага Борисов реше лентите
тогава имаше ВЯРА, но сега хората изглеждат обезверени
разликата е в това, че Живков не риташе топка, а Борисов рита топка даже и в Италия
boiko_62
Потребител

Мнениеот hidden » 07 Ное 2010, 09:54

Десетки милиони убити (поне 50 милиона) от комунистическия режим на Ленин, Сталин и др. - твърде висока цена за тази "промяна".
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 07 Ное 2010, 10:08

АЗ, ЕДИН ОТ НАРОДА

Не мечтая
безсмъртие
и пътища леки, а ватенка топла
за зимния ден. - Безсмъртно
нека остане
навеки построеното тук
от мен!

ПЪТЕКА

Тъжен залез кърви над гората
като прясна отворена рана.
С тъжен ромон звъни на житата
светозарната сребърна пяна.

Уморения ден догорява,
плаче вятърът - сбогом навеки!
Свечерява сега, свечерява
над смълчаните бели пътеки.

Всеки своя пътека си има,
всяка бърза и търси човека...
И аз имах пътека любима,
и аз някога имах пътека!

Още крачка - и ето го края! -
Извървяна е тя, извървяна...
Какво с мене ще стане, не зная,
но едва ли пак пътник ще стана!

Много мили неща аз разлюбих,
дори погледа кротък на мама.
Имах всичко... и всичко загубих -
няма щастие, щастие няма!

Сам да бъдеш - така по-добре е,
нищо в нашите дни не е вечно!
И най-милото ще отмилее,
и най-близкото става далечно.

Всяка клетва е само измама,
всяка нежност крий удари груби. -
Нека никога нищичко няма,
за да няма какво да се губи!

Всеки огън гори - догорява,
никой извор во век не извира.
Туй, което цъфти - прецъфтява,
туй, което се ражда - умира.

Всеки друм става тесен за двама,
всяка радост е бременна с мъка.
Нека никога срещи да няма,
за да няма след тях и разлъка!

... Догорелия ден над гората
нека само кърви като рана...
Нека тъжно звъни на житата
светозарната сребърна пяна...

ПО-ДОБРЕ НЕ ГО РАЖДАЙ!

От колата на времето, строго свил веждите - размахва камшика си
предприемачът живот:
- Е-хей, раждайте, майки,
отглеждайте нови шии
за моя хомот! -
А по навик стар
слънчогледови семки захрупкала, днес жена ми
терличета детски плете;
под сърцето й
ново сърце е затупкало - сърчицето на мойто дете!
Аз не зная
и то като мен
ще обича ли край Марица най-младия град, аз не зная
момче ли ще бъде,
момиче ли и какви ще му бъдат очите
по цвят. Все едно
дали те ще са синички,
чернички - нека само да бъде
човек с очи! И да може
врага,
лицемерника
от приятеля
да различи!
Все едно
какво име ще носи
и дълга ли ще му бъде пътеката
в този живот -
но да носи
заслужено
името: българин,
голямото име на своя народ!
Нека търси
в труд честен
на всичко началото, да знай:
там е
на всичко
праизворът жив! Нека найде той
цялото щастие,
цялото! -
само с цял дял
човек е щастлив!
И запрегнал живота
в колата на времето,
по стопански да седне
на ритлите дни;
да ехти
на пътуването громоленето към жадувани далечини!
...Ако няма да стане той
ей такъв гражданин ти,
другарко добра,
по-добре не го раждай!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 07 Ное 2010, 11:14

boiko_62 написа:да остава да се надяваме, че светът върви към по - добро а с него и НИЕ
ще вървим по нови магистрила но боси и голи обезверени за утрешния ден
смятам, че не се е променило толкова много отпреди и тогава и сега по ТВ дават една фигура тогава Живков, сега Борисов, тогава Живков режеше ленти всеки ден
сага Борисов реше лентите
тогава имаше ВЯРА, но сега хората изглеждат обезверени
разликата е в това, че Живков не риташе топка, а Борисов рита топка даже и в Италия

Правилно сте го написали ,но кажете 20г кой пак управляваше държавата ,и то чрез поставено СДС ДПС после царя. Най накрая един каза поемам цялата отговорност ,и нека да реже ленти, играе тенис, футбол и както иска да разпуска, и се надявам ,че видяхте колко е безкомпромисен досега, и важното е ,че хората му вярват ,че свършва ерата на кражбите ,далаверите и обогатяването на определени хора.Само единствено където няма подкрепа на съдебната система ,защото там октопода е голям
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот usra_ovcova » 09 Ное 2010, 21:11

[quote="system"]Не, това не е извадка от църковното календарче на колежката usra_ovcova, макар че ако се разровим, вероятно ще се намери повод някой поп да размаха кандилото.
:lol: :lol: :lol: сега отворих да видя темата
има, имаааааааа повод....

7 НОЕМВРИ
ДЕН НА ПРЕПОДОБНИ ЛАЗАР
Лазар бил родом от Магнезия. Още в ранна възраст почувствал силно влечение към Бога. И след като обходил светите места на Йерусалим, постъпил в манастира на преподобни Сава, където прекарал десет години. После се отдал на отшелнически живот в една необитаема планина близо до родния си град, където построил храма „Възнесение Христово. До него издигнал стълб, на който прекарал дълги години в смирение и молитва.

Мъченическият си живот преподобни Лазар завършил през средата на 11 в. На мястото на неговия стълб по-късно израснал известният Галисийски манастир.

има и още ..............не е лошо да се прочете....и без попа да маха с кандилото или да блажи с постна шунка....или да се почесва под килимявката..... :lol: :lol: :lol:

http://www.pravoslavieto.com/calendar/f ... zhenie.htm

благодаря ти, sistem !
usra_ovcova
Потребител

Назад към Общи дискусии