- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
определение за привремени мерки при развод
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
определение за привремени мерки при развод
Здравейте.Бих искала някой да ми помогне със съвет.Аз съм на 30 г и имам дъщеря от едно партньорство,в последвие се омъжих за друг мъж,от когото имам също дете.По ред причини м момента сме в процес на развод(от негова страна по искав ред)Аз вече получих документи с исковата молба,с нея и дойде и едно Определение за привремени мерки(взети единодушно само от един съдия)за нащо дете подено от брака.В него пише че детето ще живее при мен,ще ми се плаща 60 лева издръжка,и бащата ще има лични отношения с детото всяка 1 и 3 седмица в месеца с преспиване в съответната нощ.Проблема е че ние живеем в различни градове,отдалечени на 150 км.Детето ни е на 1 годинка,и често боледува от дихателни проблеми.Бащата ще дойде да го вземе събота със свидетели.Тай като никъде в определението не пише че то трябва да пътува тези 150 км и обратно,аз възнамерявам да му кажа че може да го види или в дома ми или някъде(където той иска стига за знам къде) в рамките на града в който живея аз с детето.Понеже той ще перефразира думите ми и на на 100%свидетелите ще потвърдят че аз не съм искала да давам детето,а той ме заплашва с наказателния кодеск.Въпроса ми е --ако не му разреша да вземе детето извън града(и той вероятно няма да го вземе изобщо) той какво може да ми направи,на кой закон ,или член или алинея ще се опре че да ме съди за неизпълнение на това определение.И още нещо--ако все пак бащата го вземе и ме излъже че детето ще е в града,а го замъкне в неговия град,аз по какъв ред мога да си го прибера,тай като в случая той ще е нарушил съдебното определение,където не е упоменато нито къде ще бъде детето,нито кой и с какво ще го взема,когато то ще има личните си отношения с бащата.А мойте причини да не искам детето да ходи извън града са много.Аз това мое желание в писмения си отговор на молбата съм го опоменала,но до насрочване на дело ще мине време и това определение е в сила.И друг въпрос:Може ли съпруга ми в процеса на делото да изменя исковата си молба,да се опита да ми вземе родителските права или както той твърди ще ме изкара луда и ще ме освидетелства.Доста въпроси,и доста объркана работа,но в такива дела винаги е така.Благодаря предварително на тези който ми отговорят.
- cim20
- Младши потребител
Re: определение за привремени мерки при развод
госпожо по добре е да си наемете адвокат отколкото да търсите помощ в чата
- boiko_62
- Потребител
182 от НК и едно ТР ви застрашават. Дали основателно, ще може да се каже едва когато постнете точния текст на определението досежно личните контакти.
Отделно определението за привременните мерки, макар да не подлежи на обжалване, може да бъде изменено...
Без адвокат сте, това е сигурно, и за това ищецът си позволява да ви манипулира.
п.п. грешки..
Отделно определението за привременните мерки, макар да не подлежи на обжалване, може да бъде изменено...
Без адвокат сте, това е сигурно, и за това ищецът си позволява да ви манипулира.
п.п. грешки..
- Гост.
- Старши потребител
cim20 написа:... Бащата ще дойде да го вземе събота със свидетели ... Понеже той ще перефразира думите ми и на на 100%свидетелите ще потвърдят че аз не съм искала да давам детето ...
този проблем е решим поне по два начина, а сигурно ще се намерят и други.
вариант 1: намирате и вие свидетели с цел да може да оборите предполаганото лъжесвидетелстване (ако изобщо се случи)
вариант 2: давате отговора писмено за да предотвратите изкривяването на Вашите думи и запазвате копие за себе си.
вече беше посочено по-горе, но пак ще го повторя за да подчертая важността - без подробностите от съдебното разпореждане не може да се даде точен отговор. потърсете съвет от адвокат, до събота остава само един ден.
cim20 написа: ... и бащата ще има лични отношения с детото всяка 1 и 3 седмица в месеца с преспиване в съответната нощ. ... никъде в определението не пише ...
... възнамерявам да му кажа че може да го види или в дома ми ...
направите ли това, сама ще си вкарате главата в торбата. след като пише "с преспиване", това изрично дава право да вземе детето със себе си, да пътува с него до дома си и детето да преспи там. не пише ли нищо друго, липсата на забрана е разрешение. ако върне детето навреме за Вас няма разлика дали е спал в съседната стая или на 150 км.
вече ако не го върне навреме, ако детето редовно се разболява след неговите посещения (един-два пъти може да са по случайни причини), то имате право да искате от съда да промени режима на свиждане.
не вярвам това да стане, все пак този човек също е родител на това дете. не забравяйте, че за съда и той е невинен до доказване на противното също както и Вие.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
Госпожо, бащата има право точно толкова, колкото и Вие, да вземе детето в своя дом за указаното в съдебното определение време. До доказване на противното бащата е в състояние да се грижи за дете с дихателни проблеми, или дори болно в момента, така, че не можете да се противопоставите на желанието му да се грижи за детето си в своя дом, независимо колко е отдалечен от Вашия.
Както отбелязаха вече колеги, само ако бащата не върне детето в необходимото време (съгласно съдебното определение), Вие имате възможност да предявите претенциите си по съответния ред.
Ще е от полза, ако Вие също си осигурите свидетели при предаване на детето на баща му и подпишете с бащата писмен документ за мястото и датата на предаването на детето, в два екземпляра - по един за всеки родител. По същия начин - при връщане на детето.
Както отбелязаха вече колеги, само ако бащата не върне детето в необходимото време (съгласно съдебното определение), Вие имате възможност да предявите претенциите си по съответния ред.
Ще е от полза, ако Вие също си осигурите свидетели при предаване на детето на баща му и подпишете с бащата писмен документ за мястото и датата на предаването на детето, в два екземпляра - по един за всеки родител. По същия начин - при връщане на детето.
- rts
- Активен потребител
И още нещо--ако все пак бащата го вземе и ме излъже че детето ще е в града,а го замъкне в неговия град,аз по какъв ред мога да си го прибера,тай като в случая той ще е нарушил съдебното определение,където не е упоменато нито къде ще бъде детето,нито кой и с какво ще го взема,когато то ще има личните си отношения с бащата.
Нищо не пише, но той ще го е нарушил?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
пуснете това определение във форума ако искате да ви помогнем
иначе говорим насляпо, тъй като това определение може да е за насрочване на съдебно заседание
иначе говорим насляпо, тъй като това определение може да е за насрочване на съдебно заседание
- boiko_62
- Потребител
Благодаря че толкова бързо се отзовавате.Искам да поясня че аз имам адвокат.Просто исках и мнението на други,защото тук е много спорен въпроса дали изобщо бащата може да вземе детето при себе си в неговия град.Аз не се тревожа за това на мен какво толкова ще направи ,а детето ми да е добре(защото знам че там няма да е)
И за да бъда по конкретна ,ще ви напиша пълния текс на това определение.
Ясно е че съдът ОПЕДЕЛИ:
"ПОСТАНОВЯВА на основание чл323 ал1 от ГПК привремени мерки,като определи.
1.Детето Б.А.В. родено на 08.09.2009г да живее при майката(тук се изписва моето име и адрес) до приключване на производство с влязло в сила решение.
2.За бащата(името му)се определя режим на лични контакти с детето Б.всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9 часа в събота до 18 часа в неделя,с преспиване в съответната нощ,до приключване на производството с влязло в сила решение
3.Както и бащата да заплаща на детето Б.А.В.месечна издръжка от 60 лева считано от подаване на молбата(пояснявам молба за развод)..."
Това е точния текс на определението.Така или иначе съдбовния ден е утре,и аз ще правя това което мога по силите и и по съвет на адвоката ми,детето да не пътува тези километри,и каквото и да следва от това мое действие ще трябва явно да си нося последствията,който описа някой тук.
Съжелявам че е доста объркващо,но аз да поясня не съм адвокат,въпреки това чета законите и правилата който ми се цитират в документите,но все пак някой с опит трябва да ми ги поясни.
И за да бъда по конкретна ,ще ви напиша пълния текс на това определение.
Ясно е че съдът ОПЕДЕЛИ:
"ПОСТАНОВЯВА на основание чл323 ал1 от ГПК привремени мерки,като определи.
1.Детето Б.А.В. родено на 08.09.2009г да живее при майката(тук се изписва моето име и адрес) до приключване на производство с влязло в сила решение.
2.За бащата(името му)се определя режим на лични контакти с детето Б.всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9 часа в събота до 18 часа в неделя,с преспиване в съответната нощ,до приключване на производството с влязло в сила решение
3.Както и бащата да заплаща на детето Б.А.В.месечна издръжка от 60 лева считано от подаване на молбата(пояснявам молба за развод)..."
Това е точния текс на определението.Така или иначе съдбовния ден е утре,и аз ще правя това което мога по силите и и по съвет на адвоката ми,детето да не пътува тези километри,и каквото и да следва от това мое действие ще трябва явно да си нося последствията,който описа някой тук.
Съжелявам че е доста объркващо,но аз да поясня не съм адвокат,въпреки това чета законите и правилата който ми се цитират в документите,но все пак някой с опит трябва да ми ги поясни.
- cim20
- Младши потребител
Този, с опита, който е до вас какво твърди по отношение привременните и евентуалното им неизпълнение с оглед разстоянията и възрастта на детето?
И за да спрете залитането- изобщо не е спорен въпроса може ли да го взима, а какво вие ( адвокатът ви) предприехте, писмено, след като получихте това О, което може и да не изпълните. Поне не и утре.
И за да спрете залитането- изобщо не е спорен въпроса може ли да го взима, а какво вие ( адвокатът ви) предприехте, писмено, след като получихте това О, което може и да не изпълните. Поне не и утре.
- Гост.
- Старши потребител
Госпожо, аз също смятам, че нямате адвокат - а срока не изтича в събота, а в първя работен ден, който е понеделник - така че имате време. При отговора внимавайтте за подсъдността - делото ще е подсъдно там, където ви е постоянния адрес, който се счита и за адрес на детето и то ако посочите това в отговора. Помнете, че без адвокат няма да се справите!!!!!!!
- Bodigard_07
- Нов потребител
portokal написа:И още нещо--ако все пак бащата го вземе и ме излъже че детето ще е в града,а го замъкне в неговия град,аз по какъв ред мога да си го прибера,тай като в случая той ще е нарушил съдебното определение,където не е упоменато нито къде ще бъде детето,нито кой и с какво ще го взема,когато то ще има личните си отношения с бащата.
Нищо не пише, но той ще го е нарушил?
Това че не пише нищо е негово искане,не мое.(поискано е с исковата му молба за развод)Но не мисля че аз нямам право да зная къде е детето ми и с кого е всъщност детето ми когато то трябва да има тези лични контакти с баща си.Според ващите думи означава че той може да го замъкне и в чужбина още малко или на другия край на България,без да съм осведомена,да прави каквото си иска с него през това "лично време",а накрая просто да ми го върне в 18 в неделя(ако го върне,ако го върне демек надявай се на това )И никой в случая не го вълнува той какви условия има за да гледа изобщо дете в дома си.А мен ме проверяваха вече Отдела за закрила на детето(по негов сигнал)и доклада беше положителен,тай като аз имам всички условия и удобства за гледане на дете.Пояснявам още веднъж детето ми е малко и болнаво.За мен има огромно значение къде е спало детето ми ,дали в съседната стая или на 150 км,разликата е твърде голяма.Да и той е родител ,който и това пояснявам изгони мен и детето от семейното жилище посред нощ,не плаща издръжка(до определението),лишава ме от детски надбавки като ми отказва документи,отказва ми финасова помощ ,когато го моля за лекрства на детето,за жалост аз вече на този"родител" му нямам доверие,затова искам и да съм от една страна изрядна с закона,от друга мисля повече за детето си,отколкото за личните му отношения с този нехаен "родител"-но това така или иначе предстой да го доказвам в съда.
- cim20
- Младши потребител
poli_g написа:Този, с опита, който е до вас какво твърди по отношение привременните и евентуалното им неизпълнение с оглед разстоянията и възрастта на детето?
Аз не казвам че той няма да го вземе,напротив,аз не искам детето да бъде лишено от баща си,борих се твърде много за запазване на семейството си(до молбата за развод).За мен този въпрос не стой,бащата ще вземе детето.
Аз не предприех мерки писмени мерки след получаване на определението,защото според моя адвокат така ни устройва повече.След като не е изрично опоменато къде ще бъдат личните контакти,значи може и да са в моя дом или в рамките на града в който живее детето.И още човека до мен дали е с опит незнам,но му плащам за мой адвокат,твърди че така "написано"определението не може да бъде дори и принудително изпълнено(с съдия изпълнител) ,детето да пътува на 150 км,просто защото бащата така е решил на своя глава.Ако разбира се това не помогне(тоест не вразуми бащата----не на документи,а на собствена боля в името изцяло на детето)аз ще предприема мерки да бъде изменено Определението ,както аз искам,а дали съда ще реши,това ще видим по нататък.
- cim20
- Младши потребител
Така или иначе деня мина,детето ми е при мен тъй като бащата заяви че ако не го вземе със себе си надалеко,изобщо няма да го вземе,и както и се очакваше той заяви че съм отказала да дам детето да го види.Намеси се и полицията,бяха негови свидетели на "моя т.н.отказ"--------ще бъда съдена незнам по кой член от НК от бащата(това ми беше заявено) и ще си нося последиците явно от него.Аз съм борбена личност и бих изтърпяла всичко ,само детето ми да е добре и да е здраво.И ако найстина той успее да ме осъди ,да ми вземе родителските права за детето,много ще се чудя в каква държава живеем,при която съдът ще осъди майка грижеща се нон стоп за детето си,и не е била отдлена от него и за ден от раждането му,само защото бащата просто един ден така е решил че иска да я съди.
- cim20
- Младши потребител
Госпожо, трябва да ви е ясно едно нещо-бащата ще взема детето в определените от съдията дни и ще има право да го води навсякъде на територията на Р България, без изобщо да Ви пита. Не си въобразявайте, че вие сте единствения човек който може да гледа детето ви. Предполагам, че сте много добра майка, но уважавайте правата и на отсрещната страна. Намерете си адвокат, който да ви консултирата, а не да ви казва това което искате да чуете.
- bobsana1
- Младши потребител
Не се сърдете на държавата. Права имате, друг е въпросът дали реално ще предприемете нещо, за да ги защитите. Никой друг освен вие няма да го стори.
Предлагам колегата да вземе някакво отношение в писмен вид към постановеното определение, защото наистина ще имате проблем.
За вас е постановено задължение да го давате на бащата "всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9 часа в събота до 18 часа в неделя, с преспиване".
Апропо- предлагам да размислите и върху въпроса това дете вещ ли е или живо човешко същество и дали е само "ваше", така щото партогенезата при човешки индивиди е невъзможна все още. Въпреки написаното, което ви се е случило в миналото.
Предлагам колегата да вземе някакво отношение в писмен вид към постановеното определение, защото наистина ще имате проблем.
За вас е постановено задължение да го давате на бащата "всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9 часа в събота до 18 часа в неделя, с преспиване".
Апропо- предлагам да размислите и върху въпроса това дете вещ ли е или живо човешко същество и дали е само "ваше", така щото партогенезата при човешки индивиди е невъзможна все още. Въпреки написаното, което ви се е случило в миналото.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::) Не се сърдете на държавата. Права имате, друг е въпросът дали реално ще предприемете нещо, за да ги защитите. Никой друг освен вие няма да го стори.
върху въпроса това дете вещ ли е или живо човешко същество и дали е само "ваше", така щото партогенезата при човешки индивиди е невъзможна все още. Въпреки написаното, което ви се е случило в миналото.
Аз в случая все още на цялата държава не се сърдя,само на съдията ,който е взел еднолично решение в закрито заседание,само по исквата молба на съпруга ми,без да вземе по внимание каквото и да било.
Аз добре съм помислила poli_g дали детето ми е "куфар"който може всеки да замъква където му скимне.Датето е наше,и аз до сега не съм отказвала контакт на бащата с него,той го е вземал за седмица при него(без да е имало каквото и да е били решение на съда)и още няколко пъти и знам добре дали може да се грижи за него--------всеки може да се грижи за послушно, неревящо и здраво дете.Аз ще си понеса всичко каквото роди умната глава на моя "мъж" и адвокатите му,но детето няма да позволя да го влачат по пътищата на България,ако ще и да ме съди с цялата тежест на закона.
Тук писах на вас за съвет от други източници,защото всички знаем "Че законите са да бъдат нарушавани" иначе адокатите нямаше да същеструват и нямаше да имат работа.А и всеки добър адвокат може да намери" вратичката"на всеки закон и да е негова полза.Тук от всичко казано от всички се разбира,че аз независимо от всичко(гледам,издържам и възпитавам детето)нямам думата за каквото и било.А той моя мил надявам се скоро бивш съпруг има всичките права и закони на негова страна.
Най накрая ви моля поне един да каже нещо,което да е в моя полза(ако има токова явно).Аз не съм писала тук за да бъда "съдена" за потъпките си предварително
- cim20
- Младши потребител
cim20 написа:...
Най накрая ви моля поне един да каже нещо,което да е в моя полза(ако има токова явно).Аз не съм писала тук за да бъда "съдена" за потъпките си предварително
госпожо, няма да сте първата разочарована да не чуе каквото иска да чуе, няма и да сте последната. хората тук не очакват нищо от Вас, нямат причина да се подмазват и казват нещата откровено. дали Ви харесват отговорите си е изцяло Ваш проблем.
съветите дотук се опитваха да Ви предпазят да не навредите на себе си и на детето. ако за момент приемем за верни Вашите твърдения за неспособността на бащата да се грижи, с Вашето предизвикателна показност Вие всъщност сте навредила на детето си - за да се правите на великомъченица сте дали прекрасен коз в ръцете на отсрещната страна.
аз лично не съм Ви съдил "предварително", но следварително мога да посоча възможните последствия от Вашите действия. очаквайте през следващата седмица съдът да бъде уведомен за Вашите действия и искане за изменение на режима на посещение. не Ви го пожелавам, но ако продължавате твърдоглаво да отстоявате вижданията си може накрая Вие да виждате детето си всяка 1ва и 3та събота на месеца.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
"но ако продължавате твърдоглаво да отстоявате вижданията си може накрая Вие да виждате детето си всяка 1ва и 3та събота на месеца."
Дано да не сте прав,но ако трябва и това ще изтърпя,щом ще е в полза на детето ми.
Аз не искам да чувам това което ми харесва,защото за мен и детето е най добре да е с двама родители(вече почти невъзможно това).
Дали отговорите ми харесват,това няма значение,защото аз може и последвам някой съвет от тук,но може и да не го направя,както вече казах аз ще си понеса всичко ,за което може да ме съди мъжа ми,и каквото кажат окончателно съдийте.Но всеки има право да защитава това в което вярва,нали?
Дано да не сте прав,но ако трябва и това ще изтърпя,щом ще е в полза на детето ми.
Аз не искам да чувам това което ми харесва,защото за мен и детето е най добре да е с двама родители(вече почти невъзможно това).
Дали отговорите ми харесват,това няма значение,защото аз може и последвам някой съвет от тук,но може и да не го направя,както вече казах аз ще си понеса всичко ,за което може да ме съди мъжа ми,и каквото кажат окончателно съдийте.Но всеки има право да защитава това в което вярва,нали?
- cim20
- Младши потребител
може накрая Вие да виждате детето си всяка 1ва и 3та събота на месеца
Няма да стане.
Към питащата- до сега, поне от прочетеното, ви е даден съвет, какво да правите. Колегата да изложи в писмен вид относимото, за да има основание за изменение на постановеното определение. За да се произнесе съда в този му вид ( не е спорно има ли право, защото има!) явно нещо е затаено от ищеца, ако си мълчите и вие последният от къде да знае фактите?!? Просто помислете върху това изречение без значение какво е казал адвокатът и до колко ви устройва- определението дава право на бащата да взима и връща детето в определени времеви граници. Думата " с преспиване" означава, че няма да се прекъсва този режим за двата дни, които са му позволени.
Макар практиката да указва постановяване на режим в такъв обем не значи, че същия не може да бъде изменен. Опитайте поне.
И, не съм ви "съдила".
- Гост.
- Старши потребител
[/quotepoli_g написа:може накрая Вие да виждате детето си всяка 1ва и 3та събота на месеца]
Няма да стане.
Е ТОВА Е НЕщО КОЕТО СЪС СИГУРНОСТ СЪМ ИСКАЛА ДА ЧУЯ.
"Думата " с преспиване" означава, че няма да се прекъсва този режим за двата дни, които са му позволени."
За "преспиването"аз нямам нищо против този режим да не се прекъсва и двата дена детето да е с баща си.Моето простичко желание беше,не детето да ходи да види баща си пътувайки 150км,а бащата да дойде да има лични контакти с него.
И все пак ми стискайте палци,това което аз поне искам да се усъществи.
- cim20
- Младши потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|