начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

защо да си изберем професионален домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: защо да си изберем професионален домоуправител

Мнениеот georgiev_sfbg » 05 Ное 2010, 02:14

todorb2000 написа:До georgiev_sfbg,
Тя ще стане една, защото той усеща моето "взискание" към управителя, и той се чуди, как да парира исканията ми.
Аз съм си запазил бележката, с която управителят ми е приел искането ми за препис на протоколите на общото събрание от 01.11.2009 до 02.11.2010г. /вкл./

От обективна гледна точка, на Вас лично - реално за какво са Ви необходими, преписи от въпросните протоколи? За какво иде реч на практика? Кажете и ще Ви дадем съвет, как да постъпите - по същество.
:idea: ...Да си дойдем на думата!

П.П. ...Предполагам, не са Ви необходими, за да ги приберете в някой прояден от мишки кашон - в мазето?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 02:51

georgiev_sfbg написа:
Тя ще стане една, защото той усеща моето "взискание" към управителя, и той се чуди, как да парира исканията ми.
Аз съм си запазил бележката, с която управителят ми е приел искането ми за препис на протоколите на общото събрание от 01.11.2009 до 02.11.2010г. /вкл./

От обективна гледна точка, за какво - на Вас лично, Ви трябват преписи от въпросните протоколи? Кажете и ще Ви дадем съвет, как да постъпите - по същество.
(...Да си дойдем на думата!)

Да, лично на мен. Никой не ме е известявал, че протоколът е бил изготвен, както и да ме запознава и т.н.
Виж ЗУЕС, чл.16
"(7) Съобщение за изготвения протокол се връчва на собствениците в срока по ал. 6 и по реда на чл. 13, ал. 2 - 6. Съобщението се поставя и на видно място в етажната собственост.
(8) Председателят на управителния съвет (управителят) предоставя протокола за запознаване на всеки собственик или негов представител, както и препис от него при поискване."
Не искам, да съм рекетиран повече с начина на събиране на приходите, като досега се приходът се е определял въз основа на броя на жилищата в ЕС, а не според броя на обитателите и т.н..
Всички са овчички и не мислят като собственици.
Но как ще установим нарушенията по чл.57 от ЗУЕС, като надзорника е едно лице и е в "добри" отношения с управителя. В случая става въпрос само за нарушение на чл.16, ал.7-8 от ЗУЕС.
Благодаря за съдействието.
Последна промяна todorb2000 на 05 Ное 2010, 03:01, променена общо 1 път
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 05 Ное 2010, 02:59

todorb2000 написа:...
Не искам, да съм рекетиран повече с начина на събиране на приходите, като досега се приходът се е определял въз основа на броя на жилищата в ЕС, а не според броя на обитателите и т.н..
...

Със ЗУЕС, съм запознат, а и не само с него! ...Не е необходимо, да ми давате насоки за четене! 8)

От казаното по-горе, разбирам, че проблемът при Вас, е относно начина на разпределение - на консумативните разходи и разходите за текущо поддържане?! Предполагам правилно съм Ви разбрал?!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 03:36

georgiev_sfbg написа:
...

Със ЗУЕС, съм запознат, а и не само с него! ...Не е необходимо, да ми давате насоки за четене! 8)

От казаното по-горе, разбирам, че проблемът при Вас, е относно начина на разпределение - на консумативните разходи и разходите за текущо поддържане?! Предполагам правилно съм Ви разбрал?!

Да, и в консумативните разходи, както и в разходите за ремонт. Имаме мощност/неработещ товарен асансьор/, която подлежи на ремонт, и стойността за ремонт е около 2000лв.. Покривът е за ремонт, също.
Ето документът, който разбуни духовете и беше приет за "пуч" срещу домоуправителя, а ние искахме свикване на събрание по чл.12, ал.2 от ЗУЕС.
Ето линкът: http://dox.bg/files/dw?a=bb5b4810eb
Последна промяна todorb2000 на 05 Ное 2010, 03:52, променена общо 1 път
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
todorb2000
Потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 03:36

georgiev_sfbg написа:
...

Да, и в консумативните разходи, както и в разходите за ремонт. Имаме мощност/неработещ товарен асансьор/, която подлежи на ремонт, и стойността за ремонт е около 2000лв.. Покривът е за ремонт, също. Броят на жилищата е 40.
todorb2000
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 05 Ное 2010, 03:50

todorb2000 написа:
georgiev_sfbg написа:
...

Да, и в консумативните разходи, както и в разходите за ремонт. Имаме мощност/неработещ товарен асансьор/, която подлежи на ремонт...Покривът е за ремонт, също.
...

:idea: :!: :arrow: НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИТЕ РЕШЕНИЯ НА ОС - НЯМАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СИЛА ЗА АБСОЛЮТНО НИКОГО (!) (дори и за тези, които са гласували - "за", на въпросните ОС) И ЕС - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ, ДА ПОТЪРСИ И ЗАЩИТИ ПРАВАТА СИ, ВЪЗ ОСНОВА НА ТАКИВА РЕШЕНИЯ - ПО НИКАКЪВ НАЧИН! 8)

:idea: :arrow: СЛЕД КАТО НЕ СА СПАЗЕНИ ЗАКОНОВИТЕ ИЗИСКВАНИЯ, ОТНОСНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА КОНСУМАТИВНИТЕ РАЗХОДИ И РАЗХОДИТЕ ЗА ТЕКУЩО ПОДДЪРЖАНЕ (и не само), НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ЗАПЛАЩАТЕ АБСОЛЮТНО НИЩО! ...НЕОБХОДИМО Е ПРЕИЗЧИСЛЕНИЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКО ДО МОМЕНТА - ЗА ЦЯЛАТА ЕС (вкл. и за минал период)!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...И в допълнение на всичко казано по-горе, имайте предвид следното:

ЗУЕС - Чл. 38. (1) Решенията на общото събрание се изпълняват в определените в тях срокове. Когато срокът не е определен, решенията се изпълняват в 14-дневен срок от получаването на писмена покана, връчена по реда на чл. 13, ал. 2 - 6.
(2) Когато собственик или обитател не изпълни решение в определения срок, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилага препис от решението на общото събрание.

:idea: :arrow: ..."Интересно" :wink: , какъв препис от Решението на ОС, ще приложат! 8) ...препис от незаконосъобразното Решение на ОС?! :lol: ...и как Съдът, ще издаде Заповед за изпълнение, въз основа на незаконосъобразно Решение на ОС?! :mrgreen:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П.П. Само да гледа, някой самозван "юрист", в последствие, да не заплаща и лихви, и разноски по дело, а и не само това (!), защото последиците - могат да бъдат непредсказуеми. :wink:
...За тази цел, има адвокати - за да извършват юридически консултации и правна защита - срещу възнаграждение! Но за съжаление, българинът, е свикнал "да стига" до адвокат, само когато "ножа, опре до кокала". 8)

viewtopic.php?f=24&t=43742&p=425086#p425086

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:idea: :arrow: А фактът, че ОУ на ЕС, са загубили Протоколите от проведените ОС (или не искат, да Ви предоставят преписи от същите), във връзка с приетите незаконосъобразни решения (за които става на въпрос по-горе), въобще не е Ваш проблем! 8)
Последна промяна georgiev_sfbg на 05 Ное 2010, 04:22, променена общо 3 пъти
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 04:00

До georgiev_sfbg,
Ами "ко ще правим", както казват полицаите :D Неправилно формираните приходи не на базата на броя на обитателите са основата за спор, като понастоящем приходите се формират на база на броя на жилищата, независимо от обитателите в дадено жилище.
todorb2000
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 05 Ное 2010, 04:02

Ами "ко ще правим", както казват полицаите :D Неправилно формираните приходи не на базата на броя на обитателите са основата за спор, като понастоящем приходите се формират на база на броя на жилищата.

Ставаше въпрос, да подадете Жалба до РП, с копие до МВР (с Вх.№), В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМАТЕ ДАННИ, ЗА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРЕДСТВА НА ЕС, по смисъла на НК!

...А "ко да праитие" - Вие, Ви се обясни вече по-горе!

П.П. ...Чети внимателно, ако се налага и по няколко пъти! 8)

:idea: :arrow: Допълнителна информация - по сходен случай, може да намерите на стр.7 и 8 - от същата тема във форума, както и тук:

viewtopic.php?f=24&t=43742&p=425086#p425086

:idea: :arrow: Ако имате излишно свободно време и здрави нерви:
Изчислявайте за себе си, какви разходи трябва да заплащате ежемесечно, при спазване изискванията на ЗУЕС и заплащайте само тях. Ако ЕС, има някакви претенции - да търси правата си по съдебен ред!

П.П. Само да гледа, някой самозван "юрист" - като Вас, в последствие, да не заплаща и лихви, и разноски по дело, а и не само това (!), защото последиците - могат да бъдат непредсказуеми. :wink:
...За тази цел, има адвокати - за да извършват юридически консултации и правна защита - срещу възнаграждение! Но за съжаление, българинът, е свикнал "да стига" до адвокат, само когато "ножа, опре до кокала".
8)
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 10:18

georgiev_sfbg написа:
Ами "ко ще правим", както казват полицаите :D Неправилно формираните приходи не на базата на броя на обитателите са основата за спор, като понастоящем приходите се формират на база на броя на жилищата.

Ставаше въпрос, да подадете Жалба до РП, с копие до МВР (с Вх.№), В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМАТЕ ДАННИ, ЗА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СРЕДСТВА НА ЕС, по смисъла на НК!

...А "ко да праитие" - Вие, Ви се обясни вече по-горе!

П.П. ...Чети внимателно, ако се налага и по няколко пъти! 8)

:idea: :arrow: Допълнителна информация - по сходен случай, може да намерите на стр.7 и 8 - от същата тема във форума, както и тук:

http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=24& ... 86#p425086

:idea: :arrow: Ако имате излишно свободно време и здрави нерви:
Изчислявайте за себе си, какви разходи трябва да заплащате ежемесечно, при спазване изискванията на ЗУЕС и заплащайте само тях. Ако ЕС, има някакви претенции - да търси правата си по съдебен ред!

П.П. Само да гледа, някой самозван "юрист" - като Вас, в последствие, да не заплаща и лихви, и разноски по дело, а и не само това (!), защото последиците - могат да бъдат непредсказуеми. :wink:
...За тази цел, има адвокати - за да извършват юридически консултации и правна защита - срещу възнаграждение! Но за съжаление, българинът, е свикнал "да стига" до адвокат, само когато "ножа, опре до кокала".
8)

Мога да Ви потвърдя, че не съм от тези, които Вие наричате "самозвани юристи" :D
Но искам да допълня, че много девалвира юридическата професия. Как да се изразя, но да си съдия и прокурор е въпрос на чест, докато да си адвокат е необходимо човешко сърце, което да надделее търговската част от договора за услуга.
И пак да се повторя. Ние тук сме участници в дискусия на равна основа.
Поздрави! И хубав ден.
todorb2000
Потребител

Мнениеот toni_sf » 05 Ное 2010, 13:21

до-todorb2000 Да Ви кажа наистина е много лесно да се дават съвети, особено с цитиране на закон по закон, точки, членове и алинеи.Друго е когато си на място на събитието и виждаш хем незнанието ,некомпетентноста на хората и ако седнеш да им цитираш точно това съвсем,ще се ошашавят.Явно това се използва в момента да караш хораа да се страхуват от законите :D и да попитам кой не ги нарушава ,от тези които си боят жълтите стотинки до тези където оперират с милиарди,но ако се прецени кой в какво е нарушил закона , трябва да се прави сравнение яйце или майбах.Да трябва да има прозрачност във всичко и всеки да е наясно и още незнам защо по закона ЗУЕС, все още няма компетентни юристи. :D Аз лично зададох няколко въпроса по закона ЗУЕС и никой не отговори ,защото отговорите ги няма в закона по ЗУЕС.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 14:13

toni_sf написа:до-todorb2000 Да Ви кажа наистина е много лесно да се дават съвети, особено с цитиране на закон по закон, точки, членове и алинеи.Друго е когато си на място на събитието и виждаш хем незнанието ,некомпетентноста на хората и ако седнеш да им цитираш точно това съвсем,ще се ошашавят.Явно това се използва в момента да караш хораа да се страхуват от законите :D и да попитам кой не ги нарушава ,от тези които си боят жълтите стотинки до тези където оперират с милиарди,но ако се прецени кой в какво е нарушил закона , трябва да се прави сравнение яйце или майбах.Да трябва да има прозрачност във всичко и всеки да е наясно и още незнам защо по закона ЗУЕС, все още няма компетентни юристи. :D Аз лично зададох няколко въпроса по закона ЗУЕС и никой не отговори ,защото отговорите ги няма в закона по ЗУЕС.

Първо, ще кажа, че уважавам мнението на участника-georgiev_sfbg :)
Второ, онази вечер аз бях на трибунал, и всички бяха против мен, като не се намери нито един да заеме принципна позиция. Жалко е!
Трето, управителят на етажната собственост ме заплаши с прокурор/казах му, че с прокурорите работя по няколко преписки, свързани с държавен интерес/, поради това, че с това искане, съм искал да го дискредитирам, Същият предложи да бъда избран за протоколчик. Мислено се радвах, защото това беше начин, да "отсвиря" тарикатите, и се получи. Започна събранието, тъй като нямахме кворум, но за какъв ти кворум говорим, като само аз си знаех стойността на идеалните части. Жалко! Взех думата и заявих, че гласуването ще се с идеални части и няма да мине от моя страна.След две минути нямаше никой от така наречени "хитри" собственици :D . Дадох си отвод, като протоколчик, поради факта, че не може да се спазва закона. После домоуправителя/извинете за израза/пое ръководството и протокола на събранието и записа, че поради моя вина съм предизвикал напрежение и хората са си отишли. Това беше накратко.
Сега чакам седемдневния срок за обявяване на протокола и започвам процедурните хватки. Аз пак ще опонирам на georgiev_sfbg , защото законът освен алинеи има и своя дух т.е. своята политика, поради което създаден.
И пак юристите. Образованието е основа, да се считаш за юрист, но като гледам колко брак има в административното и наказателното право, то защо други специалисти с висше образование не минат преподготовка по право. Много юристи се изживяват като частници, което много дразни. Никой от тях не гледа духа на закона, и това е жалкото. Наскоро имах дело в ВАС и се оказа, че един адвокат не знаеше, че пенсионерите и осигурените лица, не са задължени да плащат разноски по делата по чл.120 от КСО, но е факт.
todorb2000
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 05 Ное 2010, 15:41

toni_sf написа:до-todorb2000 Да Ви кажа наистина е много лесно да се дават съвети, особено с цитиране на закон по закон, точки, членове и алинеи.Друго е когато си на място на събитието и виждаш хем незнанието ,некомпетентноста на хората и ако седнеш да им цитираш точно това съвсем,ще се ошашавят.Явно това се използва в момента да караш хораа да се страхуват от законите :D и да попитам кой не ги нарушава ,от тези които си боят жълтите стотинки до тези където оперират с милиарди,но ако се прецени кой в какво е нарушил закона , трябва да се прави сравнение яйце или майбах.Да трябва да има прозрачност във всичко и всеки да е наясно и още незнам защо по закона ЗУЕС, все още няма компетентни юристи. :D Аз лично зададох няколко въпроса по закона ЗУЕС и никой не отговори ,защото отговорите ги няма в закона по ЗУЕС.

Въпросите, които сте задали по ЗУЕС, далеч надвишават границите на обикновеното питане, приемливо за този форум. Юридически консултации, се извършват от адвокати - срещу заплащане! 8)

todorb2000 написа:... да си адвокат е необходимо човешко сърце, което да надделее търговската част от договора за услуга.
...

...Това, е Ваше мнение! :lol:
...И с риск, да се повторя, следва да сте наясно, че: Юридически консултации, се извършват от адвокати - срещу заплащане! 8)

П.П. ...Това, е юридически форум, а не пазара "Кирков"! :wink:
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 05 Ное 2010, 18:10

До georgiev_sfbg,
Да, това е юридически форум, и формата на общуване е дискусията. :D
Адвокатската кантора предполага категорично изяснени субекти, а тук имаме виртуален субект под псевдоним.
Тук се изразява мнение, пита се т.е. всичко без да се изготвят искови молби или жалби.
А не е и пазара Кирков, защото хората се въртят около юридическата тема.
Но не сте прав за дискусията тук. Изразяването на мнение е основно конституционно право:
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
todorb2000
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 05 Ное 2010, 19:22

Да, това е юридически форум, и формата на общуване е дискусията. :D
Адвокатската кантора предполага категорично изяснени субекти, а тук имаме виртуален субект под псевдоним.
Тук се изразява мнение, пита се т.е. всичко без да се изготвят искови молби или жалби.
А не е и пазара Кирков, защото хората се въртят около юридическата тема.
Но не сте прав за дискусията тук. Изразяването на мнение е основно конституционно право...

...Искрено ме забавлявате! 8)
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Ное 2010, 02:20

georgiev_sfbg написа:

Въпросите, които сте задали по ЗУЕС, далеч надвишават границите на обикновеното питане, приемливо за този форум. Юридически консултации, се извършват от адвокати - срещу заплащане! 8)

todorb2000 написа:... да си адвокат е необходимо човешко сърце, което да надделее търговската част от договора за услуга.
...

...Това, е Ваше мнение! :lol:
...И с риск, да се повторя, следва да сте наясно, че: Юридически консултации, се извършват от адвокати - срещу заплащане! 8)

П.П. ...Това, е юридически форум, а не пазара "Кирков"! :wink:

Най интересното е,че няма и даже мнение , нито положително нито отрицателно. А аз исках да чуя дискусия по този въпрос.И тази тема я пуснах за дискусия да се чуят мнения на хората какво мислят а не да се четат закони. И все пак си имате форум само за юристи където можете да си водите юридически спорове и там да се доказвате кой е по :wink: добър нали
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 06 Ное 2010, 07:25

toni_sf написа:Най интересното е,че няма и даже мнение , нито положително нито отрицателно. А аз исках да чуя дискусия по този въпрос.И тази тема я пуснах за дискусия да се чуят мнения на хората какво мислят а не да се четат закони. И все пак си имате форум само за юристи където можете да си водите юридически спорове и там да се доказвате кой е по :wink: добър нали

...Въпросите, които задавате, далеч надвишават, приемливите граници на "обикновеното питане"!
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 06 Ное 2010, 09:30

:D до-georgiev_sfbg Да може би сте прав ,но се замислих дали наистина да не предприема нарочно някое дело за да видя какво и как тълкува съда закона .Досега не ми се е налагало да го правя :D но винаги има първи път.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот todorb2000 » 06 Ное 2010, 09:45

Драги toni_sf,
Някои от участниците-юристи и по-специално georgiev_sfbg създават представа у мен, че клиентите им /хората/ да са невежи, и по-лесно да ги манипулират с материята по законите. Участниците-юристи не могат да разберат, че тук, колкото и да показваш линкове и още не знам какво, искова молба или жалба не може да се напише тук.
Защо не си открие виртуална кантора уважаемия georgiev_sfbg и вместо да отговаря на постовете тук, да се отваря линк към виртуалната му кантора и т.н. :lol:
За да ида при адвокат, първо излиза въпросът за доверието и после професионализмът на адвоката. И тъй като съм работил по нормотворчески проблеми с юристи, зная тяхната "слабост", да се правят на велики.
Ние тук говорим за философията на закона и практиката му, а не за конкретни жалби, и това не иска да разбере georgiev_sfbg.
Простете, но аз се смятам за участник в дискусията, като основната ми цел е уважението и добрият тон.
Казвам го с уважение към georgiev_sfbg и към който и да е участник-юрист!!!
todorb2000
Потребител

Мнениеот todorb2000 » 06 Ное 2010, 09:49

toni_sf написа::D до-georgiev_sfbg Да може би сте прав ,но се замислих дали наистина да не предприема нарочно някое дело за да видя какво и как тълкува съда закона .Досега не ми се е налагало да го правя :D но винаги има първи път.

Предприеми този ход, за да се убедиш в някои мои изказвания тук. :D
todorb2000
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 06 Ное 2010, 09:52

todorb2000 написа:Драги toni_sf,
Някои от участниците-юристи и по-специално georgiev_sfbg създават представа у мен, че клиентите им /хората/ да са невежи, и по-лесно да ги манипулират с материята по законите. Участниците-юристи не могат да разберат, че тук, колкото и да показваш линкове и още не знам какво, искова молба или жалба не може да се напише тук. ...
За да ида при адвокат, първо излиза въпросът за доверието и после професионализмът на адвоката. И тъй като съм работил по нормотворчески проблеми с юристи, зная тяхната "слабост", да се правят на велики.
Ние тук говорим за философията на закона и практиката му, а не за конкретни жалби, и това не иска да разбере georgiev_sfbg.
Простете, но аз се смятам за участник в дискусията, като основната ми цел е уважението и добрият тон.
Казвам го с уважение към georgiev_sfbg и към който и да е участник-юрист!!!

...Това, е Ваше мнение! 8)
georgiev_sfbg
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Етажна собственост