начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

некоректен работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

некоректен работодател

Мнениеот mihailvenkov » 16 Окт 2010, 10:33

Здравейте, имам следните въпроси, които са следствие от некоректен работодател :
1. Подадох молба за напускане с едномесечно предизвестие преди месец, но до ден днешен никoй не е дал дори входящ номер на молбата ми.

2. Миналия месец имам доста извънредни часове + работа събота и неделя, но възнаграждението ми беше урязано , вероятно заради точка 1. Сега искат да работя извънредно и този месец , но им отказах , както им отказах да изпълнявам работа, различна от описаното в длъжностната ми характеристика. Следствието беше остра реплика, в която ми беше обявено че половината от месеца нямало да ми бъде платен, защото не съм се явявал на работа и то в дни в които съм си бил на работното място.

3. От края на миналата година не са ми внасяни социални и здравни усигуровки. Казват че нямали възможност за това. Какво да направя и към кой да се обърна, за да ми преведат всичко това в най-бари срокове.
mihailvenkov
Нов потребител

Re: некоректен работодател

Мнениеот Melly » 16 Окт 2010, 14:05

Обърнете се към Инспекция по труда. Писмената форма на изложените обстоятелства е задължителна, за да очаквате резултат.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Трудово право