начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Размер на претенцията ми за неизплатена заплата?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Размер на претенцията ми за неизплатена заплата?

Мнениеот t_tonchev33 » 15 Окт 2010, 10:58

Здравейте, екс работодателят ми дължи трудово възнаграждение за месец и 7 кал. дни в размер 1004,26 лв бруто.

Въпросът ми е във врзка с Абсурдният Шедьовър сътворен от ВИСШ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ наречен "Наредба № 1 от 9 юли 2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения (Обн., ДВ, бр. 64 от 23.07.2004 г.; изм. и доп., бр. 2 от 2009 г.; доп., бр. 43 от 08.06.2010 г.)" визирам чл.7 ал.2 т.1 и т.2 , ако претендирам пълният размер на дължимото ми възнаграждение минималният адвокатски хонорар е в размер на 200,26 лв, а ако претендирам 999,99 лв хонорарът е 100,00 лв и не дай си боже изгубя делото?!?

Моля за съвет коя сума да претендирам!
t_tonchev33
Нов потребител

Re: Размер на претенцията ми за неизплатена заплата?

Мнениеот Гост. » 15 Окт 2010, 11:06

:roll: :lol: Не сте прав. Просто не сте прочел и параграф 2 от сочената Наредба.

Какво значи " каква сума да претендирам"? Ако си докажете претенцията в съдебна зала, платеното от вас възнаграждание за един адвокат ще ви бъде присъдено, като екс ще бъде осъден да ви го възстанови.

До сега не бях се замисляла, че размерът на възнаграждението за един адвокат би могло да повлияе ( определи?) върху цената на иска.
Допълвам- а мораторни? а акцесорното? все са искове, вторият неопределяем по размер...

Намерете си адвокат. Поговорете с него. Вярвам ще срещнете разбиране.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот chandra » 15 Окт 2010, 11:12

Българинът е странно същество, не му се свидят 200 лв. за софра, фризьор или дори за пазар, но... за адвокат никога няма и се пазари!
Чудно ми е само, когато влезе в магазина пазари ли се?
Работи - плащат му заплата, адвоката също работи и трябва да си получи възнаграждението.
На питащият обръщам внимание, че това е МИНИМАЛНОТО, но не и максималното... което на практика е минимума по 3...
chandra
Потребител

Мнениеот inspectora » 15 Окт 2010, 16:36

Че Вие ако наемете адвокат, който да води делото за 100 лева, почти сигурно сте го изгубил ;)
Кадърен адвокат не взема по-малко от 300-400 лева за трудово дело /говоря ако става въпрос за суми до 2000 лева, или ако изобщо няма претендирани суми/ - това е "пазарния" минимум за "стандартна" услуга, доколкото имам наблюдения ...
Малко адвокати изобщо биха се заели с процесуално представителсто за по-малко от 300-400 лева /без значение от интереса - дори и 1 лев да е/ ... то не си струва за 100 лева да се пише искова молба + явяване в заседание, защото за времето, което ще се изгуби, ще се изкарат доста повече пари ;) - от друга страна това време ако се прекара в почивка, вместо в изкарване на 100 лева, пак е по-удачно икономически /все пак се възстановяват сили с почивката/
inspectora
Активен потребител

Назад към Трудово право