Привет!!!
Женен съм от 5 год., не живеем заедно от 1 год. (вече забравих причината) , имаме прекрасен син на 4,8г.
В последно време имам проблем с виждането на сина си (преди това не е имало), от финансова гледна точка винаги съм бил коректен и не съм ги лишавал от нищо.... ски, зелено у-ще, море и т.н. Разбрахме се да се разведем по взаимно съгласие... но не съм съгласен за времето което ми дава тя за детето!!!
1. Колко е минимума за гледане на дете от бащата(не съм съден, следствен.....)
2. Имам потребителски кредит на мое име (които винаги съм си плащал сам), мога ли да го използвам срещу нея?
3. Имам предварителен договор за покупка на апартамент от преди 6 месеца с пари взети назаем от мои приятел (изгоден е апартамента), може ли ТЯ да има претенции към него?
4. Имам 50 и 5 % (след брака) в две ООД, претенции от нея?
Не искам да се стига до дело, а до нормално и зряло решение от двете страни но нещата загрубяха и искам да съм подготвен!
Предварително благодаря!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Поредния зов за помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Поредния зов за помощ
Няма такъв минимум.Всичко зависи от конкретната преценка на обстоятелствата по случая.Вие какво очаквате , за да Ви кажем възможно ли е.Обикновенно нещата се движат около-няколко почивни дни през месеца , може и 1 пълен уикенд и един почивен ден , плюс седмица в някоя ваканция , месец през лятната , когато майката не е в отпуск.Много зависи от възрастта на детето.Вашето все още е много малко , тъй че съдът няма да е прекалено щедър.
За кредита-зависи.Кога е изтеглен , колко време плащате сам-тоест по време на фактическата раздяла-това обаче няма значение за режима на лични контакти с детето.По-скоро при уредбата на имуществените отношения.
Ако финализирате договора преди да има развод имотът става автоматично СИО и съпругата Ви има 1/2.Вие трябва да водите дело , за да докажете , че тя няма принос в придобиването.
Дяловете в капиталови ТД са ваша лична собственост , но разбира се съпругата Ви може да има претенции да получи част от стойността на тези дялове , като съпругата Ви трябва да докаже най-общо , че е имала принос в придобиването им.
Най-важното е да се консултирате с адвокат.Така ще получите най-добра защита на интересите си.
За кредита-зависи.Кога е изтеглен , колко време плащате сам-тоест по време на фактическата раздяла-това обаче няма значение за режима на лични контакти с детето.По-скоро при уредбата на имуществените отношения.
Ако финализирате договора преди да има развод имотът става автоматично СИО и съпругата Ви има 1/2.Вие трябва да водите дело , за да докажете , че тя няма принос в придобиването.
Дяловете в капиталови ТД са ваша лична собственост , но разбира се съпругата Ви може да има претенции да получи част от стойността на тези дялове , като съпругата Ви трябва да докаже най-общо , че е имала принос в придобиването им.
Най-важното е да се консултирате с адвокат.Така ще получите най-добра защита на интересите си.
- REVOLUTION
- Активен потребител
До дело ще се стигне, независимо, че желаете. Горещо ви препоръчвам да се споразумеете, можете да използвате по високи нива на издръжка в замяна на по чести контакти с детето. Не забравяйте принципа, че и най лошата спогодба е по добра от съдебно решение.
Що се отнася до дяловете - при исков процес може и да се наложи да ги делите.Има си начини по които това може да се предотврати.
Не отлагайте развода, ако сте твърд в решението, че този брак за вас е приключил. Току виж се родил още някой проблем...
Що се отнася до дяловете - при исков процес може и да се наложи да ги делите.Има си начини по които това може да се предотврати.
Не отлагайте развода, ако сте твърд в решението, че този брак за вас е приключил. Току виж се родил още някой проблем...
- dimist
- Потребител
Благодаря за информацията!!!
Ще съм благодарен ако ми препоръчате добър адвокат???
(нещата си остават същите въпреки многоброините ми усилия )
Ще съм благодарен ако ми препоръчате добър адвокат???
(нещата си остават същите въпреки многоброините ми усилия )
- eonik911
- Нов потребител
dimist написа:...... можете да използвате по високи нива на издръжка в замяна на по чести контакти с детето. ...
Съгласна съм с написаното от колегите.
Този цитат обаче все не ми дава мира, така щото парафразиран означава " ще ти платя, за да ми позволиш". Нямам спор, че споразумението е по-добрият вариант за разрешаване на въпроса, но не разбирам защо все някой трябва да бъде тласкан в полето на касичките.
Тук е вероятно мястото да апелирам към колегите да проявяват, при такива дела, повече мисъл за самото дете, а не за клиента. Не винаги да отстъпиш непременно означава да си загубил.
REVOLUTION написа:........Вашето все още е много малко , тъй че съдът няма да е прекалено щедър.
И защо? Детето не е кърмаче...
Всъщност съдът е доста разсъдлив последните години. Житейският им опит е наистина безценен. Фактът, че все още страните искат само онази отколешна отживелица не означава липса на щедрост, а просто, че се пълзаляме по удобна плоскост и не му позволяваме да ни демонстрира своята щедрост.
Искайте от съда раздвижен режим на лични контакти и ще бъдете изненадани приятно. Стига, разбира се, да не е в ущърб на детето ( съмнения да се докаже при определяне на първоначалният такъв).
Ако сте привръзан към детето и не искате да усети липсата ви и вие неговата: по отношение ежедневните кантакти- стига да имате възможност можете да го прибирате по избор( всеки, или определени дни от седмицата, ден) от детска градина и да го водите в дома на майката, което ви подсигурява поне по един час с детето( хем сте в полза на майката , която по ред причини е еманципирана и работи, хем ще го виждате всеки ден), и за уикендите пак така - когато не съвпадат с дните в които е изцяло при вас, дори и да има някакви занимания, пак може да претендирате( договорите) да го придружавате вие...
И кой е казал( написал) нейде, че режимът с преспиване следва да е само в почивните дни?
А толкоз празници ( лични, национални) има в годината, че стига да поискате наистина ще участвате пълноценно в живота на детето си.
При това без да ви третират само и основно, като донор на средства.
Обаче има една истина в тези дела- постигане на крайната цел е въпрос на издръжливост на нервната система. Дано ги имате.
- Гост.
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|