начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

Прекратяване на предизвестие по чл 220

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на предизвестие по чл 220

Мнениеот tzvetet » 04 Окт 2010, 17:24

Здравейте,

В момента тече предизвестие по напуснането ми от работа. Нямам възможност да го изчакам до край и ще подам заявление по чл 220 за прекратяване,но искам това да стане възможно най-късно, за да платя по-малко обезщетение. Възможно ли е сега да подам заявлението, а в него да пише като дата на прекратяване бъдеща дата (например след 2 седмици) или ще ми го прекратят веднага след получаването на заявлението?
Какър е крайният срок да си платя тази санкция за неспазването на предизвестието?

Благодаря ви!
tzvetet
Нов потребител

Re: Прекратяване на предизвестие по чл 220

Мнениеот magi_jeleva » 04 Окт 2010, 18:18

съветвам ви да го спазите , санкцията е една заплата
magi_jeleva
Потребител

Re: Прекратяване на предизвестие по чл 220

Мнениеот monteskio » 09 Окт 2010, 00:01

tzvetet написа:Здравейте,

В момента тече предизвестие по напуснането ми от работа. Нямам възможност да го изчакам до край и ще подам заявление по чл 220 за прекратяване,но искам това да стане възможно най-късно, за да платя по-малко обезщетение. Възможно ли е сега да подам заявлението, а в него да пише като дата на прекратяване бъдеща дата (например след 2 седмици) или ще ми го прекратят веднага след получаването на заявлението?
Какър е крайният срок да си платя тази санкция за неспазването на предизвестието?

Благодаря ви!

Здравейте,

От момента, който сте посочили в уведомлението ще се счита, че няма да го доработвате, а не когато го депозирате. В тази връзка, можете да уведомите работодателя, че ще напуснете на втората седмица от предизвестието и ще дължите обезщетение само 1/2 от брутната си заплата или пропорционално на неотработеното време.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право