Здравейте,
моля за съвет по следният проблем:
Със съпругът ми живеем при баща му, които е болен от инсулт ( и с психични отклонения, но не е освидетелстван). Съпругът ми има брат, който е алкохолик и идва вкъщи посред нощ ( в 1,2,3,4,5,6 часа) пиян и ни тормози с неговото непрекъснато посещение в късните часове. Понеже по нармалния начин не можем да му забраним да не идва, той просто не разбира и казва че си идва в къщи, въпреки че си има собствено жилище ,имам ли право по закон да подам жалба в полицията за негвия тормоз?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли законен път?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли законен път?
Жилището, в което живеете, чия собственост е?
А жалби, сигнали и каквото се сетите, можете да подавате, когато и както сметнете за добре. Ако Ви кажа обратното, веднага ще ме захапе местния радетел за правова държава, че са ви ограничени конституционно гарантираните права...
А жалби, сигнали и каквото се сетите, можете да подавате, когато и както сметнете за добре. Ако Ви кажа обратното, веднага ще ме захапе местния радетел за правова държава, че са ви ограничени конституционно гарантираните права...
- Гост.
- Старши потребител
Жилището е собственот на баща му. Въпросът ми е дали ако подам жалба, полицията няма да каже ,че това са родниниски взаимоотношения, в които те нямат право да се намесват. Искам да допълня, че когато не искаме да му отваряме вратата, той започва да звъни на всички съседи в блока.
- laurra
- Младши потребител
ограничителна заповед
Здравейте,
моля за съвет от вас защото вече сме безсилни. Със съпруга ми живеем в жилището на баща му (болен човен с психични отклонения). Брат му живее отделно и ни прилага психически тормоз пред който сме безисли. Обажда се по малките часове, зъвнни на вратата и на съседите. Идва винаги много пиян , предизвиква скандали и след редица молби да не го прави, той казва че се нарима вкъщи и никой нищо не може да му каже. Мога ли да издействам ограничителна заповед и как става?
моля за съвет от вас защото вече сме безсилни. Със съпруга ми живеем в жилището на баща му (болен човен с психични отклонения). Брат му живее отделно и ни прилага психически тормоз пред който сме безисли. Обажда се по малките часове, зъвнни на вратата и на съседите. Идва винаги много пиян , предизвиква скандали и след редица молби да не го прави, той казва че се нарима вкъщи и никой нищо не може да му каже. Мога ли да издействам ограничителна заповед и как става?
- laurra
- Младши потребител
ако 1) жилището не е негово (посочвате, че е на бащата) и 2) неговите постоянен и настоящ адрес по регистрация не са на този адрес (има друго жилище), то това не е неговата къща. дори ако е регистриран адресно там и да приемем как е допустимо да звъни на Вас, да звъни на съседите е недопустимо.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
goldie написа:ако 1) жилището не е негово (посочвате, че е на бащата) и 2) неговите постоянен и настоящ адрес по регистрация не са на този адрес (има друго жилище), то това не е неговата къща. дори ако е регистриран адресно там и да приемем как е допустимо да звъни на Вас, да звъни на съседите е недопустимо.
Не е регистриран на този адрес. Мога ли да издействам ограничителна заповед . Отправя ми и заплахи.
- laurra
- Младши потребител
А Вие на какво основание живеете там?
Така като Ви гледам другата тема viewtopic.php?f=7&t=43777, човекът може с право да Ви вдига скандали.
Така като Ви гледам другата тема viewtopic.php?f=7&t=43777, човекът може с право да Ви вдига скандали.
- sunrise
- Активен потребител
И какво сега? Синът не може да стъпи в бащината си къща, защото на снахата и е криво и не дава, на всичкото отгоре иска да му придобие имота с плащане на данъци, пък и свекъра бил луд Ай, каква житейска красота!
Има един правен термин- НРАВСТВЕН ДЪЛГ! И още една непозната за Вас думичка- МОРАЛ
Има един правен термин- НРАВСТВЕН ДЪЛГ! И още една непозната за Вас думичка- МОРАЛ
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:... Синът не може да стъпи в бащината си къща, защото на снахата и е криво и не дава, на всичкото отгоре иска да му придобие имота с плащане на данъци, пък и свекъра бил луд ...
къде отиде презумпцията за невинност? съществува поне още една възможност (ако ще да е малковероятна или чисто теоретична) - братът и снахата се грижат за болния и неосвидетелстван баща, грижат се за жилището, поемат всички разходи, а другият брат/деверът ги "компенсира" с пиянски изпълнения по нощите.
ако наистина е налице силен шум по малките часове, който е будил съседите, последните едва ли могат да бъдат обвинени в някакви користни подбуди.
срещу нощните изпълнения трябва да се подаде жалба и нещата да тръгнат по някакъв канален ред. разгорещено изясняване на роднинско-собственически отношения в светлата част от денонощието е едно, почивката от 22 до 6 ч. е друго. правораздавателните органи следва да преценят дали е налице тормоз, а точните взаимоотношения между страните ще определят дали става дума за тормоз между членове на едно домакинство или между живеещи отделно родственици.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
bebitor написа:И какво сега? Синът не може да стъпи в бащината си къща, защото на снахата и е криво и не дава, на всичкото отгоре иска да му придобие имота с плащане на данъци, пък и свекъра бил луд Ай, каква житейска красота!
ИСКАМ ДА СЪМ ЯСНА. НЕ ИСКАМ ДА КРАДА ИМОТ ИЛИ ПРИДОБИВАМ ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН. ТЕМАТА , КОЯТО СЪМ ПУБЛИКУВАЛА ОТНОСНО ДАНЪЦИТЕ Е САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ, ОТНОСНО СПОР С ПРИЯТЕЛИ! ТОВА, КОЕТО МЕ ИНТЕРЕСУВА Е ДА ПОЛУЧИМ СПОКОЙСТВИЕ В МАЛКИТЕ ЧАСОВЕ И ПИЯНСКИТЕ СКАНДАЛИ НА ДЕВЕР МИ, ЗА КОИТО ЦЕЛИЯ ВХОД Е В ТЕЧЕНИЕ!НЯМАМЕ НИЩО НАПРОТИВ ДА ИДВА ПРЕЗ ДЕНЯ, ПРАВИЛО ГО Е И НЕ Е ПРОБЛЕМ. НИЩО ПОВЕЧЕ! НЕ МОЛЯ ЗА МОРАЛНИ СЪВЕТИ А ЗА КОМПЕТЕНТНИ, НО ЯВНО ТУК ТАКИВА СА МАЛКО. ЕДИНСТВЕНОТО , КОЕТО РАЗБРАХ Е ДА НЕ ПУБЛИКОВАМ ПОВЕЧЕ МОИ ТЕМИ А ДА СЕ ОБРЪЩАМ ДИРЕКТНО КЪМ АДВОКАТ. БАГОДАРЯ ВСЕ ПАК НА ОТГОВОРИЛИТЕ.
А НА ВАС bebito ПОЖЕЛАВАМ ТАКЪВ РОДНИНА х3
- laurra
- Младши потребител
Ами, според мен ако трябва да разпознаем насилието.Затова че вашият девер ви крещи вие се намирате в родство по сватовство с него и могат да се вземат някакви мерки по закона за защита от домашно насилие макар и само емоционално
,като вид насилие.Все пак питайте адвокат.Лек и усмихнат ден.
,като вид насилие.Все пак питайте адвокат.Лек и усмихнат ден.
-
Pause - Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|