Здравейте.
Искам да питам, ако съм бил една цяла календарна година в НЕПЛАТЕН отпуск, то за същата тази календарна година полага ли ми се и редовен платен годишен отпуск.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 14:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
платен/неплатен отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: платен/неплатен отпуск
зависи какъв е този неплатен отпуск - дали се признава или не за трудов стаж
- iva_sh
- Потребител
Няма как цяла година неплатен отпуск да се счита за трудов стаж.За такъв се счита само 1м.При положение, че не сте полагали реално труд-то не Ви се полага и платен отпуск.
Друг е въпроса, ако през това време сте работили на друго място и при друг работодател.Тогава трябва да търсите отпуск от него.
Друг е въпроса, ако през това време сте работили на друго място и при друг работодател.Тогава трябва да търсите отпуск от него.
- n6391
- Потребител
Здравейте! Може ли някой да ми помогне с разрешаването на моя казус, а той е- отпуск по чл.157 ал1 т4 какъв се води? Пише че е платен,но за чия сметка? И друго ме интересува- ако си страна по дело и отпуска е за сметка на работодателя,трябва ли да търся заверка от органа при който съм се явявала(в случая Окръжен съд). И същото,ако отпуска е за моя сметка,трябва ли да искам заверка за деня през, който съм отсъствала? Как да си оформя молбата- ръчно написана или готов образец, на който пиша,че искам да е по чл157?
- krisi_73
- Нов потребител
Бихте ли конкретизирали за какво се ползва въпросния платен отпуск?
- kazimirc4
- Потребител
има специални закони в които дори неплатеният отпуск над 30 дни се признава изцяло за трудов стаж - например неплатеният отпуск и отпускът за щатни синдикални дейци по чл. 212 от ЗМВР
- iva_sh
- Потребител
в моя случай аз трябва да се явя на дело като страна, остават ми 3 дни платен отпуск,който не желая да ползвам. Неплатен също не искам да си пускам,т.к. ще ме принудят да си взема платения, а в кодекса пише че имам право на отпуск когато съм страна по дело или съдебен заседател - чл.157 ал.1 т.4
- krisi_73
- Нов потребител
Никой ли не може да ми отговори,моля помогнете ми!
- krisi_73
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|