- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
относно узаконяване на съжителство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
относно узаконяване на съжителство
пенсионер съм и имам приятелка - поради напредналата ни възраст предпочитаме да живеем без брак - как обаче да узаконим безбрачното си съжителство?
- lampion
- Младши потребител
Re: относно узаконяване на съжителство
ами зависи какво точно целите. За сега поне ,,новият'' Семеен кодекс не урежда фактическото съжителство, какъвто проект имаше. Принципно, имушествените отношения може на договорна основа да бъдат уредени, но наистина зависи какво точно искате да постигнете като краен резултат.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
lampion написа:пенсионер съм и имам приятелка - поради напредналата ни възраст предпочитаме да живеем без брак - как обаче да узаконим безбрачното си съжителство?
Най-добре е да сключите брак.
- katerinakuch
- Активен потребител
Ами да, щом смятате, че при напредналата ви възраст, съжителството ви е незаконно - узаконете го. Чрез брак.
Иначе казано, няма такова нещо като "узаконяване на фактическо съжителство". Сама по себе си идеята за формализиране и регистрация на нещо уж фактическо беше нонсенс (на чист български).
Другото зависи от целите, както са казали по-горе.
Иначе казано, няма такова нещо като "узаконяване на фактическо съжителство". Сама по себе си идеята за формализиране и регистрация на нещо уж фактическо беше нонсенс (на чист български).
Другото зависи от целите, както са казали по-горе.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|