- Дата и час: 29 Ное 2024, 14:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на срочен трудов договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Прекратяване на срочен трудов договор
Трудовият ми договор е на основание чл. 68 ал.1 т.3 от КТ /за заместване на служител по майчинство/. В същия договор в графата за срок е написано: за определен срок до /дата/ 21.02.2012г. и е посочен срок за предизвестие при прекратяване на трудовия договор 3 месеца. Кога ще бъде прекратен трудовия договор - при завръщане на замествания на работа или при изтичане на срока на договора.
- svetla_petrova
- Нов потребител
Re: Прекратяване на срочен трудов договор
Щом договорът Ви е за заместване-това означава, че с връщането на титуляра трябва да прекратят Вашият договор.Грешка на работодателя е, че е упоменал и дата в подписания от Вас ТД.Той няма как да знае в случая дали замествания служител ще се възползва от целият период на отпуск "майчинство" и дали впоследствие ще ползва и отпуск за отглеждане на дете.Няма как и самият ползващ този отпуск да е сигурен че ще ползва целият отпуск/за съжаление има и неприятни варианти/.
Това е моето мнение но аз все още не съм действащ юрист.
Това е моето мнение но аз все още не съм действащ юрист.
- n6391
- Потребител
Договорът Ви ще бъде прекратен на основание чл.325, т.5 със завръщането на титуляра на работа. Клаузата-срок на предизвестие-е недействителна.
- kazimirc4
- Потребител
Привет!
Договорът Ви ще бъде прекратен с изтичане на определеният срок,а именно на посочената дата-21.02.2012г.И това ще се случи , независимо дали работника,който замествате се е върнал или-не.А ако се върне преди тази дата,договора Ви ще се прекрати на момента...
Не съм съгласна за недействителността на клаузата за срока на предизвестие.По принцип,т.е. според кодекса на труда,срочният договор се прекратява с 3-месечно предизвестие.И това ще се случи във всички останали хипотези-когато не е настъпила датата и работника не се е върнал...
Договорът Ви ще бъде прекратен с изтичане на определеният срок,а именно на посочената дата-21.02.2012г.И това ще се случи , независимо дали работника,който замествате се е върнал или-не.А ако се върне преди тази дата,договора Ви ще се прекрати на момента...
Не съм съгласна за недействителността на клаузата за срока на предизвестие.По принцип,т.е. според кодекса на труда,срочният договор се прекратява с 3-месечно предизвестие.И това ще се случи във всички останали хипотези-когато не е настъпила датата и работника не се е върнал...
- igli4ka66
- Потребител
Напълно споделям мнението на igli4ka66.
Клаузата за предизвестието е напълно валидна ако не се сбъдне основната хипотеза-завръщане на титуляра. Поправка - дори и при завръщане на титуляра клаузата за предизвестието ще е валидна, просто договора се прекратява на различно основание.
Поздрави
Клаузата за предизвестието е напълно валидна ако не се сбъдне основната хипотеза-завръщане на титуляра. Поправка - дори и при завръщане на титуляра клаузата за предизвестието ще е валидна, просто договора се прекратява на различно основание.
Поздрави
-
deforse - Младши потребител
Благодаря за отговорите.
- svetla_petrova
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|