- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дете, което не е от съпруга
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Дете, което не е от съпруга
ЗДравейте, бих искала да поискам съвет за доста сложната си стуация. Омъжена съм, имаме дете, но преди година срещнах друг човек. Поисках развод от съпруга ми или поне временна раздяла, но той категорично отказа и заплаши със саморазправа човека, с когото искам да живея. Живеем в жилище на родителите ми и аз няма как да си отида, а той категорично не иска да се изнесе. Междувременно забременях. Детето би трябвало да е от човека, с когото искам да бъда. Но съпругът ми продължава да не иска да се разведе с мен. Казва, че като докажа, че детето не е негово, ще ми разреши да го направя. Как и кога най-скоро може да стане това и автоматично ли детето се приписва на законния съпруг? Какво да направя, за да може възможно най-скоро да се установи официално кой е бащата. извинете за безпокойството о благодаря!
- elana3121
- Нов потребител
Re: Дете, което не е от съпруга
Oфициално може да се установи кой е бащата след като се роди детето да оспорите бащинството на съпруга си-искът се подава до 1 година от раждането.(Да детето автоматично се счита за "негово".)
Неофициално може да направите ДНК изледване.
Съпруга Ви нито има право да ви разрешава дали да се разведете или не , нито да поставя при какви условия това ще стане.В крайна сметка какво , ако детето се окаже от него няма да се развеждате , а ако не е , ще се развеждате.Не мисля че това е проблема , просто трябва да решите дали ще продължите житейския си път с този мъж или не.Решете и си ангажирайте адвокат.Ако не предоставят упражняването на родителските права на детето Ви на него , не може да остане в жилището на родителите Ви.Ако не дай си боже Ви тормози , също си има колай.
Не може ли и новият мъж когото обичате да поеме малко отговорност.Щото да се занимава с омъжена жена , а после да се крие и да не ви помогне не ми се вижда правилно , но последното е чисто лично мнение.
Успех.
Неофициално може да направите ДНК изледване.
Съпруга Ви нито има право да ви разрешава дали да се разведете или не , нито да поставя при какви условия това ще стане.В крайна сметка какво , ако детето се окаже от него няма да се развеждате , а ако не е , ще се развеждате.Не мисля че това е проблема , просто трябва да решите дали ще продължите житейския си път с този мъж или не.Решете и си ангажирайте адвокат.Ако не предоставят упражняването на родителските права на детето Ви на него , не може да остане в жилището на родителите Ви.Ако не дай си боже Ви тормози , също си има колай.
Не може ли и новият мъж когото обичате да поеме малко отговорност.Щото да се занимава с омъжена жена , а после да се крие и да не ви помогне не ми се вижда правилно , но последното е чисто лично мнение.
Успех.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: Дете, което не е от съпруга
При положение че детето е родено в периода на брака, влиза в действие презумпцията за бащинство. Затова е необходимо по съдебен ред да се успори презумпцията. Това става с установителен иск по чл. 62. ал. 2 СК. Искът се предявява до 1 год. от раждането. По-рано не може. Срокът е преклузивен. След това истинският баща на детето ще го припознае.
Странни животни са тва жените
писали сме заедно
Странни животни са тва жените
писали сме заедно
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|