начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

съкращение -моля за съвет

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съкращение -моля за съвет

Мнениеот didi33 » 11 Сеп 2010, 07:33

Преди 2г по чл119 длъжността ми във фирмата бе променена с по-висока(ръководна). Сега при намаляване обема на работа и съкращаване на част от персонала работодателя ме съкрати и мен, без дори да ми предложи да ме върне на длъжността по основния ми ТД - където има 3 места и работят хора с много по-ниско образование и квалификация. Правилно ли е това :?:
С прекратяване на ТПО подадох заявление за издаване на препоръка за работа и указания в КТ срок вече мина, а такова не ми е издадено. Какво да правя за да си го получа :?:
didi33
Нов потребител

Re: съкращение -моля за съвет

Мнениеот didi33 » 14 Сеп 2010, 09:46

Няма ли кой да даде съвет, как се постъпва в такива случаи? Как да си изискам препоръката? Има ли смисъл да водя спор относно съкращението?
didi33
Нов потребител

Re: съкращение -моля за съвет

Мнениеот ovasilev » 14 Сеп 2010, 11:06

При съкращение на част от персонала, работодателят следва да извърши определени действия. От това доколко е спазен законовият ред за съкращение, може да се съди дали то е законосъобразно и какви са перспективите за оспорване на съкращението по исков ред. Необходимо е адвокат да се запознае с документите, с които разполагате.
ovasilev
Младши потребител

Назад към Трудово право