Ситуацията е следната,омъжена съм от около 18г.,живеем със съпруга ми и неговият син от първия му брак-на 24г.,общи деца нямаме.Живеем в общо жилище купено по време на брака ни.
Въпросът ми е следния,тъй като синът му не участва по никакъв начин в издръжката на домакинството,нито с пари,нито с помощ,просто си живее като на квартира само,че безплатно има ли някакъв законен начин да го накарам да се изнесе от апартамента ни,той вече е пълнолетен и не е от нашето семейство.А заради неговото отношение със съпруга ми имаме постоянни скандали,защото той го защитава за всичко въпреки,че същия пръста не си мръдва нещо да свърши,а живеем малък град и парите все не стигат за съжаление.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвет!
Хъмпти дъмпти .Добре ами я си представете следната ситуация беше ваше рождено дете но по отношение на съпруга ви е доведено или заварено.И той не беше съгласен с посочените от вас причини нямаше ли пак да има спор?Ако проблемът ви е имуществен или финансов може да сключите брачен договор със съпругът си.И като клауза в договора може да включите отговорносстта за текущите разходи за семейството.
-
Pause - Активен потребител
Е, чак пък брачен договор?!? Проблемите са с този вече пораснал мъж, а не със съпруга пряко.
Поговорете и с двамата, и се разберете за разходите, защото всяка война със сина ще води до война и с баща му. Кръвта вода не става! Ако не се разберете - или се примирявате, или един ден ще стигнете до развод, и тогава ще си делите жилището и ползването му.
А иначе, има предвидени в закона начини, но едва ли във вашия случай е най-удачно да тръгвате по този път, ако не сте решила да се развеждате вече!
Поговорете и с двамата, и се разберете за разходите, защото всяка война със сина ще води до война и с баща му. Кръвта вода не става! Ако не се разберете - или се примирявате, или един ден ще стигнете до развод, и тогава ще си делите жилището и ползването му.
А иначе, има предвидени в закона начини, но едва ли във вашия случай е най-удачно да тръгвате по този път, ако не сте решила да се развеждате вече!
- jiji2
- Потребител
[quote=...Добре ами я си представете следната ситуация беше ваше рождено дете но по отношение на съпруга ви е доведено или заварено...[/quote]
Ако беше мое дете нямаше да бъде възпитано със сигурност такъв егоист,а и аз нямаше да оставя така нещата виждайки,че парите за домакинството не стигат!
Явно няма приемлив изход,много пъти сме говорили,но ....детето нека си поживее...!Ще се примирявам със ситуацията и така.Благодаря за отговорите.
Ако беше мое дете нямаше да бъде възпитано със сигурност такъв егоист,а и аз нямаше да оставя така нещата виждайки,че парите за домакинството не стигат!
Явно няма приемлив изход,много пъти сме говорили,но ....детето нека си поживее...!Ще се примирявам със ситуацията и така.Благодаря за отговорите.
- arabela1
- Нов потребител
Ако ,се помъчите да постигнете общо съгласие по основните въпроси смятам че отношенията няма да се влошат.Все пак тримата обитавате едно домакинство,трябва да се търпите взаимно,и да намерите допирните точки.Но определено този начин на живот не е общественоприемлив отстрана на синът на съпруга ви.
-
Pause - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|