Здравейте ,
Работещо лице има присъдена издръжка за две непълнолетни деца по 90лв и 70лв
самото лице и изплаща 160лв потребителски заем за общо семейнно имущество
Предоставя се и това СИ на съпруг за отглеждане на децата до пълнолетие
Как стои въпроса за съпруг който трябва да живее на квартира и ще вземе под гарантирания минимум доход?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
при невъзможност за изплащане на издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Re: при невъзможност за изплащане на издръжка
трябва да докажеш че не можеш да изплащаш тези суми и може съда да промени ценообразуването а пьк ако те е яд и жена ти е съдлъжник по заема спри да го изплащаш известно време докато си стъпиш на краката
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
nedri_69 написа:Здравейте ,
Предоставя се и това СИ на съпруг за отглеждане на децата до пълнолетие
Как стои въпроса за съпруг който трябва да живее на квартира и ще вземе под гарантирания минимум доход?
Стои така, че дължи издръжка, ако ще да е два пъти под минимума.Впрочем този минимум кой закон го гарантира при издръжка на деца според Вас?
- sunrise
- Активен потребител
до-sunrise понеже знаеш реши казуса човека работи за 400лв плаща заем 160лв плаща наем 200лв даже живее под соц минимум .как и по кои начин ще плаща издръжката от 160 лв
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:до-sunrise понеже знаеш реши казуса човека работи за 400лв плаща заем 160лв плаща наем 200лв даже живее под соц минимум .как и по кои начин ще плаща издръжката от 160 лв
Ами много просто:като вземаш 400лв., дължиш издръжка от 160, не теглиш кредит за плазма, почивка и т.н. и обитаваш по-скромна квартира.
А децата с какво живеят през това време?
- sunrise
- Активен потребител
Емиии, ГПК-то написа така:
"Несеквестируем доход
Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.
(2) (Нова - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Месечното трудово възнаграждение по ал. 1 се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ограниченията по ал. 1 не се отнасят до задължения за издръжка. В тези случаи присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките по ал. 1 за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките му доходи."
И прочие. Сънрайз това има предвид. На таквиз длъжници и аз не съчувствам, да ти кажа, Тони
"Несеквестируем доход
Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.
(2) (Нова - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Месечното трудово възнаграждение по ал. 1 се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ограниченията по ал. 1 не се отнасят до задължения за издръжка. В тези случаи присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките по ал. 1 за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките му доходи."
И прочие. Сънрайз това има предвид. На таквиз длъжници и аз не съчувствам, да ти кажа, Тони
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
до-ykovachev това е така ,прав си, но питането е че човека изплаща заем за сем имущество което е при ищеца които иска издръжката тука е хватката явно колегата ти чете само това което му е угодно
- toni_sf
- Активен потребител
това е питането и п .п .живее на свободен наем
това е питането и п .п .живее на свободен наем
- toni_sf
- Активен потребител
до-poli_g значи си прочела питането и отговора ми е такъв ако аз съм този човек който трябва да изплаща издръжката на децата не бих казал че са мой задължително майката трябва да докаже ,че са от мен доказвам доход от заплата, доказвам заема които е за сем .имущество, доказвам разхода ми за свободен наем ,и каквото остава под 60лв е за преживяване даже ще помоля съда да изпрати ЧСИ да ми вземе единствената вилица лъжица и чиния ако това устройва ищеца
- toni_sf
- Активен потребител
до-nedri_69 Няма защо да ми благодариш не си си включил ЛС там щях да ти кажа защо те нападнаха и защо спряха да пишат по темата
- toni_sf
- Активен потребител
до-nedri_69 не искам да ти пиша в другатата тема ,включи си ЛС
- toni_sf
- Активен потребител
Върви на потребителски панел => настройка на форума и от там си включи "Искам да получавам лични съобщения:"
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:до-poli_g значи си прочела питането и отговора ми е такъв ако аз съм този човек който трябва да изплаща издръжката на децата не бих казал че са мой задължително майката трябва да докаже ,че са от мен доказвам доход от заплата, доказвам заема които е за сем .имущество, доказвам разхода ми за свободен наем ,и каквото остава под 60лв е за преживяване даже ще помоля съда да изпрати ЧСИ да ми вземе единствената вилица лъжица и чиния ако това устройва ищеца
Ще вземеш да ме разплачеш накрая! А, бе, човек, ти не разбра ли, че не си в състояние да даваш правни съвети! Хората тук очакват да намерят адекватна помощ, а не неразумни разсъждения, които са твърде далеч дори от общата теория на правото. Ако приемаш съвети, а ако не - пак ще ти го дам - ходи в някой форум за теория на общите приказки - за там ще си идеален. Тук никой няма нужда от душеприказчик!
- lexiss
- Младши потребител
до-lexiss затова помолих питащият да си включи ЛС там да обменим някой мисли за да не пречим тук .А вие тук си давайте съветите ,аз също ги чета с интерес и не виждам нищо лошо в това да си правя изводи да си създам мнение,и да го напиша тук, все пак това е форум
- toni_sf
- Активен потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|