начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

при невъзможност за изплащане на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

при невъзможност за изплащане на издръжка

Мнениеот nedri_69 » 02 Сеп 2010, 16:31

Здравейте ,
Работещо лице има присъдена издръжка за две непълнолетни деца по 90лв и 70лв
самото лице и изплаща 160лв потребителски заем за общо семейнно имущество
Предоставя се и това СИ на съпруг за отглеждане на децата до пълнолетие
Как стои въпроса за съпруг който трябва да живее на квартира и ще вземе под гарантирания минимум доход?
nedri_69
Младши потребител

Re: при невъзможност за изплащане на издръжка

Мнениеот toni_sf » 02 Сеп 2010, 22:51

трябва да докажеш че не можеш да изплащаш тези суми и може съда да промени ценообразуването :D а пьк ако те е яд и жена ти е съдлъжник по заема спри да го изплащаш известно време докато си стъпиш на краката
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 03 Сеп 2010, 12:58

nedri_69 написа:Здравейте ,
Предоставя се и това СИ на съпруг за отглеждане на децата до пълнолетие
Как стои въпроса за съпруг който трябва да живее на квартира и ще вземе под гарантирания минимум доход?

Стои така, че дължи издръжка, ако ще да е два пъти под минимума.Впрочем този минимум кой закон го гарантира при издръжка на деца според Вас?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Сеп 2010, 14:23

до-sunrise понеже знаеш реши казуса човека работи за 400лв плаща заем 160лв плаща наем 200лв даже живее под соц минимум .как и по кои начин ще плаща издръжката от 160 лв
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 03 Сеп 2010, 17:11

toni_sf написа:до-sunrise понеже знаеш реши казуса човека работи за 400лв плаща заем 160лв плаща наем 200лв даже живее под соц минимум .как и по кои начин ще плаща издръжката от 160 лв

Ами много просто:като вземаш 400лв., дължиш издръжка от 160, не теглиш кредит за плазма, почивка и т.н. и обитаваш по-скромна квартира.
А децата с какво живеят през това време?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 03 Сеп 2010, 17:19

Емиии, ГПК-то написа така:
"Несеквестируем доход
Чл. 446. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размер е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300 лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа;
2. ако осъденото лице получава от 300 до 600 лв. месечно - една трета част, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца, които то издържа;
3. ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. месечно - една втора част, ако е без деца, и една трета, ако е с деца, които то издържа;
4. ако осъденото лице получава над 1200 лв. месечно - горницата над 600 лв., ако е без деца, и горницата над 800 лв., ако е с деца, които то издържа.
(2) (Нова - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Месечното трудово възнаграждение по ал. 1 се определя, след като се приспаднат дължимите върху него данъци и задължителни осигурителни вноски.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 50 от 2008 г., в сила от 01.03.2008 г.) Ограниченията по ал. 1 не се отнасят до задължения за издръжка. В тези случаи присъдената сума за издръжка се удържа изцяло, а удръжките по ал. 1 за другите задължения на осъдения и за задължения за издръжка за минало време се правят върху остатъка от всичките му доходи."
И прочие. Сънрайз това има предвид. На таквиз длъжници и аз не съчувствам, да ти кажа, Тони :P
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Сеп 2010, 18:15

до-ykovachev това е така ,прав си, но питането е че човека изплаща заем за сем имущество което е при ищеца които иска издръжката :wink: тука е хватката :D явно колегата ти чете само това което му е угодно
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 03 Сеп 2010, 19:43

това е питането :D и п .п .живее на свободен наем
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 04 Сеп 2010, 01:14

до-poli_g :D значи си прочела питането :wink: и отговора ми е такъв ако аз съм този човек който трябва да изплаща издръжката на децата :D не бих казал че са мой задължително майката трябва да докаже ,че са от мен :D доказвам доход от заплата, доказвам заема които е за сем .имущество, доказвам разхода ми за свободен наем ,и каквото остава под 60лв е за преживяване :D даже ще помоля съда да изпрати ЧСИ да ми вземе единствената вилица лъжица и чиния :D ако това устройва ищеца :wink:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 09 Сеп 2010, 10:26

до-nedri_69 Няма защо да ми благодариш не си си включил ЛС там щях да ти кажа защо те нападнаха и защо спряха да пишат по темата
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Сеп 2010, 15:16

до-nedri_69 не искам да ти пиша в другатата тема ,включи си ЛС
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 10 Сеп 2010, 15:50

Върви на потребителски панел => настройка на форума и от там си включи "Искам да получавам лични съобщения:"
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот lexiss » 10 Сеп 2010, 21:35

toni_sf написа:до-poli_g :D значи си прочела питането :wink: и отговора ми е такъв ако аз съм този човек който трябва да изплаща издръжката на децата :D не бих казал че са мой задължително майката трябва да докаже ,че са от мен :D доказвам доход от заплата, доказвам заема които е за сем .имущество, доказвам разхода ми за свободен наем ,и каквото остава под 60лв е за преживяване :D даже ще помоля съда да изпрати ЧСИ да ми вземе единствената вилица лъжица и чиния :D ако това устройва ищеца :wink:

Ще вземеш да ме разплачеш накрая! А, бе, човек, ти не разбра ли, че не си в състояние да даваш правни съвети! Хората тук очакват да намерят адекватна помощ, а не неразумни разсъждения, които са твърде далеч дори от общата теория на правото. Ако приемаш съвети, а ако не - пак ще ти го дам - ходи в някой форум за теория на общите приказки - за там ще си идеален. Тук никой няма нужда от душеприказчик!
lexiss
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Сеп 2010, 14:40

до-lexiss затова помолих питащият да си включи ЛС там да обменим някой мисли за да не пречим тук .А вие тук си давайте съветите ,аз също ги чета с интерес и не виждам нищо лошо в това да си правя изводи да си създам мнение,и да го напиша тук, все пак това е форум
toni_sf
Активен потребител

Назад към Семейни казуси