начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

като не подпиша заповедта за прекратяване на ТП какво следва

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

като не подпиша заповедта за прекратяване на ТП какво следва

Мнениеот spasimira » 01 Сеп 2010, 19:32

Привет на всички форумци! Имам следното питане-днес ми съобщиха, че в близките1-2 дни ще ми връчат заповед за прекратяване на трудовото правоотношение, но още не ми е известно по реда на кой член от КТ ще е нормативно обосновано. Та искам да знам ако откажа да я подпиша, това означава ли, че прекратяването все пак ще влезе в действие и откога? Дългогодишен служител съм в това учреждение и ми остават 3 год. до пенсия. Това има ли някакво значение при подбор на работниците, които трябва да бъдат съкратени? Спешно се нуждая от указанията Ви! Благодаря Ви!
spasimira
Нов потребител

Re: като не подпиша заповедта за прекратяване на ТП какво следва

Мнениеот inspectora » 02 Сеп 2010, 08:18

Указания :arrow: започвайте още от сега да си търсите нова работа ...
inspectora
Активен потребител

Re: като не подпиша заповедта за прекратяване на ТП какво следва

Мнениеот challenger » 22 Сеп 2010, 18:44

Като откажете да подпишете заповедта, ще ви я връчат пред 2ма свидетели и влиза в сила. В конкретния случай отказа не променя нищо.
challenger
Нов потребител

Назад към Трудово право