начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Кой е виновен за кризата?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Кой е виновен за кризата?

Мнениеот toni_sf » 31 Авг 2010, 08:33

до-fighter ще ти разкажа една история :D голяма фирма с 16г стаж на пазара в сферата на услугите и много публична ,няма скрито покрито работи от няколко години с банки оттам минаваха и заплатите на служителите почти всяка година се сменят банките за да може да се изгуби информация за преводите на заплатите ,обществена тайна е какви заплати получават служителите на фирмата даже до миналата година всички служители се осигуряваха от фирмата на мин заплата ,от тази година им вдигнаха осиг .вноска ,сега е около 350лв ,а един служител започва сьс стартова заплата от 600лв и малко нагоре а доста от служители взимат над 1500лв месечна заплата ,скоро ги нагазиха и НАП и ДАНС почти цяла седмица течеше проверката и всичко е изрядно :D договорите за работа са стандартни 8ч работен ден както си е по закона .фирмата работи почти в цяла Бг има около 5000 служителя :D никой служител няма да отиде да си потърси правата за осигуровките защото го интересува заплатата ,нали виждаш колко хора има в сивата икономика ,и то не е само тази фирма ,поне според мен 90% от фирмите в Бг крият реалните си доходи и лъжат в осигуровките и единствено да има пари от осигуровки в бюджета за здравеопазване за просвета пенсии и др разходи идват ор държавните служители и служителите в банките и това казах от 10% от фирмите които работят както трябва и това са повечето чуждестранни фирми които изпълняват Бг законодателството затова казах че сме в криза и повече няма накъде да потъваме и може някой да се засегне но заедно с баровеца на такава фирма ако се хване и юриста адвоката и счетоводителя под ножа главите до кръста
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот mladomo » 31 Авг 2010, 08:58

До вас
До като мислите така ще е така.
До всяки полицай Юрист , до всеки работник двама.
До бре ли сте?
ДО тоалетната ми се ходи спешно
mladomo
Потребител

Мнениеот fighter » 31 Авг 2010, 09:01

do toni
Описваш мила родна картинка. Пропускаш обаче един момент: юристът/адвокатът съветва и консултира фирмата (ако изобщо някой го пита за това), но не взема решения. Казано с други думи, адвокатът може да каже на шефа, че не трябва да осигурява служителите на мин., но шефът на фирмата изобщо да не се съобрази с това. За интелигентността на проверяващите трябва да отворим друга тема.
fighter
Потребител

Мнениеот toni_sf » 31 Авг 2010, 09:06

до-fighter добре без да се засягаш ,както ти казваш при този адвокат също има сключен договор между работодателя и него и в договора има парично обезщетение за консултации ако му се плаща повече на ръка ще ги откаже ли
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот fighter » 31 Авг 2010, 09:28

до Тони
Зависи от човека. По същата логика може да питаш защо служителите на фирмата са се съгласили официално да работят за по-ниски заплати от реалните. Аз лично не бих работила по тази схема. Съветвам клиентите си да не го правят.
Факт е обаче, че голяма част от хората се съгласяват. Това е друга тема.
По основната тема извода е, че куца мениджмънта на фирмите. Причините за това са доста. Виждала съм как за 6 месеца може да бъде фалирана структура от "велик" управляващ. На някои хора трябва да им забранят да управляват, защото изобщо не го могат.
fighter
Потребител

Мнениеот toni_sf » 31 Авг 2010, 09:39

до-fighter да тук съм напълно съгласен с теб, но пък помисли има умишлени фалити а за това което ме попита служителите на фирмата работят за 6-7 пъти по голяма заплата от реалната която е обявена дали ще се оплакват :D аз лично преди много време минах през такава фирма умишлено фалирана от собствениците и от екип приблизително от 60-70 човека юристите бяха 20 назначени на работа на заплата и за това в една друга тема попитах кой може да се похвали че ги е осъдил и си е взел полагаемото даже и нито един от присъстващите в сайта не каза да аз ги осъдих и спечелих дело в полза на клиента си
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот insconsultbg » 31 Авг 2010, 10:46

Искам да изкажа и аз моето мнение за положението в страната....работя в сферата на директните продажби, търговията и искам да ви кажа че положението е наистина НЕПОНОСИМО! Просто хората, които смятам че прекалено много се раздухва за тази криза и че всичко било балони, ала бала, не са прави, не коментирам ГОЛЕМИТЕ икономисти, според които нещата тръгвали нагоре - еми народа не усеща тези промени, народът е беден, няма покупателна способност, от там ниско потребление, слаб пазар и всичко тръгва яко надолу.....млад човек съм, в момента търся всеки ден работа по специалността си - завърших право, далеч съм от мисълта че съм много способен и кадърен в тази област, но искам опит, а и мисля че на всеки млад човек това му трябва - да ври и кипи в практиката, а не да чете сухите книги и учебници, защото действителността е малко по-друга.....Имам много познати на моето положение - работа никаква!
Опитвам се да съм оптимист, НАИСТИНА! И бях.....преди време......но положението тука не се трае.....колеги с умствен капацитет и добре образовани отиват на работа в чужбина само и само да изкарват някакви пари, защото тук не се изкарват никакви!
Съжалявам ако на някои мнението ми му се стори прекалено песимистично, но наистина нещата аз ги виждам от към тази им страна, дано нещата се пооправят, защото иначе не знам.....
Поздрави!
insconsultbg
Младши потребител

Мнениеот toni_sf » 31 Авг 2010, 11:37

до-insconsultbg предполагам че на доста няма да им хареса мнението ти ,но то е истинско и си прав така е, аз подържам твойта теза затова ми заключиха една тема .а като гледам адвокатите нямат желания да обсъждат тази тема дано се включат повече хора обикновенни и да си направим един хубав разговор
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 31 Авг 2010, 15:01

За кризата са виновни Щатите. Ние сме просто дърво в реката, която повлича всичко след себе си.
А останалото тук, в България е 80% масова психоза, породена най вече от медиите. Икономиката ни се рине именно поради тази причина.
А кой имана интерес от това, да става така е вече друг въпрос.
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 01 Сеп 2010, 08:22

до-sisi19 аз не виждам с какво нашата икономика е свързана с САЩ ,освен военните бази дето им ги подарихме и едно две предприятия и няколко фирми които работят по Бг законодателството и плащат всичко реално :D ако искаш да поговорим кой съсипа Бг
toni_sf
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии