начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

защо да си изберем професионален домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: защо да си изберем професионален домоуправител

Мнениеот Melly » 16 Авг 2010, 10:55

....... я си представи в една кооперация от да кажем 24 апартамента всеки ли живущ трябва да ангажира адвокат за да си защитава интересите спрямо съседи спрямо строител спрямо инвеститор :D

Е сега вече си разкрит, toni_sf ... :D

Брокеруването не е "лъжица за всяка уста". А и практиката сочи, че много малко АНИ са професионалисти в тази област. Тук, в БГ "куцо" и "сакато" става брокер на недвижими имоти. Да не продължавам, а? :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 16 Авг 2010, 13:26

до-Melly нещо не разбрах какво е това Ани където цитираш ,нали сама каза че си правя самореклама прочети какви са ми услугите като дейност професионален домоуправител :D нямам нищо общо с брокерството и покупко-продажби на каквото и да е стоки и недвижими собствености
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот voltron » 19 Авг 2010, 21:42

Аве пич, що не каза отначало че ти се чистят входове да ти се намери нещо, ами трябваше 2 страници глупости да се пишат. Ще ти пратя 1,2 линка за обявени конкурси за чистачи. С твоя професионализъм нема как да не спечелиш.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 10:59

до-voltron е това ми е едно от задълженията когато поема комплекс или кооперация :D и само искам да те питам защо Вие юристите не погледнете на това нещо малко по сериозно защото това е професия като вашата и е свьрзана с повече нерви и работа :D и до колкото разбрах нещо Ви е страх защото вече полека лека ситуацийте се избистрят и ще има все по малко казуси които да решавате
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот voltron » 20 Авг 2010, 11:31

Правото не е като папагал да повтаряш нещо. Мнения много и може всички да са верни. Какво се избистри по - точно?
voltron
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 13:00

:D така е вече много компанни работят изрядно договори перфектни няма за какво да се хванеш :D доста изпатиха и вече не взимат на работа юристи заради ц..и и хубаво д..е
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот voltron » 20 Авг 2010, 13:12

Ще стават тогава професионални домуоправители и ще ти вземат ляба. Кво се радваш.
voltron
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 17:14

:D те от сега са се напънали,нали за това ме хапят по малко но си мислят че е само да цитират закони алинеи и членове като се сблъскат с действителноста ще има да вият
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот kirile » 21 Авг 2010, 16:03

Да бъдеш управител според мен си е работа за адвокат. Аз не съм такъв , но бях управител (безплатно) 3 години и ми се наложи да ползвам многократно услугите на адвокат , което излезе доста солено на всички собственици. Затова мисля , че за ЕС е по-изгодно да си изберат адвокат за управител срещу месечна заплата.
kirile
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Авг 2010, 18:39

до-до-kirile ето тук няма да ти отговоря защото модератора ми писа ,че много съм дразнил господата юристи и те си мислили ,че ще им крада клиентите :D а аз не виждам с какво .ДА НАИСТИНА ОТ ТЯХ ИМА НУЖДА ЗАЩОТО ТЕ СА ХОРАТА КОИТО ЗНАЯТ КАК ДА СЕ БОРЯТ В СЪДА СРЕЩУ НЕЛОЯЛНИ СТРОИТЕЛИ ИНВЕСТИТОРИ СРЕЩУ РАЗНИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ КОГАТО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ДОМОУПРАВИТЕЛЯ СА ИЗЧЕРПАНИ
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 25 Авг 2010, 12:29

до-kirile това е някакво решение да , както казваш ти на заплата а и заплата на чистачка .По принцип отдавна се промьква идеята за платен домоуправител и малко кооперации могат да си го позволят особено тези който не са населени .Това е най решимо в комплекси където са повече хора и си изисква повече подрьжка , приложимо е там в другата тема където родок зададе запитване но в кооперация до 20 апартамента е практически невъзможно
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Авг 2010, 20:53

:D много мнения прочетох по общи теми кое е редно кое не е, и кой как да се защити от лоши съседи и сам да се оправя с проблемите си :D затова направете още теми дискутирайте не ви трябва да се систематизират в едно :D как да живеем по добре
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 01:59

А как можем да накараме неплащащите да си платят? Защото и много такива съседи имаме Може ли да приемем на ОС, че примерно след дълг, по-голям от 200 лева, се преминава към частен съдия изпълнител и процедурата сложна ли е за физически лица? А скъпа ли е?
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2010, 10:15

toni_sf написа:А как можем да накараме неплащащите да си платят? Защото и много такива съседи имаме Може ли да приемем на ОС, че примерно след дълг, по-голям от 200 лева, се преминава към частен съдия изпълнител и процедурата сложна ли е за физически лица? А скъпа ли е?

Бегом марш на консултация - за теб обезателно да е платена, защото тарикатееш, момко!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 10:33

Здравей Тони,
Благодаря за отговора. Ние имаме общи събрания веднъж годишно, на които се преподписва договора за обслужване. Имаме по един избран домоуправител на тези събрания - този човек от всеки вход ли трябва да е в състава на Управителния съвет, който провежда ревизия веднъж годишно? Засега такова нещо не е имало, а мисля, че е крайно време именно поради излизането на (голяма) печалба на обслужващата фирма след построяването и заселването на последните входове...
Трябва ли този човек задължително да е собственик?
Може ли един човек да има имоти в два входа и да е избран за домоуправител в тези два входа? Така като броя входовете, и заедно, и поотделно, все сме четен брой Какво се прави в такъв случай?
Поздрав!
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2010, 10:59

ха, ха, хаааааааааааааааааааа :lol: :lol: :lol:

Взе да си говориш сам ли? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 11:03

е мерси но съм в отпуска от 1 юни до 15 септември аз почивам ,
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2010, 11:26

toni_sf написа:
Melly написа:
toni_sf написа:Здравей Тони,
Благодаря за отговора. Ние имаме общи събрания веднъж годишно, на които се преподписва договора за обслужване. Имаме по един избран домоуправител на тези събрания - този човек от всеки вход ли трябва да е в състава на Управителния съвет, който провежда ревизия веднъж годишно? Засега такова нещо не е имало, а мисля, че е крайно време именно поради излизането на (голяма) печалба на обслужващата фирма след построяването и заселването на последните входове...
Трябва ли този човек задължително да е собственик?
Може ли един човек да има имоти в два входа и да е избран за домоуправител в тези два входа? Така като броя входовете, и заедно, и поотделно, все сме четен брой Какво се прави в такъв случай?
Поздрав!
ха, ха, хаааааааааааааааааааа :lol: :lol: :lol:

Взе да си говориш сам ли? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

е мерси но съм в отпуска от 1 юни до 15 септември аз почивам ,

Още по-неадекватен отговор :idea: Ставаш жалък :!:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 11:36

:D то си го пише и в закона но няма явно кой да го прочете :D а и незнам как си помисли че клиентите ми в този период са без обслужване и не си плащат сметките :D но то е типично де
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот cholacova » 13 Сеп 2010, 17:32

Здравейте,
Първо искам да попитам Melly дали някога е бил домоуправител :?: Винаги съм си мислила , че това е много лесно. Сега аз съм домоуправител на нашата кооперация и се сблъсках с много неща :shock: най-вече ме притеснява времето , което трябва да отделя :? Посетих форума за да получа коментари за фирми занимаващи се е тази дейност в Пловдив :!: Ако знае някой такава и има добри отзиви за нея , моля кажете :D
cholacova
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Етажна собственост