начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Прекратяване по чл. 326 но преди изтичането?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване по чл. 326 но преди изтичането?

Мнениеот di_mitko » 25 Авг 2010, 16:30

Здравейте,
Подадох предизвестие за прекратяване на трудовият договор по чл. 326 ал.1
Каква е процедурата ако искам да не спазя срокът на предизвестието и да напусна 10 работни дена по рано? Необходимо ли е да подавам ново заявление за прекратяване и как да го обвържа с предното?
di_mitko
Нов потребител

Re: Прекратяване по чл. 326 но преди изтичането?

Мнениеот wladi » 25 Авг 2010, 21:34

Защо е подадено предизвестие. Това означава ли, че работодателя не е съгласен с напускането?
Обичайно се пише:
Днес 01.08 заявявам, че желая трудовото првоотношение да бъде прекратено по взаимно съгласие (чл.325) от 20.08. Моля при несъгласие настоящето да се счита за предизвестие по чл.326.
В 99% работодателите удовлетворяват подобно желание.

10-те дни може да не се отработват, но дължите обезщетение на работодателя в размер на 10 дневното възнаграждение.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот di_mitko » 26 Авг 2010, 11:05

Работодателя отказва да ме пусне по взаимно по рано а предизвестието ми е 3 месеца. Пуснах го защото повече не ми се работеше в тази компания поради ред причини. Междувременно си намерих друга работа и за това искам да съкратя предизвестието с 10 работни дни. Наясно съм, че по чл. 220 ал.1 дължа обезщетение което не ме притеснява. Въпроса ми е по скоро как да го оформя документално? И какъв документ трябва да пусна към работодателя?
di_mitko
Нов потребител

Мнениеот wladi » 27 Авг 2010, 19:24

Заявление до работодателя с правно основание и чл.220 от КТ - целта е да бъде уведомен, че напускате а не сте в самоотлъчка, нама задължителна форма.
Контра хода на обидения Работодател е да Ви забавят документити по прекратяването на правоотношението, най малкото с мотива, че счетоводно месеца още не е приключен.
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Назад към Трудово право