- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мотивиране на запове д за уволнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
мотивиране на запове д за уволнение
Здр. бихте ли ми помогнали с някакви примерни мотиви на заповед за дисциплинарно уволнение по чл. 190, ал. 1 т.2 във връзкас чл. 187 ал. 1
- mladadvokat
- Младши потребител
Re: мотивиране на запове д за уволнение
Знам, че трябва да се изложат накратко съображенията поради които работодателя е решил да накаже работника за да е мотивирана заповедта, за да не после отменена от съда
- mladadvokat
- Младши потребител
Като си млад адвокат по-добре да се научиш откъде да четеш. В твоя случай е лесно - практиката на ВКС, ІІІ гр.отд. е последователна, твърда и подробна. Има и едни наръчници Трудово право за работодатели, има специализирани списания и какво ли още не! Но първо чети и анализирай закона, после виж практиката и пак прочети закона, ще се получи.
- olivia
- Младши потребител
уважаема olivia, въпреки вашето отношение, за което се чудех да ли изобщо да Ви отговоря, да ли си заслужава и за да съм напълно коректна към вашите усилия, Ви съобщавам на какво се дължи объркването ми,на самата формулировка на чл. 195 ал. 1.Дисциплинарното наказание се налага с мотивирана писмена заповед, в която се посочват нарушителят, нарушението и кога е извършено, наказанието и законният текст, въз основа на който се налага.
и поради това, че съм млад адвокат от изчетени грешно написани решения на районните съдилища, се заблудих, че освен изброеното съдържание на заповедта се изисква и някаква допълнителна мотивация. оказа се обаче че след дълго четене разбрах че именно това се мотивите и мотивирана означава да са налице тези елементи. а между другото и самият учебник по Трудово право подвежда можете да проверите това. благодаря все пак за вниманието
и поради това, че съм млад адвокат от изчетени грешно написани решения на районните съдилища, се заблудих, че освен изброеното съдържание на заповедта се изисква и някаква допълнителна мотивация. оказа се обаче че след дълго четене разбрах че именно това се мотивите и мотивирана означава да са налице тези елементи. а между другото и самият учебник по Трудово право подвежда можете да проверите това. благодаря все пак за вниманието
- mladadvokat
- Младши потребител
mladadvokat написа:Здр. бихте ли ми помогнали с някакви примерни мотиви на заповед за дисциплинарно уволнение по чл. 190, ал. 1 т.2 във връзкас чл. 187 ал. 1
Мотивирайте се добре,защото тези дела по "неписана презумпция" в 99,99% се решават в полза на уволнения работник ,респ.служител
- sarbijanac
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|