начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Имам ли право на борса

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли право на борса

Мнениеот pepa27 » 24 Авг 2010, 13:05

Здравейте, имам 28 години трудов стаж, от който 27 са едно работно място, а последната година на друго. От 22 октомври до 21 март 2010 година бях на борсата и ми изплащаха по 170 лева на месец, но от там ми намериха работа и от 22 март 2010 година работя в една фирма, но сега мисля, че ще я закриват, но не искат да ни освободят, а ние сами да си напуснем. Искам да помоля да ми пишете имам ли право на борса ако напусна и за какъв период и също така имам ли право на борса ако ме уволнят и за какъв период. Благодаря предварително.
pepa27
Нов потребител

Re: Имам ли право на борса

Мнениеот sunrise » 24 Авг 2010, 14:51

На борса не знам , ама на обезщетение засега нямате право. Такова ще получите, след като работите 9 м. Без значение дали сам сте напуснете или сте Ви освободят, ще имате право да получавате минимума на обезщетението, защото ще сте за втори път в последните три години.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот planinaot » 25 Авг 2010, 14:21

pepa27 написа:Здравейте, имам 28 години трудов стаж, от който 27 са едно работно място, а последната година на друго. От 22 октомври до 21 март 2010 година бях на борсата и ми изплащаха по 170 лева на месец, но от там ми намериха работа и от 22 март 2010 година работя в една фирма, но сега мисля, че ще я закриват, но не искат да ни освободят, а ние сами да си напуснем. Искам да помоля да ми пишете имам ли право на борса ако напусна и за какъв период и също така имам ли право на борса ако ме уволнят и за какъв период. Благодаря предварително.

Съгласно чл. 54б, ал.4 от Кодекса за социално осигуряване ако не са изминали 3 години от последния път, когато сте била регистрирана в Бюрото по труда и сте получавала обезщетение за беработица, Вие имате право да се регистрирате в Бюрото по труда, но ще получавате обезщетение само за 4 месеца в минимален размер.
planinaot
Младши потребител

Мнениеот pepceto » 13 Сеп 2010, 21:17

Получавала съм обезщетение за безработица от м. декември 2007 до м. март 2008, от м. април 2008 работя по трудов договор до м. август 2010г. Въпросът ми е тези три години по чл. 54б т. 4 от м. декември 2007 или от м. април 2008 започват да текат?
pepceto
Нов потребител

Назад към Трудово право