- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА- ИЛИ Ч0ВЕЧНИ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
66 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА- ИЛИ Ч0ВЕЧНИ
ПУСКАМ ТАЗИ ТЕМА ПОРАДИ ПРИЧИНАТА ЗА ФИНАНСОВАТА КРИЗА И КОГА ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМАТ ХОНОРАРА ЗА ПОЛОЖЕНИЯТ ТРУД ПРЕДИ ДА СВЪРШАТ РАБОТА ИЛИ СЛЕД КАТО ТРУДА ИМ Е ЗАСЛУЖЕН И КОГА НАЙ НАКРАЯ ЩЕ ИМА ИЗГОТВЕН ДОГОВОР ЗА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ АДВОКАТ И КЛИЕНТ
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Re: КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА- ИЛИ Ч0ВЕЧНИ
Ами то това съсловие си е различно - има и адвокати, и адвокати. Но докато клиентите не спрат да мислят, че адвокатът заслужава хонорара си единствено и само, ако и когато спечели делото, трябва да взимат пари предварително. Самият факт, че ще ви изслуша и ще ви предложи помощ, вече е достатъчно основание за получаване на съответен хонорар. Оттам нататък - въпрос на договорки. Адвокат, който предварително вземе точно определена сума за точно определен резултат, според мен, е несериозен. Същото важи и за този, който ви гарантира на 100 % успех Но това е мое мнение, с което не желая да ангажирам никого.
- lexiss
- Младши потребител
lexiss написа:Ами то това съсловие си е различно - има и адвокати, и адвокати. Но докато клиентите не спрат да мислят, че адвокатът заслужава хонорара си единствено и само, ако и когато спечели делото, трябва да взимат пари предварително. Самият факт, че ще ви изслуша и ще ви предложи помощ, вече е достатъчно основание за получаване на съответен хонорар. Оттам нататък - въпрос на договорки. Адвокат, който предварително вземе точно определена сума за точно определен резултат, според мен, е несериозен. Същото важи и за този, който ви гарантира на 100 % успех Но това е мое мнение, с което не желая да ангажирам никого.
Добро мнение! Съгласен.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Що за нелепа тема?
Имам се за човешко същество ( сссссссс ), защо да ставам нещо, което вече съм?!
Вие да не сте прелетна птица, господин авторе ?
От години имам принцип- хонорарът авансово. Когато работата е свършена доверителят, подзащитния, си поемат глътка въздух ( демек спечелили сте делото) и ги достига амнезията. Е, ако вие фотосинтезирате, то аз все още не съм открила този начин на съществуване. И не бих! Ако и когато аз преценя, че си струва( човека, делото, идиотията около него)- мога да работя и без заплащане. Но, решението за моето съществуване се взима от мен, не се налага от друго, дори заинтересовано лице да е.
Когато финикийските знаци спрат да са движеща света сила бих си променила принципите.
До тогава- имате право да хвърлите поглед в моята паница, но нямате право и на троха от моята трапеза( ако не сте поканен).
Ако съм неясна- наоколо съм.
Имам се за човешко същество ( сссссссс ), защо да ставам нещо, което вече съм?!
Вие да не сте прелетна птица, господин авторе ?
От години имам принцип- хонорарът авансово. Когато работата е свършена доверителят, подзащитния, си поемат глътка въздух ( демек спечелили сте делото) и ги достига амнезията. Е, ако вие фотосинтезирате, то аз все още не съм открила този начин на съществуване. И не бих! Ако и когато аз преценя, че си струва( човека, делото, идиотията около него)- мога да работя и без заплащане. Но, решението за моето съществуване се взима от мен, не се налага от друго, дори заинтересовано лице да е.
Когато финикийските знаци спрат да са движеща света сила бих си променила принципите.
До тогава- имате право да хвърлите поглед в моята паница, но нямате право и на троха от моята трапеза( ако не сте поканен).
Ако съм неясна- наоколо съм.
- Гост.
- Старши потребител
Хихихихиххи, харесвам начина по който му го рЕкна, Поли.
П.П. От изестно време ме гложда една мисъл. Дали сам права, не мога да ти отговоря. НО..., не ти ли прави впечатление активността на автора.
Дали не е зачислен на щат.
П.П. От изестно време ме гложда една мисъл. Дали сам права, не мога да ти отговоря. НО..., не ти ли прави впечатление активността на автора.
Дали не е зачислен на щат.
-
Melly - Старши потребител
toni_sf написа::D ПУСКАМ ТАЗИ ТЕМА ПОРАДИ ПРИЧИНАТА ЗА ФИНАНСОВАТА КРИЗА И КОГА ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМАТ ХОНОРАРА ЗА ПОЛОЖЕНИЯТ ТРУД ПРЕДИ ДА СВЪРШАТ РАБОТА ИЛИ СЛЕД КАТО ТРУДА ИМ Е ЗАСЛУЖЕН И КОГА НАЙ НАКРАЯ ЩЕ ИМА ИЗГОТВЕН ДОГОВОР ЗА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ АДВОКАТ И КЛИЕНТ
Адвокатската услуга е вид услуга.Тя не е по принцип задължителна,освен в предвидените от закона случаи.
Няма никаква пречка преди да ползвате услугата на колега да го запитате каква сума следва да заплатите ?И ако не Ви устроява няма да ангажирате съответния адвокат.
Явно имате някакъв проблем,който не е поставен по подходящ начин
- sarbijanac
- Активен потребител
Крайно време е услугите на водопроводчиците да станат безплатни. И на лекарите, и т.н.
Е'бати глупостта - КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА. !!! Просто нямам думи. Нека удостоим екземпляра с адвокатско презрение.
Е'бати глупостта - КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА. !!! Просто нямам думи. Нека удостоим екземпляра с адвокатско презрение.
- bg_prava
- Младши потребител
/отдавна не съм ви чела и ми липсвате /
понеже и аз искам да съм "хора"....отпускарски го раздавам!
оспамих ви темата, нормално !
понеже и аз искам да съм "хора"....отпускарски го раздавам!
оспамих ви темата, нормално !
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Към инициатора на темата: Вие кога си плащате за сиренето и доматите - като ги изядете, или преди това? А на лекаря си кога плащате? - когато Ви прегледа, или когато оздравеете?
Адвокатският труд е скъпо и безценно удоволствие, защото е резултат от дългогодишна, непрекъсната умствена работа; полага се във времето, а плодовете от него се берат години след видимото му приключване.
Всеки спестен разход за тази услуга, в последствие се връща като бумеранг към този, който я е спестил. Когато Вие спрете да мислите за проблема си, адвокатът Ви продължава да го прави. Не разбирам какво е за Вас "заслужен" труд, нито пък: "еднократна помощ". Правото не е салам - да си отрежете 300 грама и да си тръгнете.
Някъде тук имаше пуснати теми: Адвокатът - начин на употреба (може и да не е точно така формулирано заглавието, но е нещо подобно)... Потърсете ги, запознайте се подробно с тях. И после се върнете тук, за да се извините на колегите - адвокати.
Адвокатският труд е скъпо и безценно удоволствие, защото е резултат от дългогодишна, непрекъсната умствена работа; полага се във времето, а плодовете от него се берат години след видимото му приключване.
Всеки спестен разход за тази услуга, в последствие се връща като бумеранг към този, който я е спестил. Когато Вие спрете да мислите за проблема си, адвокатът Ви продължава да го прави. Не разбирам какво е за Вас "заслужен" труд, нито пък: "еднократна помощ". Правото не е салам - да си отрежете 300 грама и да си тръгнете.
Някъде тук имаше пуснати теми: Адвокатът - начин на употреба (може и да не е точно така формулирано заглавието, но е нещо подобно)... Потърсете ги, запознайте се подробно с тях. И после се върнете тук, за да се извините на колегите - адвокати.
- sunshine_75
- Потребител
Ама той Тони си е частник и не го крие тук, или както го нарича Мели - ГлавПрофДомУправител, ако не съм го сбъркал
Интересното е, че той потвърждава едно мое впечатление - че българските "бизМесмени" са мнооого по-стиснати от гражданите, които се обръщат към мен за съдействие.
И някак не върви частник на частници така да им обяснява как точно да си движат дейността. Той пусна тема "защо да си изберем професионален домоуправител", нито един адвокат тука не пусна тема "защо да не ходим сами в съда, ами с адвокат". Все пак указанията за употреба на адвокат не са точно това (темата, посочена от Съншайн).
Който не му отърва - оправя се сам. Да не повтарям правилните неща, които писаха колегите.
Интересното е, че той потвърждава едно мое впечатление - че българските "бизМесмени" са мнооого по-стиснати от гражданите, които се обръщат към мен за съдействие.
И някак не върви частник на частници така да им обяснява как точно да си движат дейността. Той пусна тема "защо да си изберем професионален домоуправител", нито един адвокат тука не пусна тема "защо да не ходим сами в съда, ами с адвокат". Все пак указанията за употреба на адвокат не са точно това (темата, посочена от Съншайн).
Който не му отърва - оправя се сам. Да не повтарям правилните неща, които писаха колегите.
- ykovachev
- Активен потребител
Понякога се смея а понякога не смея.
Една и съща дума употребена по различен начин означава различни неща.
Многолесно правите заменките на думи на смисъл и на земя – все пак това Ви е професията.
Хората за разлика от вас очакват от вас полезен продукт и той е функция на свършена работа или на приложен интелектуалнет труд след, които има резултат.
Едно време Пешо Радиотехника у наше село казваше:
- Я щом свалим какпака на телевизора им ЗИМАМ 16 лв. Кой ще да се сърди.
Една и съща дума употребена по различен начин означава различни неща.
Многолесно правите заменките на думи на смисъл и на земя – все пак това Ви е професията.
Хората за разлика от вас очакват от вас полезен продукт и той е функция на свършена работа или на приложен интелектуалнет труд след, които има резултат.
Едно време Пешо Радиотехника у наше село казваше:
- Я щом свалим какпака на телевизора им ЗИМАМ 16 лв. Кой ще да се сърди.
- mladomo
- Потребител
на засегнатите тук Ви предоставям един отговор. Наблюденията и изводите ти се споделят от много потребители на форума - проблема е на адвокатите - сами си уронват реномето с това си форумно поведение.
Като са си въобразили, че форумът им краде клиеннти ....
Това мнение е не мое а на МОДЕРАТОР от сайта
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа::D на засегнатите тук Ви предоставям един отговор. Наблюденията и изводите ти се споделят от много потребители на форума - проблема е на адвокатите - сами си уронват реномето с това си форумно поведение.
Форума да ни "краде" клиенти....Смях в залата.
По-скоро ние съвсем доброволно "крадем" от свободното си време за да влизаме във форума и да четем нечии велики изводи за адвокатурата и начина на упражняване на адвокатската професия
Не сме задължени да Ви даваме и пишем безплатни он-лайн консултации дами и господа,така,че си решавайте проблемите по -друг начин.
- sarbijanac
- Активен потребител
Батка младий, пак се изказваш като всичко знаещ и можещ, ама не знаеш и не можеш всичко.
Примерно искаш да съдиш техника Пешо за 16-те лева. Можеш да се упражняваш и сам, но предпочиташ адвокат. Отиваш, адвокатът прави исковата молба, прилага, сочи доказателства, явява се в съда и... нещо се скофтва. Кой може да бъде крив? Ами имаш една верига - 1 доверител - 2 адвокат - 3 съд. Насрещната страна ще я оставим засега, за да получим нещо като "идеален газ", щото така ще да е по-нагледно. "Задирането" може да се случи на едно или повече места в тая верига, щото всички сме хора и можем да бъдем грешни, не сме ангелчета с крилца. Значи:
1. Крив може да бъде доверителят. Не съобразил, че на доктор и адвокат всичко се казва, позатраял си за туй-онуй и - хоп, греда.
2. Крив може да бъде адвокатът. Не преценил добре фактите и доказателствата поради некадърност или направо умишлено взел кинтите, забълбуквайки "пациента", че работата е опечена, вместо да му каже, че не става (има и такива случаи, защо да ги отричаме - това е една от разликите ни с теб - ти винаги се смяташ за идеален, аз себе си и колегите не смятам за такива).
3. Крив може да бъде и съдът, щото далеч не всички съдии си гледат работата както трябва. Това е поради системните грешки в кадруването из съда като институция.
А сега кажи ми, ако няма пробив в звено № 2 - самостоятелно или в комбинация с №№ 1 и/или 3, какво е крив адвокатът, че "няма резултат"? Той нали е работил?
Има принципно начин да се договори и резултативен хонорар, ама нали се сещаш, че при това положение рискът поне отчасти пада върху портфейла на доверителя? Демек, ако стандартният хонорар е 3 % върху интереса, резултативният ще бъде, да речем, 9 %? Сега, ако някой колега има много оборотен капитал да бачка на празни обороти, негова си работа.
Затуй спри с тия философИИ и земи издай некоя тухла. Можеш да доразвиеш "Капиталът" на Мар(к)с.
П.П. Тони, ти чии клиенти крадеш тука, като призоваваш да се ползват от услугите ти по блоковете аааа?
Примерно искаш да съдиш техника Пешо за 16-те лева. Можеш да се упражняваш и сам, но предпочиташ адвокат. Отиваш, адвокатът прави исковата молба, прилага, сочи доказателства, явява се в съда и... нещо се скофтва. Кой може да бъде крив? Ами имаш една верига - 1 доверител - 2 адвокат - 3 съд. Насрещната страна ще я оставим засега, за да получим нещо като "идеален газ", щото така ще да е по-нагледно. "Задирането" може да се случи на едно или повече места в тая верига, щото всички сме хора и можем да бъдем грешни, не сме ангелчета с крилца. Значи:
1. Крив може да бъде доверителят. Не съобразил, че на доктор и адвокат всичко се казва, позатраял си за туй-онуй и - хоп, греда.
2. Крив може да бъде адвокатът. Не преценил добре фактите и доказателствата поради некадърност или направо умишлено взел кинтите, забълбуквайки "пациента", че работата е опечена, вместо да му каже, че не става (има и такива случаи, защо да ги отричаме - това е една от разликите ни с теб - ти винаги се смяташ за идеален, аз себе си и колегите не смятам за такива).
3. Крив може да бъде и съдът, щото далеч не всички съдии си гледат работата както трябва. Това е поради системните грешки в кадруването из съда като институция.
А сега кажи ми, ако няма пробив в звено № 2 - самостоятелно или в комбинация с №№ 1 и/или 3, какво е крив адвокатът, че "няма резултат"? Той нали е работил?
Има принципно начин да се договори и резултативен хонорар, ама нали се сещаш, че при това положение рискът поне отчасти пада върху портфейла на доверителя? Демек, ако стандартният хонорар е 3 % върху интереса, резултативният ще бъде, да речем, 9 %? Сега, ако някой колега има много оборотен капитал да бачка на празни обороти, негова си работа.
Затуй спри с тия философИИ и земи издай некоя тухла. Можеш да доразвиеш "Капиталът" на Мар(к)с.
П.П. Тони, ти чии клиенти крадеш тука, като призоваваш да се ползват от услугите ти по блоковете аааа?
- ykovachev
- Активен потребител
Без да е ясно какъв ти е правния интерес от защита "реномето на адвокатите"- ок.
Прав си. Ти, модераторът ( ако и доколкото е твърдял такова нещо), и всеки, който смята, че адвокатът е длъжник на всички.
На същото основание имате право да изисквате безвъзмездни услуги и доставки от магистрати, управляващи ( намалиха безработицата и престъпността, вкл. и данъчните налози), народни представители ( взимащи по 2000лв. и повече), личните ви лекари ( които въпреки разни клетви- нямате ли месечни отчисления към НЗОК ще ви гледат безучастно как се гърчите)и стоматолози ( хич никога не ви е падала пломба или не сте губил зъб), та дори и до магазинера в местната бакалия.
Апропо, на същото основание смятам, че нямате право на месечно възнаграждение, но е дълга и глупава тема, пък имам работа.
След като уточнихме този факт, че всички са ви длъжници, вярвам ще се наслаждавате на спокойни сънища.
п.п. Не съм засегната от изказването ти, дразни наглостта на твърдението.
Прав си. Ти, модераторът ( ако и доколкото е твърдял такова нещо), и всеки, който смята, че адвокатът е длъжник на всички.
На същото основание имате право да изисквате безвъзмездни услуги и доставки от магистрати, управляващи ( намалиха безработицата и престъпността, вкл. и данъчните налози), народни представители ( взимащи по 2000лв. и повече), личните ви лекари ( които въпреки разни клетви- нямате ли месечни отчисления към НЗОК ще ви гледат безучастно как се гърчите)и стоматолози ( хич никога не ви е падала пломба или не сте губил зъб), та дори и до магазинера в местната бакалия.
Апропо, на същото основание смятам, че нямате право на месечно възнаграждение, но е дълга и глупава тема, пък имам работа.
След като уточнихме този факт, че всички са ви длъжници, вярвам ще се наслаждавате на спокойни сънища.
п.п. Не съм засегната от изказването ти, дразни наглостта на твърдението.
- Гост.
- Старши потребител
Аз казах това не е мое мнение а е обобщено от потребителита на сайта и е спуснато от модератора след запитване от моя страна към него.А и досега никога не сьм видял виновен адвокат на него все т1 и т3 са виновни но важното е да е прибрал парите.И ТОВА ДРАЗНИ като си станал адвокат все едно си хванал бога за ..... и като гледам какви спорове се водят тук между адвокати направо да те напуши смях а то е трагично те се забавляват за сметка на потребителите на сайта а и явно и за сметка на клиентите си
- toni_sf
- Активен потребител
Ми то може и да те дразни, Тони, ама и твоите изцепки дразнят. А що се отнася до мнението на "потребителите" - ми тогава собствениците на фОрОмО могат да направят кастинг на отговарящите и да "резнат" тия, които според тях не стават. Знаеш ли кво ша стане тогава? Ами тия като мене доброволно ще се откажат от кастинга и от активно участие и само ще четат. Бисери ще четат. Щото на конкурси и изпити сме се явявали многократно, па и всяко заседание в съда си е малко изпичте, да ти кажа. Тогава всичкото недоволно потребител ще може да си се пита само и пак да си отговаря само.
Щото не вярвам да не ти е направило впечатление, че някои хитреци-потребители искат ей така, без пари, да бичат бизнес, като пощипнат оттук-оттам. А други просто не могат да вдянат, че дистанционно далеч не всеки въпрос може да се реши. Често си трябва срещичка очички в очички. И т.н.
Ако си разумен човек, можеш да разбереш дали адвокатът ти те е провалил, да ти река. Ако не си - ами нали знаеш, Господ помага, ама в кошара не вкарва
И във всяко стадо си има мърша. Но поради тази причина не следва да наричаш цялото стадо "мърша". Не е вярно просто.
Щото не вярвам да не ти е направило впечатление, че някои хитреци-потребители искат ей така, без пари, да бичат бизнес, като пощипнат оттук-оттам. А други просто не могат да вдянат, че дистанционно далеч не всеки въпрос може да се реши. Често си трябва срещичка очички в очички. И т.н.
Ако си разумен човек, можеш да разбереш дали адвокатът ти те е провалил, да ти река. Ако не си - ами нали знаеш, Господ помага, ама в кошара не вкарва
И във всяко стадо си има мърша. Но поради тази причина не следва да наричаш цялото стадо "мърша". Не е вярно просто.
- ykovachev
- Активен потребител
тук си направо много прав, много мърша е навсякъде особено при мен като изкочи някое младо юристче и като почне да спори и да не иска да плаща защото му било скьпо та това се замислям кой адвокат върши работа този който 10-15лв в месеца са му много да си плаща подръжката на общите части на притежаваният от него имот или този на които не му пука колко ще даде стига всичко което е уговорено в договора да е на 6
- toni_sf
- Активен потребител
Шпекен зи дойч? Ааа, ще се разберем ние с тебе
П.П. Ако знаеш колко юристи са ме удивлявали с туй, дето го правят в ситуации за по 10-15 лв.... Обаче и лекари има такива, и водопроводчици, и т.н. Затуй проблемът е много труден за решаване - трябва си промяна на мисленето, която може да стане с ежедневни усилия и бой по идеологическия враг - критерият трябва да бъде начина на мислене, не професията. Макар да се изкушавам да мисля, че при футболните съдии и чалгарките-силиконки нещата са неспасяеми
П.П. Ако знаеш колко юристи са ме удивлявали с туй, дето го правят в ситуации за по 10-15 лв.... Обаче и лекари има такива, и водопроводчици, и т.н. Затуй проблемът е много труден за решаване - трябва си промяна на мисленето, която може да стане с ежедневни усилия и бой по идеологическия враг - критерият трябва да бъде начина на мислене, не професията. Макар да се изкушавам да мисля, че при футболните съдии и чалгарките-силиконки нещата са неспасяеми
- ykovachev
- Активен потребител
а да както рекламата я гут това искам да кажа и аз всяко нещо си има цена и се плаща за свършена работа ако адвокатите гледат да подражават на ти го каза фут. съдия и чалгаджийки и меки китки проблема е много сериозен
- toni_sf
- Активен потребител
66 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|