От 16.11.2009г. се регистрирах като безработна, след освобождаване от работа поради намаляне обема й. Определено ми бе да взимам обезщетение от 05.10.2009г. до 04.08.2010г. Поради тъпа неинформираност, за която виня единствено себе си пропуснах датата си за полагане на подпис! И загубих правото да получавам обезщетение. Днес ходих до НОИ и там разбрах, че нямам право на подновяване на паричното обезщетение, защото не съм постъпвала на работа през времето, в което е било преустановено правото ми за получаване на обезщетение! И отново заради глупостта ми, че не съм намерила начин да се информирам...Сега не знам какво да правя и дали изобщо имам някакъв шанс за подновяване на обезщетението. Моля всеки, който има добрата воля и информираност, да ми помогне със съвет!
Благодаря на всички отзовали се!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Възстановяване на парично обезщетение при безработица
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Възстановяване на парично обезщетение при безработица
Явяването за подпис е задължително. Все едно дали ще почнете друга работа или не, нямате право да регистрация , респ. обезщетение за следващите 12 месеца.
- sunrise
- Активен потребител
Да, това вече го запомних и няма да забравя! Не бях влизала никога в НОИ и нямах представа кое как се прави и какво се изисква, а и да не крия...просто никой от служителите не ми обясни, че подписът е задължителен, а аз дори не бях чувала за него.
Значи 12, а не 9 месеца нямам право на подновяване на регистрацията, така ли?
А ако през това време не намеря работа...след 12-ия месец ще имам ли правото на обезщетение? Всъщност това ми беше и въпроса...
Благодаря!
Значи 12, а не 9 месеца нямам право на подновяване на регистрацията, така ли?
А ако през това време не намеря работа...след 12-ия месец ще имам ли правото на обезщетение? Всъщност това ми беше и въпроса...
Благодаря!
- justy
- Младши потребител
Не, губите право да ползвате остатъка.
А що се отнася до казването,то си е написано в документите, които сте попълнили.
А що се отнася до казването,то си е написано в документите, които сте попълнили.
- sunrise
- Активен потребител
Да, правилно! Кой какво е казал или пропуснал да каже не е толкова важно...важното си го пише в документацията, която собственоръчно подписваме! А най-важното е, да се научим да четем!
И отново недоразбрах...Искате да кажете, че след изтичането на тези 12 месеца, независимо дали съм работила през това време или не...няма да ползвам обезщетение?
Тоест...в момента не работя и ако не успея да започна работа до изтичането на тези 12 месеца...в никакъв случай няма да мога да си ПОДНОВЯ регистрацията за безработица?
Тъпа ли съм, че все още не схващам?
И отново недоразбрах...Искате да кажете, че след изтичането на тези 12 месеца, независимо дали съм работила през това време или не...няма да ползвам обезщетение?
Тоест...в момента не работя и ако не успея да започна работа до изтичането на тези 12 месеца...в никакъв случай няма да мога да си ПОДНОВЯ регистрацията за безработица?
Тъпа ли съм, че все още не схващам?
- justy
- Младши потребител
Регистрацията в бюрото по труда ще си подновите, но няма да получите остатъка от обезщетението. Какво сложно има?
- sunrise
- Активен потребител
А кога отново бих могла да получавам обезщетение? Или никога повече и при никакви обстоятелства няма да мога да получавам такова? Това ме интересува, а не остатъкът...
Уффф...Много ми е сложно да разбера...
Уффф...Много ми е сложно да разбера...
- justy
- Младши потребител
Като Ви изтече наказанието и след като работите 9 м. от последните 15, ще получавате 4 м. минималното обезщетение.
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря ти за отделеното време и внимание!
- justy
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|