Здравейте.
Бих искала да Ви помоля за съвет.
Аз съм на 21 години от София имам бебе на 9 месеца. С бащата на детето ми нямаме брак , но живеем на семейни начела. Сестра ми е на 26г и има две деца съответно по голямото е на 7г а по малкото на 1,6г. И тя няма брак с бащата на децата си но живеят заедно. И така всички заедно и майка ми живеем в двустайно жилище. Това на кратко като инфо за мен. А ето и моя проблем. Майка ми е алкохоличка и не желае да се лекува. Не може да започне работа , защото ходи пияна или изобщо не ходи на работа и я уволняват. Аз и сестра ми сме в отпуск по майчинство и не можем да започнем работа сега, а и след като изтече този отпуск не знам как ще може защото няма кой да гледа децата. В детските заведения места няма , а на майка ми очевидно не може да и се гласува такова доверие. Моят мъж и зет ми работят и не могат да гледат не прекъснато децата. И от цялата работа излиза че ние със сестра ми трябва да си седим в къщи и да си гледаме децата мъжете ни да работят за да можем да свързваме двата края и майка ми да си седи и да си пиянства и така до без край. А вярвайте ми вече не мога да издържам това.
Искам да Ви помоля ако знаете да ми кажете как става принудителното вкарване на алкохолик за лечение в държавна клиника?
Предварително Ви благодаря за отделеното време.
( (Боже колко ме е срам.........))
- Дата и час: 03 Дек 2024, 07:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Принудително лечение на алкохолик?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Принудително лечение на алкохолик?
Последна промяна a_milanova на 16 Авг 2010, 22:20, променена общо 1 път
- a_milanova
- Нов потребител
Re: Принудително лечение на алкохолик?
Здравейте , на първо място е редно да се отбележи , че майка Ви няма правно задължение нито да работи , нито ако не работи да гледа децата Ви.Това може да стане само доброволно.
Относно настаняването за принудително лечение от алкохолизъм , то съгласно действащата нормативна база е невъзможно.Страдащите от алкохолизъм подлежат на лечение само в условията на доброволност.
Единствената възможност за принудително лечение е , ако вследствие на злоупотребата на алкохол се е развило/отключило психично заболяване(в тесен смисъл) съгласно Закона за здравето , под въздействието на което майка Ви е опасна , може да извърши престъпълние.Ако тези обстоятелства са налице се подава сигнал до Районната прокуратура , която да извърши проверка и ако се съберат необходимите данни да внесе искане за настаняване за принудително лечение.
Относно настаняването за принудително лечение от алкохолизъм , то съгласно действащата нормативна база е невъзможно.Страдащите от алкохолизъм подлежат на лечение само в условията на доброволност.
Единствената възможност за принудително лечение е , ако вследствие на злоупотребата на алкохол се е развило/отключило психично заболяване(в тесен смисъл) съгласно Закона за здравето , под въздействието на което майка Ви е опасна , може да извърши престъпълние.Ако тези обстоятелства са налице се подава сигнал до Районната прокуратура , която да извърши проверка и ако се съберат необходимите данни да внесе искане за настаняване за принудително лечение.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Само да уточня че не ми е отеснял апартамента. Майка ми е алкохолик за ради това баща ми ни напусна. Като по малка ме пребиваше от бой и много пъти ми се е налагало да спя по улиците защото тя не ме чува че званя. Сега като съм по голяма и не може да прави тези неща краде от мен. Пари бижута и т.н.
anette честно казано ми пука повече за 9 месечната ми дъщеря от колкото за майка ми. Защото веднъж отидох на итервю за работа и когато се прибрах тя беше пияна а детето ми мръсно не преобуто и гладно.
Такаче вие май повече съдите хората от колкото да има давате съвети.
Бих казала, че с алкохолизма си е опасна за здравето на децата и на себе си.
Апартамента е разделен на баща ми, който не съм виждала от 7 години, и на майка ми при развода.
Родителите на съпругът ми са настанени в общинско жилище в Плевен и нямат особено много средства.
А и не е проблема, че живеем с нея напротив аз ако се изнеса (надявам се скоро това да стане) много ми се иска да я взема със себе си( майка ми имам в предвид), но преди всичко това да се случи искам тя да се лекува.
От това, че няма какво да пие почна да се вижда с един циганин и двамата си поркаха разреден спирт Започна да го води в къщи и така нататък. Намирала съм празни шишета от алкохол и спирт по земята, скрити зад легла , дивани и къде ли не. Ако това не е опасно за нея и за децата не знам кое е. Трите деца се расхождат из апартамента непрекъснато. Едното е на 7г второто е на 1.9м а третото е на 9м. Най голямото и средното ходят третото лази.
Извинявам се че не споменавам имената на децата просто така ми се вижда по редно.
anette честно казано ми пука повече за 9 месечната ми дъщеря от колкото за майка ми. Защото веднъж отидох на итервю за работа и когато се прибрах тя беше пияна а детето ми мръсно не преобуто и гладно.
Бих казала, че с алкохолизма си е опасна за здравето на децата и на себе си.
Апартамента е разделен на баща ми, който не съм виждала от 7 години, и на майка ми при развода.
Родителите на съпругът ми са настанени в общинско жилище в Плевен и нямат особено много средства.
А и не е проблема, че живеем с нея напротив аз ако се изнеса (надявам се скоро това да стане) много ми се иска да я взема със себе си( майка ми имам в предвид), но преди всичко това да се случи искам тя да се лекува.
От това, че няма какво да пие почна да се вижда с един циганин и двамата си поркаха разреден спирт Започна да го води в къщи и така нататък. Намирала съм празни шишета от алкохол и спирт по земята, скрити зад легла , дивани и къде ли не. Ако това не е опасно за нея и за децата не знам кое е. Трите деца се расхождат из апартамента непрекъснато. Едното е на 7г второто е на 1.9м а третото е на 9м. Най голямото и средното ходят третото лази.
Извинявам се че не споменавам имената на децата просто така ми се вижда по редно.
- a_milanova
- Нов потребител
a_milanova написа:
Защо не се допитате за съвет и препоръка до Закрила на детето.
-
Pause - Активен потребител
Pause написа:a_milanova написа:
Защо не се допитате за съвет и препоръка до Закрила на детето.
Развеселихте ме. Кое дете ще закриляме: питащата или детето й. Щото по отношение на второто , бабата няма задължения. Родителите са натресли и себе си и детето в къщата на бабата.
- sunrise
- Активен потребител
Реално е така ,но подхождайки с разбиране към проблема може да се намери по благоприятен изход и развитие.Нали съм си оптимист
-
Pause - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|