начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Болничен

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 13:41

Моля, помогнете!
Излязох в болничен, 7 дни. Когато се обадих на работодателят ми, той каза, че не ми вярва и иска да ме заведе при негов специалист, за да ме прегледа и да потвърди диагнозата. Щял и да ми проверява болничния дали бил истински. Казах, му че е истински, какъвто си е в действителност, но той упорото настоява да ме води на лекар. Има ли това право, кое му го дава и длъжна ли съм да отида при специалист на фирмата?
Моля помогнете, защото не знам какво да правя и дали имам право да му откажа.
Предварително благодаря.
antonowa
Нов потребител

Re: Болничен

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 14:49

Моля, помогнете ми, за да знам как да реагирам
antonowa
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 18 Авг 2010, 16:04

Е ако наистина сте бил/а болна какъв е проблемът да се провери това отново?
Явно нещо Ви притеснява ... :twisted:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 16:28

Попринцип нищо не ме притеснява, освен шефа ми, който иска да ме вдигне от леглото с 39 градуса температура и да ме води при напълно непознат лекар заради проблеми с доверието. Искам да знам правата си и ако по този начин той ги нарушава няма да му е за първи път.
antonowa
Нов потребител

Мнениеот kazimirc4 » 18 Авг 2010, 17:17

Моля, изчетете написаното на адрес:http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=1060&sectionid=6&id=00003 - то ще Ви ориентира в ситуацията по оспорването/обжалването на болничен лист и по правата Ви!
kazimirc4
Потребител

Мнениеот antonowa » 18 Авг 2010, 17:23

Много Ви благодаря за бързата реакция.
antonowa
Нов потребител

Назад към Трудово право