Здравейте,
Прочетох много коментари, но не намерих толкова елементарен случай като моя.
Фактите са следните:
Бракът ни няма година. Всичко придобито преди
него си е поименно. По време на него имаме точно една пералня:)
Деца нямаме. Аз претенции нямам, както и той.
Заедно сме от близо 10 години, но откакто се оженихме нещо близостта изчезна.
Оказа се, че човекът си има пристрастия към същия пол и явно се отпусна.
На този етап си ги признава (и пред свидетели), но ги ги отчита като грешка.
На мен такава грешка не ми допада. Според него не ми е изневерявал физически, но това ни най-малко ме интересува. За него е важно да не се "разчуе".
Взаимното съгласие е сигурно, но се притеснявам се, че бракът е от твърде скоро.
Интересува ме
най-бързия и безболезнен начин това юридическо чудо наречено брак,
да бъде прекратено по взаимно съгласие. Моля за съвет за бърз развод.
Благодаря предварително
- Дата и час: 01 Дек 2024, 19:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прекратяване на "деликатен" брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прекратяване на "деликатен" брак
Адвокат, който ще изготви молба от двама ви, като приложи и постигнатото между вас споразумение.
Ако някой от молителите настоява, а другият няма нищо против- не е нужно в съдебна зала да излагате факти относно сексуална ориентация ( не е и нужно в това производство).
Твърде често на съдебните състави се спестява голяма част от истината- зависи, какво се преследва, като крайна цел.
Ако някой от молителите настоява, а другият няма нищо против- не е нужно в съдебна зала да излагате факти относно сексуална ориентация ( не е и нужно в това производство).
Твърде често на съдебните състави се спестява голяма част от истината- зависи, какво се преследва, като крайна цел.
- Гост.
- Старши потребител
Благодаря за бързия отговор. Ясно е, че детайлите ще се спестят. Мисълта ми беше как маскимално бързо може да протече процедурата, в случай, че нямаме претенции един към друг, но бракът ни е от твърде скоро.
- gritzko
- Нов потребител
С първото си изречение съм ви дала отговор- споразумение за прекратяване на брака по взаимно съгласие.
Без значение е продължителността на брачната връзка.
Без значение е продължителността на брачната връзка.
- Гост.
- Старши потребител
Ако не поискате, съдът няма да изследва и да се произнася по въпроса за вината.
Този момент улеснява процеса. Това, че гражданският брак е сключен преди по-малко от година не е от значение.
Този момент улеснява процеса. Това, че гражданският брак е сключен преди по-малко от година не е от значение.
- ovasilev
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|