начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Регистрация на фирма в Австрия

Регистрация на фирма в Австрия

Мнениеот morkov4o » 05 Авг 2010, 00:13

Здравейте! От 1ви Октомври ще съм студент във Виена и искам да си отворя там фирма. Искам да попитам имам ли право и бихте ли ми обяснили на кратко процедурата ако е възможно?

Благодаря предварително!
morkov4o
Нов потребител

Re: Регистрация на фирма в Австрия

Мнениеот morkov4o » 06 Авг 2010, 03:18

Никой ли няма отговор? :?
morkov4o
Нов потребител

Re: Регистрация на фирма в Австрия

Мнениеот 6emeta » 13 Авг 2010, 22:43

Здрасти,

Аз също учех във Виена миналата година. Регистрацията на "ЕТ" "Einzellunternehmen" е най-проста и ти я препоръчвам, защото тя е с най-ниски разходи(говорим за долна граница € 144,79 евро осигуровки на месец за първите 3 години, а надвишавайки 550 евро месечна чиста печалба започват и осигуровките да се покачват). При годишна печлба от под 11 000 евро плащаш само "Einkommensteuer" който ти е в размер на 36.5% от чистата печалба. При по високи суми достига до 50%!!! При регистрация на фирма в австрия трябва да започнеш да се осигуряваш там задължително. Самата регистрация става с подаване на един формуляр "Gewerbeanmeldung" и си готов. При оборот на година под 700 000 евро няма нужда от други документи. Срокът да се запишеш за осигуровките е един месец след регистрацията. Данъците се плащат до 31.03 на следващата година. Пожелавам успех и премисляй всичко, преди да действаш, защотото законите там нямат прошка. Ето един сайт с повечко инфо: http://portal.wko.at/wk/startseite.wk
6emeta
Нов потребител

Назад към Право на ЕС