- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудов договор по заместване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
трудов договор по заместване
Преди две години и половина бях назначен на трудов договор по заместване на жена, която бе излязла в майчинство. Не знам дали тя се е водила на същата позиция, на която съм и аз, защото всъщност върша съвсем различни неща от нея. Сега жената иска да се върне обратно, а мен трябва да ме преназначат. Хубаво, обаче няма свободна позиция в екипа и шефа ми изисква от началниците на обявят такава. Те отказват и шефа ми иска да ме прехвърли временно на някакъв граждански договор, защото реално няма кой да върши работата, която аз върша. Мен това не ме устройва естествено и се чудя дали да подавам молба за напускане или да откажа евентуалния граждански договор, който ще ми предложат и да видя какво ще се случи. В случай, че ме освободят дължат ли ми някакво обезщетение?
- ontumuct
- Нов потребител
Re: трудов договор по заместване
Колко трудов стаж имате към момента?
- kazimirc4
- Потребител
5 години и 4-5 месеца
- ontumuct
- Нов потребител
Имате право на 8 месеца обезщетение за безработица от НОИ.То се изчислява в размер на 60 на сто върху РЗ за последните 9 отработени месеца. Освен това и обезщетение по чл.224,ал.1 от КТ за неползвания неплатен отпуск/доколкото притежавате такъв/.
Разговаряйте с работодателя за размера на възнаграждението по граждански договор и за какъв срок ще го получавате.След това схемата по която да действате ще бъде ясна.Ще следя развитието на нещата при Вас.
Разговаряйте с работодателя за размера на възнаграждението по граждански договор и за какъв срок ще го получавате.След това схемата по която да действате ще бъде ясна.Ще следя развитието на нещата при Вас.
- kazimirc4
- Потребител
kazimirc4 написа:Имате право на 8 месеца обезщетение за безработица от НОИ.То се изчислява в размер на 60 на сто върху РЗ за последните 9 отработени месеца. Освен това и обезщетение по чл.224,ал.1 от КТ за неползвания неплатен отпуск/доколкото притежавате такъв/.
Aко работите по граждански договор обаче, горното не важи точно.
- sunrise
- Активен потребител
Заплатата ще се запази и за гражданския договор. Ако работя няколко месеца на такъв ще важи ли написаното за НОИ?
Благодаря за информацията!
Благодаря за информацията!
- ontumuct
- Нов потребител
Не, няма да важи! Затова направете следното:
1вариант:Поискайте за времето на гражданския договор да си пуснете неплатен отпуск.Така трудовото правоотношение няма да се прекрати.
2вариант:Ако ТП се прекрати, веднага се регистрирате в БТ и НОИ, и след това заявете наличието на граждански договор.Регистрацията се блокира, обезщетение не се изплаща.След изтичане на ГД за остатъка до 8-те месеца имате право на обезщетение.
Вашето мнение??
1вариант:Поискайте за времето на гражданския договор да си пуснете неплатен отпуск.Така трудовото правоотношение няма да се прекрати.
2вариант:Ако ТП се прекрати, веднага се регистрирате в БТ и НОИ, и след това заявете наличието на граждански договор.Регистрацията се блокира, обезщетение не се изплаща.След изтичане на ГД за остатъка до 8-те месеца имате право на обезщетение.
Вашето мнение??
- kazimirc4
- Потребител
Вторият вариант май е по-добър. При първия ще трябва да разчитам финансово само на sportingbet и bet365
- ontumuct
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|