начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Направих добро и сега си плащам...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Направих добро и сега си плащам...

Мнениеот carmensita » 09 Авг 2010, 15:40

Здравейте,
Както се казва - няма ненаказано добро.
През м. януари тази година моя бивша колежка ме помоли да изтегля пари и да закупя лаптоп за нея, като условието беше тя да го изплаща. Тя имала просрочен заем и нямала възможност да изтегли.
Още първият месец разбрах, че няма намерение да си погасява вноските.
За да си запазя чистото име пред банката аз започнах да си внасям всеки месец вноските.
На третия месец подадох жалба в полицията, като обясних мотивите си.
Междувременно се чувах с нея и тя все обещаваше да започне с плащанията си.

Накарах я да ми върне лаптопа. Така или иначе аз си го изплащам.
Оказа се, че го е заложила в заложна къща.
Лаптопът е закупен на мое име и фактурата и гаранционната карта са на мое име. Т. е. тя е заложила все още чужда, неизплатена стока.
След като неколко пъти са я викали в полицията и там е давала празни обещания, оттам предвижиха преписката в прокуратурата.

Въпросът ми е има ли някаква надежда да си върна техниката или да пия една студена вода за наивността си.
Ако някой желае да ми даде компетентен съвет, моля да го прати на лична бележка.
При положение, че се образува дело аз ще си търся професионалисти срещу заплащане. Просто тук искам да видя и вашите коментари.
Благодаря предварително!
carmensita
Нов потребител

Re: Направих добро и сега си плащам...

Мнениеот usra_ovcova » 09 Авг 2010, 21:31

пратих всичко на лична бележка. успех !
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот lucius_seneca » 09 Авг 2010, 22:13

carmensita написа:Здравейте,
Както се казва - няма ненаказано добро.
През м. януари тази година моя бивша колежка ме помоли да изтегля пари и да закупя лаптоп за нея, като условието беше тя да го изплаща. Тя имала просрочен заем и нямала възможност да изтегли.
Още първият месец разбрах, че няма намерение да си погасява вноските.
За да си запазя чистото име пред банката аз започнах да си внасям всеки месец вноските.
На третия месец подадох жалба в полицията, като обясних мотивите си.
Междувременно се чувах с нея и тя все обещаваше да започне с плащанията си.

Накарах я да ми върне лаптопа. Така или иначе аз си го изплащам.
Оказа се, че го е заложила в заложна къща.
Лаптопът е закупен на мое име и фактурата и гаранционната карта са на мое име. Т. е. тя е заложила все още чужда, неизплатена стока.
След като неколко пъти са я викали в полицията и там е давала празни обещания, оттам предвижиха преписката в прокуратурата.

Въпросът ми е има ли някаква надежда да си върна техниката или да пия една студена вода за наивността си.
Ако някой желае да ми даде компетентен съвет, моля да го прати на лична бележка.
При положение, че се образува дело аз ще си търся професионалисти срещу заплащане. Просто тук искам да видя и вашите коментари.
Благодаря предварително!

Ако всичко е както трябва, ще имате нужда от адвокат -срещу нея (ще) има обвинение.Според мен за измама или обсебване.Има и документно престъпление. Сами може и да не успеете!!!
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот carmensita » 10 Авг 2010, 00:02

usra_ovcova написа:пратих всичко на лична бележка. успех !

Благодаря, usra_ovcova , но нямам лична бележка :).

lucius_seneca написа:Ако всичко е както трябва, ще имате нужда от адвокат -срещу нея (ще) има обвинение.Според мен за измама или обсебване.Има и документно престъпление. Сами може и да не успеете!!!

Не мисля да се оправям сама. При всички положения аз ще си наема адвокат. Надявам се да има обвинение срещу нея, но имайки предвид, че всичко става много бавно и тромаво (днес един не се явил, утре друг е в болничен...). Страхувам се, че нещата ще отнемат години.

На всичко отгоре и съпругът ми не знае, че тя е постъпила така и че аз плащам. Иначе знае, че съм изтеглила пари за нея. Аз ги изтеглих с негово съгласие. Но тъй като и той я познава - знае, че тя е "точен" човек и изобщо не се и съмнява, че е постъпила така. Аз не искам да го тревожа. Той е добряк и много ще го заболи, ако разбере, че тя е постъпила толкова подло.

Всъщност тя преди 20 години наистина беше супер колежка. Оттогава досега сме се срещали много пъти, но не знаех, че се е променила чак пък толкова и то не към добро.
Плюс това, след като се разделихме като колежки тя започна при военните и сега е военен пенсионер.
А бе с една дума - имах и доверие на тая жена, затова реших да и помогна и то с нещо, което не е от първа необходимост. А и условието беше тя да си плаща вноските, даже взе и картончето с номера на банковата сметка за превод на парите.
Още веднъж благодаря за отговорите. Бъдете здрави.
carmensita
Нов потребител

Мнениеот carmensita » 10 Авг 2010, 11:41

usra_ovcova написа:пратих всичко на лична бележка. успех!

carmensita НАПИСА: Благодаря, usra_ovcova , но нямам лична бележка :).

Не бях си актуализирала профила и затова не съм получила личната :oops: .
Може ли отново да ми я пратите :)
carmensita
Нов потребител

Назад към Общи дискусии