начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

мъж за репрудиктивност или издръжка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

мъж за репрудиктивност или издръжка

Мнениеот nedri_69 » 05 Авг 2010, 23:25

Не знам дали е мястото и времето ,както се казва ама крайно съм обиден от съсловието на жените били безащитни не знам но всичко е с тях тоест закони
Не го казвам случайно просто използвам факти
Доколкото ми е известно няма мъж пострадал от домашно насилие а жени много пострадали от това мога да се съглася това
В природата на мъжа но бих казал че и жената го желае насилие меко казано
А мъжете които са сринати от жени води ли се такава статистика
А дали я има мисля че я няма
Жените са нежния пол и така нататък и са толерирани
А мъжете /мачкани/???
И друго има не съм чул мъж да се оплаче от жена от това домашно насилие
Всичко това е мое мнение
НАИ
nedri_69
Младши потребител

Re: мъж за репрудиктивност или издръжка

Мнениеот blind_guardian » 06 Авг 2010, 09:41

Защитата от домашното насилие в този си вид е абсолютна недомислица, но какво да се прави - калпав закон. Иначе има и мъже, които са водили дела срещу жени и са се снабдявали със заповед за защита. :wink:
blind_guardian
Потребител

Мнениеот sisi19 » 06 Авг 2010, 09:54

Не си прав. С оглед съдебните сблъсаци които съм имала, мога да кажа че закона дори накланя везните в почетето случаи на страната на мъжа.
Друг остава въпроса за домашното насилие.Вярвай ми, има мъже които също пускат искове с/у жените си за налагане на огранияителна заповед. НО, всички знаем че този закон е толкова недодялан, и толкова лесно може да се манипулира в съда, че искащият при всички случаи ще получи такава заповед.Това всъщност са 99% от решенията на съдилищата по този закон.
В природата на мъжа е да бъде физически по силната фигура от жената, но не е в природата на мъжа да бъде насилник. Това се отнася до неговото самосъзнание и възпитание. Дали да използва своята физическа природа или не.Друг остава въпроса, че има отделни индивиди които в комбинация с природните си дадености и евентуално недораслите си мозъци за възраста (наречени психопати), са готови на всичко само и само да наложат волята си.Примери има безброй.
Винаги съм казвала, че НАСИЛИЕТО трябва да се разглежда в по задълбочена форма.Особенно ПСИХИЧЕСКОТО, защото фъктически то е най-трудно доказуемото, което не може да се таксува от дадена единствена случка.Именно за него трябва да се търси първопричината. Не малко жени търпят това, неосъзната нещо. Защото мозъците им са промивани с години наред.И когато дойде времето да съзнаят това, след което започнат да се противопоставят, става така, че жертвата става насилник. Защо. Защото вече не е била съгласна с определени действия които са я наранявали.
Психологията на насилието е многооо дълбока. Не всеки акт означава това. Ако се вгледаме добре ще разберем, че дори само едно "крещене" по някога означава противопоставяне и зов някой да чуе болката им.
Пронципно, аз съм ЗА този закон, но той е необходимо да се преработи 99% в същноста си.
По Конституция жената майка се ползва от осбената закрила на държавата но само във връзка с платен отпуск преди и след раждане, безплатна акушерска помощ, облекчаване на труда и други социални помощи.
sisi19
Потребител

Мнениеот lexiss » 21 Авг 2010, 21:55

Ох, ще взема да се разплача.... Не мога да си спомня някога през живота си да съм срещала "бушониран" мъж от жена или такъв, който да е вкаран в болнично заведение, потрошен от жена си.
Хайде, стига глупости! Не стига, че така се олигавихте, вие, т.нар. "силен пол", лягайки на гърбовете на жените си, ами сега започнахте и да хленчите! Я се спрете! Да не мислите, че еманципацията е настъпва по желание? Не, тя просто се налага от нуждата за оцеляване!
lexiss
Младши потребител

Назад към Общи дискусии