Здравейте!
Съкратен съм от работа на основание член 326 от КТ, във връзка с член 328, ал. 1, т.2 от КТ.
Предизвестието ми изтича на 5 Август, 2010.
Имам предложение за работа на граждански договор за срок от 3 месеца. С непрекъснат трудов стаж съм 26 години и до момента не съм бил регистриран като безработен. Моля да ми разясните най-добрия вариант за мен за регистрация в бюрото по труда преди да подпиша гражданския договор, или след това?
Моля, посъветвайте ме дали изобщо да приема този граждански договор, ще загубя нещо или не?
При граждански договор какви осигуровки се удържат? Аз ще трябва ли да внасям някакви осигуровки?
Благодаря предварително. Поздрави.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 23:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпроси свързани с граждански договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпроси свързани с граждански договор
Имате право да получавате обезщетение за безработица за 12 месеца и да го поискате в срок до 3 месеца след прекратяването на ТД.
Обезщетението за безработица, което бихте получавали се изчислява в размер на 60 на върху брутното трудово възнаграждение за последните 9 месеца преди прекратяването на ТД. Дали размерът на гражданския договор е по-висок?
Вариант І-Приемате гражданския договор, отработвате го в рамките на 3 месеца от прекратяването на ТД и преди да изтече този срок се регистрирате в БТ и подавате заявление пред ТП на НОИ за получаване на обезщетение.
Вариант ІІ-регистрирате се в БТ, подавате заявление пред ТП на НОИ за получаване на обезщетение, изминава малко време и ги уведомявате, че ще работите по граждански договор и обезщетението се спира.След отработването на ГД уведомявате НОИ за това и те подновяват обезщетението Ви.
Вариант ІІІ-обезщетението е по-високо от сумата по гражданския договор и е изгодно да получавате само него.
Прегледайте Кодекса за социално осигуряване от чл.54а до чл.54 ж.
Обезщетението за безработица, което бихте получавали се изчислява в размер на 60 на върху брутното трудово възнаграждение за последните 9 месеца преди прекратяването на ТД. Дали размерът на гражданския договор е по-висок?
Вариант І-Приемате гражданския договор, отработвате го в рамките на 3 месеца от прекратяването на ТД и преди да изтече този срок се регистрирате в БТ и подавате заявление пред ТП на НОИ за получаване на обезщетение.
Вариант ІІ-регистрирате се в БТ, подавате заявление пред ТП на НОИ за получаване на обезщетение, изминава малко време и ги уведомявате, че ще работите по граждански договор и обезщетението се спира.След отработването на ГД уведомявате НОИ за това и те подновяват обезщетението Ви.
Вариант ІІІ-обезщетението е по-високо от сумата по гражданския договор и е изгодно да получавате само него.
Прегледайте Кодекса за социално осигуряване от чл.54а до чл.54 ж.
- kazimirc4
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|