начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Помощ. Не ми дават да виждам детето си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ. Не ми дават да виждам детето си

Мнениеот djpets » 02 Авг 2010, 14:41

Моля за малко помощ. С жена ми се разделихме преди 3 месеца, по точно тя отиде да живее при родителите си и взе сина ни с нея. Детето е на 1г. и 3м. В началото ми даваше да го виждам. Аз започнах да и плащам издръжка от 60лв. на своя глава и купувах дрехи и играчки на детето. Преди месец направихме кръщене и след това ми каза, че няма вече да ми дава да го виждам и когато съд определи тогава ще ми давала. Исках да се разведем по взаимно съгласие и да си уредим нещата доброволно, но тя отказа по взаимно съгласие тъй като се съветвала с адвокат и той и казал, че ще и издейства развод по вина и да не виждам детето до 4-5 г. Аз с нищо не съм и навредил и на детето също, даже напротив всяка вечер аз го къпех и всички неща за отглеждането аз ги осигурявах. Не пия, не пуша, даже по мачове, за риба и по жени не ходя. Имам един малък проблем, че от много работа малко време ми остава за семейството, но работата ми е по вече в къщи пред компютъра. Докарвам доходи около 700лв което е много за нашето малко градче.
Вече започна да се крие и не ми вдига телефона. Преди седмица я видях случайно с количката и тя започна да бяга, аз я настигнах и почнах да се радвам на детето. Откопчах го от коланите и го вдигнах и тя се развика, че съм искал да и крада детето. Имаше много свидетели които видяха какво се случи. После пуснала жалба в полицията и от там на другия ден ме предупредиха писмено по чл.144 от НК. Аз веднага наех адвокат и заведох дело за развод. Той ми каза че август месец съда излиза във ваканция и най рано делото ще влезе края на септември. Не се знае колко ще се точи и докато излезе решение аз не мога да виждам малкия. Адвоката ми каза че сега колкото е нейно, толкова е и мое, но как да я преследвам и да го виждам след като тя прави такива скандали.
Чудно нещо един образован човек, който е и начален учител да си отмъщава на съпруга си чрез детето, това главата ми не го побира.
Моля за някакви съвети и идеи как мога да виждам детето докато излезе решение на съда.
djpets
Нов потребител

Re: Помощ. Не ми дават да виждам детето си

Мнениеот ivan2 » 02 Авг 2010, 15:34

обсъдете с колегата ПРИВРЕМЕННИ МЕРКИ за упражняване на родителските права. Съда се произнася в първото открито съдебно заседание. Друго не се сещам. Между впрочем, странно е защо адвоката ви не ви е обяснил тази възможност.
ivan2
Потребител

Мнениеот fighter » 02 Авг 2010, 15:47

Аз имах подобен случай преди няколко години. Всъщност моя случай беше по-тежък (родителите нямаха брак).
Прав е колегата. Искайте привременни мерки веднага!
В София това лято май съдийте си работят все едно няма ваканция. Не знам как е в другите градове.
А издръжката плащайте с банков превод.
fighter
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 16:50

Няма разлика в привременните с оглед брачна връзка и съвместно съжителство. :)

По повод питането- имате адвокат, говорете с него. Съдилищата работят на бавни обороти, заради ваканцията, но дела и съдебни заседания има.

Искрено ме развеселихте с това изречение:
После пуснала жалба в полицията и от там на другия ден ме предупредиха писмено по чл.144 от НК.

ще и издейства развод по вина и да не виждам детето до 4-5 г.

Някой пак се е изказал неподготвен. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fighter » 02 Авг 2010, 17:32

До Поли

Колега колко пъти съдът е постановявал привременни мерки по Ваше искане за извънбрачни деца?
Аз съм адвокатът, който се пребори във КЗД и ВКС да ги има! Хич не ми беше лесно.
Искрено бих се радвала, ако сега на колегите им е лесно. Да не забравяме, че така й не ги уредиха изрично в новото ГПК.
fighter
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Авг 2010, 18:38

До fighter,
извинете колега, тези дни отбягвам да хабя енергия в каквито и да е спорове, но не успявам да схвана същината на тезата ви.
Ако трябва да заявя- "Добре, вие сте АДВОКАТЪТ"( не ви познавам). Ок. :)
Само не ми е ясно защо считате, че институтът на привременните мерки не е съществувал преди вашето участие в съдопроизводства по идентични дела.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот djpets » 02 Авг 2010, 22:33

Благодаря Ви за съветите. Ще приказвам с моя адвокат да видим какво може да се направи. В момента съда е във ваканция при нас и ако може на първото ни заседание да се произнесе с тези привременни мерки, макар, че това ще е най рано след 2 месеца. Издръжката я плащам с превод за да си имам доказателства за нея и после ако съда постанови по висока с оглед моите доходи ще доплащам.
djpets
Нов потребител

Мнениеот ivan2 » 03 Авг 2010, 09:41

Поля, не си спомням дали ти благодарих за съвета ти за развода по вз.съгл. с нотариално заверено пълномощно на ответника без негово присъствие. Та сега използвам и случая, тематично. Благодаря за помощта!
ivan2
Потребител

Мнениеот lokomotiv » 03 Авг 2010, 14:49

Говорите за брак или съвместно съжителство навсякъде. Какво става ако родителите не са женени и нямат съвместно съжителство? Бащата е припознал детето, но майката не му дава да го вижда. Има ли и тук привремени мерки и докато съда реши според СК имат равни права - тоест всичко е 50 на 50? Това би трябвало да означава, че детето в 50 % от времето може да е и при бащата.
В случей като горния не трябва ли полицията да съдейства на бащата да си вижда детето и да се спазва СК докато съда реши нещо?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 03 Авг 2010, 22:16

За мерките е без значение брачната връзка- изисква се само родствена такава.
Съдебният състав, преди да РЕШИ, определя... и когато влезе в сила постановеното определение - ИЛ, СИ, ИД в случай, че биологичната не съдейства.

п.п. :wink: , за втори път- Поли, моля.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот namakak » 03 Авг 2010, 23:39

Е те това е,другия път да ходиш на риба и по жени :wink: Малко ревност,закачки и гъдел за връзката ви, никой не би препоръчал...Насила ,хубост нестава.Направете банкова сметка на детето на името и не изпращайте издръжка,след като няма да го виждате.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот lokomotiv » 04 Авг 2010, 18:02

Какви са максимално възможните права, които може да иска бащата при привременните мерки ако има само родствена връзка, а няма брака и съвместно съществуване? И какво да прави докато съда се произнесе?
Поли - моля 3ти път
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот djpets » 04 Авг 2010, 19:23

Днес успях да си видя сина, макар и от далеко. Не посмях да отида да му се порадвам, че можеше пак да се развика и да направим цирка отново. В малък град сме живеем на 500 м. един от друг и какви чудесии трябва да търпя. Приказвах с адвоката си и ще изискаме привременни мерки, но все още няма отговор на пуснатото ми дело за развод. Дано да стане на първото заседание, че незнам колко време ще отиде.
djpets
Нов потребител

Мнениеот toni_soprano » 26 Дек 2010, 22:52

Здравейте.Много бих искал да ви разкажа за моят случай и Ви помоля да ми дадете съвет какво да направя.Значи аз съм на 25г. а моята съпруга на 23г. и имаме прекрасно дете,което е на почти 3 години.Ние с моята съпруга имахме дългогодшна връска от 5 г.,заено сме от 2002г.,но към 2007г.разбрах че ми изневерява и аз реших да сложа края на тази връска.Но уви.В този период в който смятах да сложа края на всичко,тя теше бременнта и се замислих дали пременноста и може да е от мен или от въпросният и тогавашен любовник.Но и аз незнаех какво да направа и реших да и простя и да си затворя очите за всичко и най-вече за това,че ще има дете.Както и да е.Решихме да подпишиме граждански брак,защото не исках това дете да се води като "извънбрачно".След като се роди детето ни през м.Март 2008г.като всеки двама млади,които живеят сами и с малко дете си имахме и трудности като всички останали,но само това.Дъщеря ни вече стана на 2 годинки и всичко вече започна.Тъй като моята съпруга е малко от тези хора,които са сприхави,и след като видя,че дъщеря ни започна да разбира всичко да я настойва против мойте близки.Брат ми има също дете,което е точно с 1 седмица по-малко.Тя не даваше да се виждат тези деца и казваше на дъщеря ми,че има само едни 2 братовчетки,които са на нейният чичо деца, и че няма други и на брат ми детето не и е никакав.Защото тя е доста особенна започна да не дава да виждат дъщеря ми от страна на мойто всички роднини и и казваше че те всички са индииянци и не иска да си има детето контакт с тях,което беше много обидно за мен,за тях и за детето ни от нейните истерични постъпки.На мен ми омръзна от всичко това,не само от тези неща свързани с детето ни и с мойте близки,а и от нейните непрестанни скандали у дома от нейна страна и пред очите на детето ни.Ние с нея неможехме да имаме нормален тон,и след като се връщах от работа,почнах да я избягвам защото,тя почваше да вика и да цика като луда пред детето.Много беше яд от цялата тази ситуация която се случваше и направих грешката и започнах да ходя в кухната и да пия и да страдам от това,а на нея и е било целта това да започне да говори на детето,че баща и е пияница.Също ми омръзна да влачи като парцал дъщеря ми,като на нея и станеше кеф ходише за по няколко дни при тяхните и да казва на родителите и,че аз съм пияница и за това ходи при тях.Но не след дълго тя се прибираше пак в апартамента ми и всичко започваше отначало.Беше месец Ноември 2010г.и вече стана лудница.Казах и да си ходи при тяхните защото не исках това дете да го стресираме с нашите постъпки и защото няма вече друг изход от цялата тази ситуация.Казах си по-добре да си виждам детето си не в присъствието на майка й защотото от нейнете действия не исках да страда тя.След като се разделихме минана 1 месец през който когато се обадих на майката на детето ми за да чуя дъщеря си и да я питам кога ще я видя,чувахзплахи от нея че никога няма да явидя вече и в най скоро време ще се развеждаме и даже тя била казала в детката градина,в която ходи дъщеря ми да не ми дават детето.Каза ми също,че си е хванала адвокатка и в най-скоро време да очаквам развод.След 2 седмици ми се обадиха от полицията за да ми кажат,че тя е пуснала жалба н,че ни давам нещата от апартамента ми,което не е вярно.И след като нправих среща с полицая,който водеше случая по нейната жалба му обясних,че жалбата и не е основателна защото не е така и е обидно след толкова време заедно да постъва така и да и се обади на нея за да ми се обади на мен за да се разберем като голями хора кога и е на нея удобни да дойде и да си вземе описаните в нейната жалба неща.Така и стана,но тя след като дойде си взе само някакви нейни дрехи,а претендираше че има мн дрхи на дъщеря ми при мен,иче за това идва защото са били необходими.А при полужение тя като си тръна си събра почти вско,само и оставаше да вземе една ютия,прахосмукачка,диван и някакви др.дребни вещи.Тя искаше да нправи така,че да ме направи за смях и го постигна.на 23.12 2010 точно преди Коледа към 21:0 тя дойде с всичките и роднини и с полиция за да си вземи тези вещи,и в последствие от нейната злоба,тя даже събра неща които не бяха описани в нейната жалба,даже и всички снимки и спомени на детето ми.Станалото стнанало даже ми по-добре като знам че си е взела нещата,дори и по този начин,въпреки че си възвиши правата при взимането им и даже вещи,който сме закукували заедно по време на брака ни и вещи,които съм купувал лично аз.Пиша Ви това, и ако можете да ми дадете съвет какво да направя,защотото Нейното семейство крие детето ми от мен,даже и тя се обажда на баща ми и да го заплашва,че няма да видят и те детето.Най-лошото което направи ня беше,че на 25.12 2010,аз казах на баща ми да се обади на нейният баща,защотото не искам да имам нищо общо с нея,и че ще почне да ме заплашва пак по телефона,да видя детето ми за да му дам коледния подарък от мен.След около 10 мин.,тя се обади на баща ми и започна пак да го заплашва,че тя има адвокатка ,ич че няма да видя повече през живота дъщеря ми.Тъй като нямае развод с нея,и тъй като сега са празници,знам че дело по развод и дори по взаимно съгласие ще отнеме доста време докато се реши съда,аз как мога да си виждам детето защото от 1 месец незнам как ми позволи 1 път да го видя за 2 часа,през който ми звъна поне 20 пъти със заплахите да я прибирам при техните и че няма да ме чакат.Кажете ми каде да пусна жалба за този случай.Дали в агенцията за закрила на детето или незнам.Дайте ми съвет моля.Защото в случая си мисля,че сме още 50 на 50 за детето ни и че тя не може и няма право да ми забранява да виждам детето си,още повече че нямаме развод и съда не е определил.
toni_soprano
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 26 Дек 2010, 23:10

Първо, младежо ( щото съм по-голяма :lol: ) се вземи в ръце и спри алкохола! Той ще погуби възможностите ти.
Второ- утре е понеделник, работен ден, все някой колега няма да е отишъл на зимуване, ски и/или прочее снобарски прищевки и ще работи :) - говори с него.
Ще заведете иск за определяне на режим на лични контакти и издръжка, която ще плащаш на майката, вкл. и привременни мерки ще искате.
А след Нова година, ако работите в екип, ще се радваш на детето си.

Ако ще се борите за род. права, алкохола наистина ще ти затрие мечтата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_soprano » 26 Дек 2010, 23:32

знам,че ще ти прозвучи малко странно,но жените не гледат нещата от тяхната страна,а гледат само нещата които бащата е направил като,като в коментара ти сега,и който има привкус,че бащите са виновни само и са свързани с алкохол.
toni_soprano
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 27 Дек 2010, 00:01

:)
.....
Въпреки това- Весела Нова година.
Последна промяна poli_g на 27 Дек 2010, 07:42, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот toni_soprano » 27 Дек 2010, 00:41

права си.почти винаги са виновни и двете страни по някакъв начин.за да се стигне единия да направи нещо е коствено и подтикнато да го извърши от другия.няма ли разбирателство и компромиси-то тогава няма нищо,дори да си и милионер.това го разбрах вече.щаслива нова година.
toni_soprano
Нов потребител

Назад към Семейни казуси