начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

длъжностна характеристика

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

длъжностна характеристика

Мнениеот tony29 » 27 Юли 2010, 17:19

Въпросът ми е следният: Служебно правоотношение в рамките на първата година т.е. изпитателен срок. При назначаване е подписана длъжностна храктеристики, като към момента работодателят изисква от служителя да подпише нова такава. Ще се изпълнява основно същата работа, но със специфичен тип клиенти, а при наименованието е допълнено с тире освен основното наименование на длъжността и спецификата.
Започва ли да тече отново изпитателният срок при подписване на новата длъжностна характеристика при условие че не се подписва нова Заповед.
tony29
Нов потребител

Re: длъжностна характеристика

Мнениеот apknokia » 27 Юли 2010, 18:05

Здравейте, изпитателният срок започва да тече от назначаването, а не от датата посочена в длъжностната характеристика или от датата на подписването й от служителя, всички тези дати възможно да са различни. :!:
Възможно е работодателят Ви да има основания за изменение на длъжностната характеристика, но вяка нова такава следва да се подпише от Вас, като това не Ви осигурява удължаване на изпитателния срок :!:
Ако сте назначен на 27.07.2010г. изпитателния срок ще изтече догодина на същата дата, като същият се удължава с дните на ползвания отпуск
apknokia
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Юли 2010, 18:23

tony29 написа:Въпросът ми е следният: Служебно правоотношение в рамките на първата година т.е. изпитателен срок.

Срокът на изпитване не може да бъде повече от 6 месеца!
След изтичането му сте в безсрочно трудово правоотношение, освен ако не е уговорено друго.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот apknokia » 27 Юли 2010, 18:27

Мелли, аз останах с впечатление, че правоотношението е служебно, поради което го квалифицирах като такова по Закона за дължавния служител, ако не ме лъже паметта срокът в ЗДСл е 1дногодишен, 6 мес. е по КТ
apknokia
Младши потребител

Мнениеот Melly » 27 Юли 2010, 18:33

Прав/а си! Днес съм на вълна КТ и съвсем не обърнах внимание. :?
Сори, за което. :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Трудово право