Въпросът ми е следният: Служебно правоотношение в рамките на първата година т.е. изпитателен срок. При назначаване е подписана длъжностна храктеристики, като към момента работодателят изисква от служителя да подпише нова такава. Ще се изпълнява основно същата работа, но със специфичен тип клиенти, а при наименованието е допълнено с тире освен основното наименование на длъжността и спецификата.
Започва ли да тече отново изпитателният срок при подписване на новата длъжностна характеристика при условие че не се подписва нова Заповед.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 00:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
длъжностна характеристика
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: длъжностна характеристика
Здравейте, изпитателният срок започва да тече от назначаването, а не от датата посочена в длъжностната характеристика или от датата на подписването й от служителя, всички тези дати възможно да са различни.
Възможно е работодателят Ви да има основания за изменение на длъжностната характеристика, но вяка нова такава следва да се подпише от Вас, като това не Ви осигурява удължаване на изпитателния срок
Ако сте назначен на 27.07.2010г. изпитателния срок ще изтече догодина на същата дата, като същият се удължава с дните на ползвания отпуск
Възможно е работодателят Ви да има основания за изменение на длъжностната характеристика, но вяка нова такава следва да се подпише от Вас, като това не Ви осигурява удължаване на изпитателния срок
Ако сте назначен на 27.07.2010г. изпитателния срок ще изтече догодина на същата дата, като същият се удължава с дните на ползвания отпуск
- apknokia
- Младши потребител
tony29 написа:Въпросът ми е следният: Служебно правоотношение в рамките на първата година т.е. изпитателен срок.
Срокът на изпитване не може да бъде повече от 6 месеца!
След изтичането му сте в безсрочно трудово правоотношение, освен ако не е уговорено друго.
-
Melly - Старши потребител
Мелли, аз останах с впечатление, че правоотношението е служебно, поради което го квалифицирах като такова по Закона за дължавния служител, ако не ме лъже паметта срокът в ЗДСл е 1дногодишен, 6 мес. е по КТ
- apknokia
- Младши потребител
Прав/а си! Днес съм на вълна КТ и съвсем не обърнах внимание.
Сори, за което.
Сори, за което.
-
Melly - Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|