начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Във връзка с делото за бащинство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Във връзка с делото за бащинство

Мнениеот dansguardian » 25 Юли 2010, 17:10

Както и да е... Благодаря на всички, които коментираха казуса. Утре с адвоката завеждаме дело, пък каквото стане - стане. Даже и при неблагоприятен за мен изход съда ще излезе с решение, а то ще бъде в писмена форма. И един слънчев летен ден това решение ще бъде доведено до знанието на сина ни и ще разбере защо е без баща. А със сигурност това ще има неблагоприятни за него последици, когато научи и другата, малко по-различна гледна точка (за разлика от нейната моята ще бъде в официален писмен вид). Казват, че на жестокостта не трябва да се отвръща с жестокост, но както на мен ми съсипаха живота, така и аз ще и съсипя нейния. Всяка сутрин ще се събужда с мисълта, че е отминал още един ден, с който момента на откровението наближава. Не съм жесток, но е време за екшън.
Американски форум - ти питаш и ти отговарят.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
dansguardian
Младши потребител

Мнениеот Pause » 25 Юли 2010, 17:22

Моите разсъждения пък са в малко по друга посока.Че закона не е изпипан прецизно е ясно и то за припознаването.Но от друга страна си мисля че е в интерес на детето да бъде с двама известни родители.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Юли 2010, 17:38

dansguardian написа:Както и да е... Благодаря на всички, които коментираха казуса. Утре с адвоката завеждаме дело, пък каквото стане - стане. Даже и при неблагоприятен за мен изход съда ще излезе с решение, а то ще бъде в писмена форма. И един слънчев летен ден това решение ще бъде доведено до знанието на сина ни и ще разбере защо е без баща. А със сигурност това ще има неблагоприятни за него последици, когато научи и другата, малко по-различна гледна точка (за разлика от нейната моята ще бъде в официален писмен вид). Казват, че на жестокостта не трябва да се отвръща с жестокост, но както на мен ми съсипаха живота, така и аз ще и съсипя нейния. Всяка сутрин ще се събужда с мисълта, че е отминал още един ден, с който момента на откровението наближава. Не съм жесток, но е време за екшън.

Kakво дело ще водите не мога да разбера? :shock: :shock: Детето има ли установен произход от баща?Ако няма и сте припознали детето , просто изчакайте 3 месечния срок и проверявайте за оспорване.Ако майката оспори-тогава иск.

П.П
Melly благодаря за думите , уважението е взаимно! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот lokomotiv » 26 Юли 2010, 00:32

Много лошо ако е така. Законодателя трябва да реагира навреме защото прецаквайки биологочния баща - майката си навлича голяма беля. Първо със нашия сътворител, който е допуснал да съществува това дете , но не просто така , а точно от тези двама родители , тя някак си присвоява нещо, кото не е само нейно. Второ със самия биологичен баща :D
Майтап, майтап ама да не се увеличи броя на напусналите този свят защото са яли отровни гъби или защото не са искали да ядат гъби? :mrgreen:
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот lokomotiv » 26 Юли 2010, 10:53

Може ли да разширим темата за да е максимално полезна?
Какви права и задължения произтичат от припознаването ако стане факт?
Говоря за случей, в който няма брак и няма съжителство.
Допълнително дело ли се води за издръжка и виждане на детето или
страните се договарят сами? Питам защото очаквам след акт на припознаване майката да е още по-сърдита и непреклонна и да започне да обяснява наново как някой я тормози и иска "детето и" и да направи всичко възможно бащата да не вижда детето си. Има ли нещо произтичащо автоматично от факта на припознаване до приключване на делото?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот Pause » 26 Юли 2010, 11:16

Сигурно наново се води дело за издръжка ако припознаването стане факт установен в акта за раждане.Но може лесно да се манипулира неукрепналата детска психика и да се появи синдром на родителско отчуждение към другият родител.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот lokomotiv » 26 Юли 2010, 11:22

Тогава ако припознаването е през време на бремеността няма такъв конфликт за детето и би следвало до делото всички права и задължения да са 50% на 50%.
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот Pause » 26 Юли 2010, 11:31

Естествено родителите имат равни права и задължения.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Pause » 26 Юли 2010, 11:34

Направи ми нещо друго впечатление в закона мисля ,че е интересно ако например единият родител е лишен от родителски права по предходен брак и разведен и след това припознае дете от друга жена. Достоен ли е да бъде баща? Или пак закона куца.... :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 26 Юли 2010, 11:35

Не виждам като как да стане( при все, че по СК отм. и ГПК отм. това бе възможно....) в производството по чл. 66,ал.2 СК да се предявят исковете за издръжка и мерки. Пречка се явява нормата на чл. 310, т.6 ГПК, която е императивна.
Но кой знае... :)- моментът е деликатен и спорен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lokomotiv » 26 Юли 2010, 12:49

И тук ще кажа, че нищо не разбрах. Може ли да се заведе иск за издръжка и други права или не? И какво значи равни права? Означава ли примерно, че детето ще живее половината време при бащата, а другото време при майката?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот Pause » 26 Юли 2010, 16:52

Може да се заведе иск за издръжка понеже тя е безусловна към детето.А за другите права питай Поли джи :D .Аргумент от Чл143 ал2 СК.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот lokomotiv » 26 Юли 2010, 17:12

Поли -г моля да ни кажеш какви са правата на бащата припознал детето си , ако в тримесечен срок припознаването не е оспорено от майката? Ако има оспорване проблема се решава от чл.70 на СК, но какво става ако няма оспорване?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот imhotep » 26 Юли 2010, 21:02

poli_g написа::) Следя, от началото и, тази чисто мъжка тема....

Революшън е прав- дори и в проекта за изменение и допълнение на СК не съществува и ред по този въпрос. Според мен правилно.

You fly back to school now, little Poli
Fly Fly Fly

http://vbox7.com/play:6c679948
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот lokomotiv » 26 Юли 2010, 23:05

Направих си труда и прочетох настоящия СК. Не видях там възможност майката да претендира за каквото и да било / вкл. издръжка/ ако не успори припознаването в законовия срок. Така ли е или нещо съм пропуснал да разбера?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2010, 00:28

Пропуснал сте да разберете.

п.п. Жрецо, за теб:
"...Навярно подценил си се тогава
или случайно надценил си мен,
но явно няма как да продължава
контрактът ни, от грешка породен..."
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lokomotiv » 27 Юли 2010, 10:19

Пак трябва да питам за втори или трети път. На база на кой член майката може да претендира за издръжка и други права ако не е оспорила в три месечен срок припознаването на детето? Ако е оспорила чл. 70 и решава проблема, но ако не е какво става?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юли 2010, 11:06

Отива при адвокат, който знае отговора. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lokomotiv » 27 Юли 2010, 11:41

Проблем ли е и аз да знам отговора? Или ако и ти не знаеш отговора нека друг да ни информира, за какво ни е този форум иначе?
lokomotiv
Младши потребител

Мнениеот imhotep » 27 Юли 2010, 18:28

простичко казано:

Като не е оспорила, ставаш баща на детето.
С тоя член който ти дава право да припознаеш !
Като си го припознал, тя разбира по съответния ред, че еди кой си го е припознал. И като не оспори, има право да претендира за издръжка и за всичко което се сети.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси